Πέθανε διάσημος Ιταλός σχεδιαστής μόδας

09.05.2013
Ο ιδρυτής του οίκου Μισόνι άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του σε ηλικία 92 χρονών.

Ο Οτάβιο Μισόνι (Ottavio Missoni) αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας εδώ και καιρό ενώ πριν από μερικές μέρες είχε πάρει το τελευταίο του εξιτήριο από το νοσοκομείο. Επέστρεψε στην οικογενειακή βίλα στην επαρχία Βαρέζε όπου χθες πέθανε έχοντας δίπλα του συγγενείς και λίγους φίλους.

Η ομώνυμη φίρμα, Missoni έγινε πολύ γρήγορα αναγνωρίσιμη σε όλο τον κόσμο χάρη στο πλεκτό ζέρσεϊ ύφασμα με το ιδιαίτερο ζιγκ ζαγκ σχέδιο που χαρακτήριζε όλα τα σχέδιά της.

Από την Κέιτ Μος (Kate Moss) μέχρι τη δούκισσα του Κέιμπριτζ, Κέιτ (Kate), είναι πολλοί οι απανταχού διάσημοι που επιλέγουν Μισόνι για τις καθημερινές αλλά και τις πιο επίσημες εμφανίσεις τους.

Ο Οτάβιο αρχικά ίδρυσε την εταιρεία του με τη σύζυγό του, Ροζίτα, αλλά όλη η οικογένεια συμμετείχε ενεργά εξαπλώνοντας τη φίρμα ολοένα και περισσότερο.

Πέρσι για λόγους υγείας ο πατριάρχης Μισόνι είχε παραιτηθεί από την προεδρεία του οίκου ενώ ο θάνατός του έρχεται μόλις μερικούς μήνες μετά την ύποπτη εξαφάνιση ενός από τους γιούς του.

Ο Βιτόριο Μισόνι και η σύζυγός του αγνοούνται από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν το αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν μαζί με φίλους εξαφανίστηκε μετά την απογείωση από το Λος Ρόκες στην Βενεζουέλα.

Ζ. Κ.