Η Βάλια θα κάνει προσπάθεια προσέγγισης

07.11.2014
Τηλεοπτικά συναντιούνται για πρώτη φορά σε ρόλο μητέρας και κόρης στη νέα δραματική σειρά του Mega «Δικαίωση». Υποδύονται δύο τελείως διαφορετικούς χαρακτήρες που έρχονται σε συνεχείς συγκρούσεις. Η Νίκη και η Κωνσταντίνα μιλούν για τη συνεργασία τους, περιγράφουν το κλίμα στα γυρίσματα και μας δίνουν μια μικρή γεύση για το πώς θα εξελιχθεί η σχέση τους στη σειρά, που μεταφέρεται πλέον χρονικά στο σήμερα.

ΝΙΚΗ ΠΑΛΛΗΚΑΡΑΚΗ

ΗΒάσω, που υποδυθήκατε στο «Η ζωή της άλλης» είναι ακριβώς το αντίθετο της Βάλιας στη «Δικαίωση». Δεν σας έχουμε συνηθίσει τηλεοπτικά ως δολοπλόκο και αδίστακτη. Είχατε ενδοιασμούς όταν ο Δημήτρης Αρβανίτης σας πρότεινε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα σειρά του Mega;

Εκ διαμέτρου αντίθετοι ρόλοι. Δεν είχα κανέναν ενδοιασμό. Του χρωστάω βέβαια και τον ρόλο της Βάσως, αλλά η Βάλια ήταν μεγάλη πρόκληση! Με ιντριγκάρει να υποδύομαι διαφορετικούς ρόλους, δεν μου αρέσει η τυποποίηση.

Υπήρξε κάποια σκηνή που να σας δυσκόλεψε ιδιαίτερα;

Κάποια σκηνή συγκεκριμένη όχι. Πράγματι, όμως, τα γυρίσματα είναι πολύωρα και υψηλών απαιτήσεων, οπότε χρειάζεται συγκέντρωση και πειθαρχία.

Οι τολμηρές σκηνές που είδαμε με τον Θανάση Κουρλαμπά σας έφεραν σε αμηχανία;

Δεν ξέρω ο κόσμος τι μπορεί να φαντάζεται, αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι εξαιρετικά αμήχανες στιγμές. Βέβαια, δεν υπάρχει ερωτικό κλίμα ανάμεσα στους ηθοποιούς σ' αυτές τις περιπτώσεις. Ηταν δύσκολο, αλλά ήμουν τυχερή γιατί ο Θανάσης είναι εξαιρετικός συνάδελφος και με έκανε να νιώσω καλά και το ίδιο ένιωσε και ο ίδιος, όπως μου εκμυστηρεύτηκε στη συνέχεια. Είναι κομμάτι της δουλειάς μας, αλλά απ' την άλλη δεν θα πω ότι είναι ευχάριστο. Νιώθεις άβολα.

Γιατί οι άντρες που γνωρίζουν τη Βάλια την ερωτεύονται παράφορα;

Πιστεύω πως οι βαθιά ναρκισιστές άνθρωποι πιστεύουν ότι ασκούν ακαταμάχητη γοητεία στους άλλους. Δεν έχει να κάνει με τα εξωτερικά χαρακτηριστικά. Ισως ο ναρκισισμός της δημιουργεί τέτοια αυτοπεποίθηση που με κάποιον τρόπο μαγεύει και τους γύρω της. Οχι μόνο σε ερωτικό επίπεδο. Η γυναίκα αυτή πιστεύει τόσο πολύ στον εαυτό της που πείθει και τους άλλους.

Δείχνει να βάζει ακόμη και σε δεύτερη μοίρα την κόρη της, τη Μυρτώ. Πώς θα εξελιχθεί η σχέση τους;

Θα το δούμε αυτό. Νομίζω ότι η Βάλια αγαπά το παιδί της. Απλώς ένας τόσο εγωκεντρικός άνθρωπος εκφράζει την αγάπη του με ιδιαίτερο τρόπο. Τη βλέπει ίσως σαν συνέχεια της. Δεν αντιμάχεται την κόρη της, αλλά θέλει να την ελέγχει απόλυτα. Ολα αυτά από αγάπη.

Η Βάλια όμως έχει και μία ακόμη κόρη, την Τζίνα, καρπό του έρωτά της με τον Νικηφόρο, που δεν ξέρει που βρίσκεται. Οταν η ντίβα του θεάτρου έρθει τετ α τετ με την Τζίνα πώς θα αντιδράσει;

Ξεκινάει μια μεγάλη μάχη... Η κόρη αυτή έρχεται να ζητήσει «δικαίωση» και δικαίως κατά τη γνώμη μου ως Νίκη. Η Βάλια έχει σ' αυτό το παιδί τεράστια αδυναμία. Θεωρεί ότι αυτή της η κόρη τής μοιάζει περισσότερο σε σχέση με τη Μυρτώ, που όπως άλλωστε έχουμε δει είχε τεράστια αδυναμία στον πατέρα της. Θα αποδειχθεί πως όντως της μοιάζει... Είναι ένα πολύ σκληρό παιδί η Τζίνα.

Εσείς δεν έχετε παντρευτεί ούτε έχετε παιδιά. Ηταν συνειδητή απόφαση ή απλώς έτυχε;

Αυτά μπλέκονται. Συνειδητή απόφαση γιατί στο μυαλό μου είχα πως αν είναι να κάνω παιδί πρέπει αυτό να γίνει κάτω από τις ιδανικές συνθήκες, όπως εγώ τις θεωρούσα, και δεν έτυχε.

Εχετε μετανιώσει;

Οχι. Μια ενδεχόμενη αποτυχία στην οικογένεια που θα δημιουργούσα δεν θα ήθελα να δημιουργήσει τραύματα στο παιδί. Εχω στο θέμα αυτό μια ιδιαίτερη αυστηρότητα.

Φτάσατε ποτέ κοντά στον γάμο;

Ναι και πολύ μεγάλους έρωτες έχω ζήσει. Δεν νιώθω στερημένη σ' αυτό το επίπεδο. Πιστεύω πως τα μεγάλα πάθη δεν είναι το κατάλληλο σκηνικό για οικογένεια. Ετυχε να ζήσω μεγάλα πάθη αλλά που δεν δημιουργούσαν τις κατάλληλες συνθήκες για να μεγαλώσω ένα παιδί.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΛΑΨΙΝΟΥ

Μετά τα «Κλεμμένα όνειρα», σε πρωταγωνιστικό ρόλο στη «Δικαίωση». Το νιώθεις όλο αυτό σαν μεγάλη πρόκληση για την καριέρα σου;

Δεν θα το χαρακτήριζα έτσι. Είχα μια πολύ καλή συνεργασία με τον κύριο Αρβανίτη στα «Κλεμμένα όνειρα», είδε κάποια πράγματα σ' εμένα και μου εμπιστεύτηκε ακόμη έναν ρόλο.

Πώς θα εξελιχθεί η σχέση της Μυρτώς με τη Βάλια στην εξέλιξη της σειράς;

Εχουν πολύ περίεργη και ενδιαφέρουσα σχέση. Το συζητάμε πολλές φορές με τη Νίκη. Μια σχέση μεγάλης αγάπης και συνεχούς αγώνα να τα βρουν μεταξύ τους και δεν τα καταφέρνουν. Και η Μυρτώ έχει ανάγκη τη μητρική αγάπη που της έχει λείψει και η Βάλια έχει ανάγκη, όπως θα δούμε, να την αγαπήσει η κόρη της. Το χάσμα βέβαια είναι μεγάλο...

Θα γίνουν νέες προσπάθειες προσέγγισης;

Κυρίως από τη Βάλια, όχι τόσο από τη Μυρτώ...

Η σχέση της Μυρτώς με τον Χρήστο στην εξέλιξη της «Δικαίωσης» θα συναντήσει πολλά εμπόδια. Θα καταφέρουν να τα ξεπεράσουν;

Αυτό δεν το ξέρουμε ακόμη! Μέχρι στιγμής, τα εμπόδια είναι ανυπέρβλητα.

Εσύ είχες κάποιον παιδικό έρωτα;

Οχι.

Δεν έχεις ερωτευτεί δυνατά;

Εχω ερωτευθεί δυνατά, αλλά κάθε φορά που φεύγω φεύγουν και οι αναμνήσεις. Οταν φεύγω από μια σχέση είμαι τόσο σίγουρη για το τέλος που βάζω έτσι ώστε δεν κρατάω αναμνήσεις. Ούτε κάνω πισογυρίσματα ούτε αναπολώ καν στιγμές. Ακούγεται λίγο σκληρό;

Μάλλον ειλικρινές. Φεύγεις εσύ συνήθως πρώτη από μια σχέση;

Μέχρι στιγμής ναι. Αλλά έχει τύχει και το αντίθετο. Τις περισσότερες φορές έχω φύγει εγώ και δεν νιώθω υπερήφανη που σου το λέω.

Διατηρείς επαφές σε φιλικό επίπεδο;

Ποτέ! Οταν τελείωνει μια σχέση και είναι απόφαση του ενός οφείλεις να βοηθήσεις τον άλλον να προχωρήσει και να μην τον κρατάς εγκλωβισμένο σε κάτι που για σένα έχει τελειώσει οριστικά. Ακόμη και ένα «τι κάνεις;» μπορεί στον άλλο να του κάνει κακό... Και το λέω γιατί μου συνέβη. Οταν κάποια σχέση μου στο παρελθόν έφυγε από τη ζωή μου δεν ήθελα επαφή γιατί ακόμη και η παραμικρή θα μου έκανε κακό.

Εχεις περισσότερο πληγωθεί ή πληγώσει στις μέχρι τώρα σχέσεις σου;

Και τα δύο! Ισως λίγο περισσότερο πληγώθηκα.

Η φιλία τι ρόλο παίζει στη ζωή σου;

Παλαιότερα όχι τόσο σημαντικό. Αλλαζα παρέες, δεν εμπιστευόμουν εύκολα... Οσο περνούν τα χρόνια και μεγαλώνω, καταλαβαίνω την αξία της. Να έχεις ανθρώπους που σ' αγαπούν και τους αγαπάς, να μπορείς να τους εμπιστευτείς το πρόβλημά σου σε μια δύσκολη κατάσταση αλλά και το αντίστροφο: Να μοιραστείς τη χαρά σου.

Και ο ανταγωνισμός στο επάγγελμα;

Δεν υπάρχει ανταγωνισμός εκτός και αν μέσα σου θέλεις να νιώθεις ανταγωνιστικά προς τους άλλους.

Σχέση με συνάδελφο θα έκανες;

Δεν έχω κάνει και για να είμαι ειλικρινής όσο περνάει από το χέρι μου -γιατί αυτά τα πράγματα δεν τα ελέγχεις- θα το αποφύγω. Είναι πιο υγιής η σχέση όταν έχεις διαφορετικό επάγγελμα.

  • ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ
    Λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας εξαιτίας των συνεχών γυρισμάτων στη δραματική σειρά του Μεγάλου Καναλιού «Δικαίωση», που υπογράφει ο Δημήτρης Αρβανίτης, η Νίκη Παλληκαράκη απέρριψε τρεις προτάσεις για θεατρική παρουσία. Αντίθετα, η Κωνσταντίνα Κλαψινού θα κάνει θέατρο συμμετέχοντας στη φαρσοκωμωδία που Μάικλ Φρέιν «Noises Off», που περιγράφει τα παρασκήνια στον κόσμο του θεάτρου.

Βιογραφικά

ΝΙΚΗ ΠΑΛΛΗΚΑΡΑΚΗ

  • Πριν ασχοληθεί με την υποκριτική, σπούδαζε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, από την οποία και αποφοίτησε.
  • Παράλληλα, όμως, φοιτούσε και στη Δραματική Σχολή Πειραματικού Θεάτρου Π. Κατσέλη.
  • Σημαντικές οι μέχρι σήμερα συνεργασίες της και η παρουσία της στο θεατρικό σανίδι. «Μάλα, η μουσική του Ανέμου», «Τζέκιλ και Χάιντ» και αρκετά αρχαία έργα όπως το 2007 η «Λυσιστράτη» στην Επίδαυρο και το 2013 η «Ελένη» του Ευριπίδη στο πλαίσιο του φεστιβάλ Αθηνών.
  • Πολλές είναι οι σειρές όπου έχει συμμετάσχει («Ηρθε κι έδεσε» , «Πήρα κόκκινα γυαλιά», «Ιχνη», «Η ζωή της άλλης»).

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΛΑΨΙΝΟΥ

  • Με καταγωγή από το Ρέθυμνο, η Κωνσταντίνα Κλαψινού σπούδασε κοινωνική εργασία στην Πάτρα.
  • Στη συνέχεια μετακόμισε στην Αθήνα για σπουδές υποκριτικής στη σχολή «Ιάκωβος Καμπανέλλης».
  • Το τηλεοπτικό της ντεμπούτο έγινε στους «Βασιλιάδες» του Mega.
  • Πέρυσι στα «Κλεμμένα Ονειρα» υποδύθηκε τη Νάντια, μια ψυχολόγο που βοήθησε τον Σταύρο να ξεπεράσει τη Φαίη και στη μετά την ερωτεύτηκε.

ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΧΑΣ