Πώς κρατιέται τόσο καλά η Τζένιφερ Άνιστον;

19.08.2014
Σε μια ξαφνική κρίση ειλικρίνειας η υπέρκομψη 45χρονη σταρ αποκαλύπτει τα μυστικά της άψογης σιλουέτας της, του φρέσκου δέρματος της αλλά και τα κόλπα που την κάνουν να φαίνεται πάντα καλοχτενισμένη και καλοντυμένη, ακόμη κι όταν φοράει τζιν και τι-σερτ.

Πριν απ' οτιδήποτε άλλο, οφείλουμε να πούμε ότι η Τζένιφερ Άνιστον (Jennifer Aniston) είναι σταθερή στις επιλογές της και πιστή στους ανθρώπους στους οποίους έχει εμπιστευτεί την προσωπική της φροντίδα.

Αυτό αφορά ιδιαίτερα την δασκάλα της γιόγκα, Μάντι Ίνγκμπερ (Mandy Ingber) με την οποία γυμνάζεται από τις αρχές της δεκαετίας του '90, αλλά και τον κομμωτή της, Κρις ΜακΜίλαν (Chris McMillan) που εκτός από σταρ ο ίδιος –καθόλου τυχαία- παραμένει και στενός της φίλος εδώ και χρόνια.

"Η Τζεν είναι πάντα πολύ συνεπής τόσο με την άσκηση όσο και με τη διατροφή της" παρατήρησε χαρακτηριστικά η Ίνγκμπερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ABC News αυτή τη Δευτέρα: "Είναι πειθαρχημένη, δεν πρόκειται ποτέ να πάρει έξτρα τηγανητές πατάτες. Βέβαια, καμιά φορά μπορεί να ξεφύγει λιγάκι, αλλά επανέρχεται στην τάξη αμέσως, γι' αυτό είναι πάντα σε φόρμα. Αυτό είναι και το 80% της επιτυχίας. Δεν έχει σημασία αν τσιμπάς καμιά φορά και λιγάκι από εδώ κι από εκεί. Σημασία έχει να τρέφεσαι σωστά συνολικά" συμπληρώνει η ίδια, κλείνοντας με το μυστικό αδυνατίσματος της πελάτισσας της. "Όταν θέλει να φαίνεται πιο λεπτή και δεμένη, απλά αυξάνουμε λίγο τις αεροβικές ασκήσεις σε σχέση με τις ασκήσεις γιόγκα".

Όμως τι ακριβώς σημαίνει "πιο λεπτή" για την ίδια τη Τζένιφερ; "Αυτές τις μέρες, αν ήμουν πολύ αυστηρή με τον εαυτό μου, θα ήθελα να χάσω δύο κιλά" λέει στην κορυφαία μέικαπ άρτιστ και συνεργάτη του Yahoo, Μπόμπι Μπράουν (Bobbi Brown) στην οποία και οφείλουμε αυτή την τόσο σπάνια εξομολόγηση: "Έτσι θα ερχόμουν στα κιλά όπου ένιωθα πάντα άνετα, δηλαδή κάπου μεταξύ 50-51" διευκρινίζει κι αφού κάνουμε τους υπολογισμούς μας, συνεκτιμώντας το ύψος (1,64 μ.) και την ηλικία της οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι ακόμη και στα "παχιά" της η Άνιστον βρίσκεται στα κάτω όρια του φυσιολογικού, γεγονός που τη βοηθάει στις ενδυματολογικές επιλογές της.

Παρότι προτιμάει το μαύρο και τα ουδέτερα χρώματα, δεν ψωνίζει μόνο ρούχα "του κουτιού", ιδιαίτερα στις καθημερινές εμφανίσεις της: "Το κόλπο με τα τι-σερτ είναι ότι συνήθως τα προσαρμόζω στο σώμα μου. Αυτό είναι το μυστικό μου. Μπορεί να είναι χαζό, αλλά δουλεύει. Έχω αυτά τα τζιν της Genetic που δεν τα φτιάχνουν πια κι έτσι μπορεί να πάρω ένα τζιν της Hudson και να ξηλώσω τις τσέπες γιατί μ' αρέσει όπως στρώνουν, αλλά χωρίς τις τσέπες" λέει πριν παραδεχτεί ότι μόνο στα σακάκια προτιμάει –άθικτα- εκείνα του Saint Laurent.

Την ίδια επιδεξιότητα εφαρμόζει και στα μαλλιά της που αποτελούν το σήμα κατατεθέν της, πάντα κομμένα φιλαριστά, λεία και λαμπερά. Άλλωστε ακόμη κι όταν είσαι η Τζένιφερ Άνιστον δεν μπορείς να έχεις πάντα πρόχειρο τον αγαπημένο σου κομμωτή, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τον ΜακΜίλαν.

"Τα μαλλιά μου φαίνονται πάντα καλύτερα όταν είναι ισιωμένα, αλλά ελαφρώς ατημέλητα", λέει η ηθοποιός που μόλις επέστρεψε από τις διακοπές της στη Μπόρα-Μπόρα με τον εδώ και δύο χρόνια αρραβωνιαστικό της, Τζάστιν Θερού (Justin Theroux). "Ευτυχώς έχω μάθει πολλά από τον Κρις και χειρίζομαι πολύ εύκολα τη στρογγυλή βούρτσα και το πιστολάκι" εξηγεί.

Όσο για το αρυτίδωτο πρόσωπο της, η Άνιστον ευχαριστεί τα γονίδια της. "Ο πατέρας μου είναι Έλληνας 100%. Έκλεισε τα 81 κι έχει ελάχιστες ρυτίδες. Το ίδιο και η γιαγιά μου που πέθανε στα 95 της. Βέβαια είναι και θέμα νερού… Το να πίνεις πολύ νερό και να χρησιμοποιείς πραγματικά καλά προϊόντα στο πρόσωπο σου, χωρίς να το παρακάνεις, είναι το άλλο", ομολογεί συμπληρώνοντας ότι κι ο επαρκής ύπνος είναι εξίσου σημαντικός.