Η μυστική δίαιτα της Ρούλας

04.06.2010
Όλοι έχουν απορήσει με τη μεταμόρφωση της Ρούλας. Η δημοφιλής παρουσιάστρια έχει καταφέρει να επανέλθει στα φυσιολογικά της κιλά μέσα σε χρόνο-ρεκόρ. Ένας μόλις μήνας χρειάστηκε για να καταφέρει να μείνει η μισή.

Όλοι έχουν απορήσει με τη μεταμόρφωση της Ρούλας. Η δημοφιλής παρουσιάστρια έχει καταφέρει να επανέλθει στα φυσιολογικά της κιλά μέσα σε χρόνο-ρεκόρ. Ένας μόλις μήνας χρειάστηκε για να καταφέρει να μείνει η μισή. Έχασε 8 κιλά. Το μυστικό της; Δεν είναι άλλο από μια δίαιτα που ακολούθησε κατά γράμμα. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα διατροφής 31 ημερών που δίνει διάσημος διαιτολόγος του Χόλιγουντ στους σταρ που θέλουν να αδυνατίσουν πολύ γρήγορα. Το ίδιο πρόγραμμα συνιστά και η περίφημη Mayo Clinic για παχύσαρκους που χρειάζεται να χειρουργηθούν και πρέπει να χάσουν κιλά.

Οταν η Ρούλα θέλει κάτι, κάνει κάθε θυσία για να το κερδίσει. Έτσι, αποφάσισε να χάσει τα περιττά κιλά σε χρόνο-ρεκόρ, αυτά που είχε φορτωθεί τα τελευταία χρόνια σαν συνέπεια της κακής κατάστασης υγείας και της φαρμακοθεραπείας. Τώρα που επανήλθε στο γυαλί και ο κόσμος την αποδέχτηκε με την καινούργια της εικόνα εκείνη θέλησε να κάνει μια γερή προσπάθεια για να τη βελτιώσει ακόμα περισσότερο. Και το πέτυχε με το παραπάνω. Ακολούθησε για 31 ημέρες το αυστηρό πρόγραμμα ενός Χολιγουντιανού διατροφολόγου, ενώ καθημερινά κάνει ανελλιπώς τις ειδικές ασκήσεις pilates που τη δυναμώνουν και επαναφέρουν το σώμα στα καλύτερά του.

Εμείς καταφέραμε να πάρουμε το πρόγραμμα διατροφής και σας το παρουσιάζουμε με τη σύσταση, αν έχετε προβλήματα υγείας, να ρωτήσετε το γιατρό σας πριν από την εφαρμογή του. Το σίγουρο πάντως είναι ότι χάνετε πολλά κιλά.

Πρόγραμμα 31 ημερών

Απαγορεύνται οινοπνευματώδη και σνακ, ζάχαρη, γλυκά, ζυμαρικά, όπως και το φαγητό αργά το βράδυ.

Επιβάλλεται πολύ νερό -3 λίτρα την ημέρα - και πράσινο τσάι, που βοηθάει στη λιποδιάλυση.

Πρωϊνό: Ένας φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκάλι, εκτός από τις 6 τελευταίες μέρες, που προστίθενται μία μικρή φρυγανιά σικάλεως και 60 γραμμ. ανθότυρο.

Τις 3 πρώτες μέρες τα γεύματα (μεσημέρι και βράδυ) περιλαμβάνουν απεριόριστη ποσότητα ψητού ή βραστού κοτόπουλου χωρίς πέτσα και μία σαλάτα από μία μεγάλη ντομάτα με μία κουταλιά ελαιόλαδο.

Το ίδιο μενού με τις 3 πρώτες μέρες ακολουθείται την 9η, 10η, 11η, 19η, 20ή και 21η ημέρα της δίαιτας.

Την 4η, 5η και 6η ημέρα το κοτόπουλο αντικαθίσταται από απεριόριστη ποσότητα μοσχαρίσιου βραστού κρέατος με μία σαλάτα βραστό σπανάκι ή κολοκυθάκια.

Την 7η μέρα το μεσημεριανό περιλαμβάνει 2 βραστά αβγά και μία πράσινη φρέσκια σαλάτα ή βραστά λαχανικά (εκτός από παντζάρι), ενώ το βραδινό είναι μόνο ένα γιαούρτι 2% λιπαρά και μια μικρή φρυγανιά σικάλεως.

Το ίδιο μενού ακολουθείται τη 16η και 17η μέρα αλλά και τη 18η μέρα, με τη διαφορά ότι το μεσημέρι προστίθενται 30 γραμμ. φέτα (όσο ένα σπιρτόκουτο) και το βράδυ η φρυγανιά αντικαθίσταται με ένα φρούτο, κατά προτίμηση μήλο.

Την 8η, 15η και 25η μέρα μεσημέρι-βράδυ επιτρέπεται χαμηλών λιπαρών γιαούρτι σε απεριόριστη ποσότητα.

Το ψάρι είναι αναπόσπαστο κομμάτι της δίαιτας και προτείνεται σε απεριόριστη ποσότητα τη 12η, 13η, 14η, 22η, 23η και 24η μέρα με πράσινη σαλάτα ωμή ή βραστή.

Τις 6 τελευταίες μέρες: Το μεσημέρι το μενού περιλαμβάνει ένα αβγό και 40 γραμμ. φέτα ή μία κονσέρβα τόνο σε νερό και μία πράσινη σαλάτα με μία κουταλιά ελαιόλαδο. Το βράδυ ένα γιαούρτι χαμηλών λιπαρών, μία φρυγανιά σικάλεως και ένα μήλο.

Με αυτή τη δίαιτα αλλά και κατάλληλο πρόγραμμα γυμναστικής από personal trainer, η παρουσιάστρια κατάφερε να φοράει Νο 44 από 52! Αυτό τουλάχιστον έλεγαν κάποιες κυρίες που αντέγραφαν τη δίαιτα, αποφασισμένες να την ακολουθήσουν για να εντυπωσιάσουν στις παραλίες.