Χολμς: Πώς ξεγλίστρισε από τα νύχια του Κρουζ;

05.07.2012
Πέντε χρόνια έμεινε παντρεμένη με τον διάσημο σταρ του Χόλιγουντ η 33χρονη ηθοποιός. Το θέμα είναι όμως πώς κατάφερε τελικά να βγει από το χρυσό κλουβί που είχε χτιστεί γύρω της.


Εντελώς ξαφνικά, την περασμένη εβδομάδα η Κέιτι Χολμς (Katie Holmes) κατέθεσε αίτηση διαζυγίου προκαλώντας τεράστια έκπληξη και ακόμη μεγαλύτερη φημολογία σχετικά με τα όσα γινόταν πίσω από τις κλειστές πόρτες τα χρόνια που ήταν παντρεμένη με τον Τομ Κρουζ (Tom Cruise), τον ρόλο της Σαϊεντολογίας στη σχέση αλλά και τον χωρισμό τους, όπως επίσης και σχετικά με το ποιος τη βοήθησε να "ξεγλιστρήσει" από μια πολύ ιδιαίτερη κατάσταση.

Ή μήπως δεν ήταν και τόσο... ξαφνικά;

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα η Κέιτι οργάνωνε τη μεγάλη "έξοδο" πολύ καιρό νωρίτερα και πολύ προσεκτικά με τη βοήθεια φίλων και συγγενών, ενώ πρωταρχικό ρόλο στην όλη σκηνοθεσία λέγεται ότι έπαιξε ο πατέρας της, 67χρονος δικηγόρος Μάρτιν Χολμς (Martin Holmes).

Μπορεί δημόσια ο κύριος Χολμς να μιλούσε πάντα με τα καλύτερα λόγια για τον διάσημο γαμπρό του αλλά οι κακές γλώσσες υποστηρίζουν ότι από την αρχή δεν έβλεπε με καλό μάτι αυτή τη σχέση αντιδρώντας στον ολοκληρωτικό έλεγχο που έδειχνε να έχει ο 50χρονος σταρ στην κορούλα του.

Αν παρακολουθήσει κανείς λοιπόν προσεκτικά τα βήματα της κυρίας Κρουζ τους αμέσως προηγούμενους μήνες θα καταλάβει ότι πρόκειται για την καλύτερη υποκριτική της ερμηνεία.

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που η Κέιτι μετακόμισε σε ένα νέο διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη το οποίο έψαχνε πολύ καιρό ώστε να αποφύγει τους παπαράτσι που στην κυριολεξία τους καταδιώκουν μονίμως.

Αυτό φάνηκε και πολύ λογικό στον σύζυγό της, ο οποίος παρεμπιπτόντως αυτό τον καιρό βρίσκεται –βολικότατα- στην Ισλανδία για τα γυρίσματα της νέας του ταινίας.

Η μετακόμιση, λοιπόν, έγινε με τις ευλογίες του Κρουζ, ο οποίος πείστηκε ότι ακόμη και η ύπαρξη υπόγειου γκαράζ στο συγκρότημα που φιλοξενεί το νέο σπιτικό των γυναικών του είναι ιδιαίτερης σημασίας.

Ο μπαμπάς Χολμς είχε αναλάβει να πετάξει όλα τα περιττά από το πρώην σπίτι της κόρης του ενώ ένα άλλο σημείο κλειδί στην όλη ιστορία είναι η "επικοινωνία" την οποία η Κέιτι φρόντισε αριστοτεχνικά να κόψει με το μαχαίρι.

Στα μέσα Ιουνίου η νεαρή ηθοποιός βρέθηκε στην Κίνα και με αυτή την αφορμή –και πάντα με τη βοήθεια των δικών της ανθρώπων- άλλαξε όλα τα κινητά και τα mail της, με αποτέλεσμα τώρα πια να μην μπορεί κανείς να την εντοπίσει. Κανείς που να μην θέλει εκείνη, δηλαδή!

Όλα έγιναν με το γάντι και πίσω από την πλάτη του απονήρευτου –όπως προκύπτει- Κρουζ ο οποίος δεν πήρε είδηση ότι η γυναίκα του τον χώριζε για τα καλά.

Και ενώ σήμερα ο δικηγόρος της Κέιτι Χολμς διέψευσε φήμες που τη θέλουν να έχει προκαλέσει τον Τομ Κρουζ ώστε να έρθουν άμεσα αντιμέτωποι στο δικαστήριο για την κηδεμονία της μονάκριβης Σούρι τους, γίνεται ολοένα και πιο προφανές ότι οι φόβοι της τρίτης κυρίας Κρουζ μπορεί και να μην ήταν και τόσο αβάσιμοι.

Σύμφωνα με πηγές η ταραχή της Κέιτι εστιαζόταν στην 6χρονη κόρη της και στον κίνδυνο που εκείνη αντιμετώπιζε από την ασφυχτική πίεση της Σαϊεντολογίας που της επέβαλε με τον καιρό ο μυημένος πατέρας της.

Ο Τομ Κρουζ λέγεται ότι ήθελε να στείλει τη Σούρι σε μοναστήρι/άντρο της θρησκευτικής οργάνωσης όπου επικρατούν συνθήκες στρατιωτικού καθεστώτος με ακροβολιστές σε κάθε άκρο του να διασφαλίζουν (!) την ηρεμία.

Γενικότερα πάντως, το πυκνό πέπλο μυστηρίου που τυλίγει τη Σαϊεντολογία καθώς και οι ιδιαίτερα αυστηροί κανόνες που τη διέπουν δεν βοηθούν την κατάσταση και δίνουν μέχρι και ένα ελαφρυντικό στην Κέιτ, η οποία –αν ισχύουν όλα τα παραπάνω σενάρια- θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά να μεταπηδήσει από την υποκριτική στη σκηνοθεσία!

Την ίδια στιγμή που η υπόθεση Κρουζ-Χολμς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη έχει προκύψει μια νέα παράμετρος που αφορά στον ρόλο του κουμπάρου Ντέιβιντ Μισκάβιτζ (David Miscavige) υψηλότατο στέλεχος στην θρησκευτική ιεραρχία και με απεριόριστη επιρροή στον ίδιο τον Κρουζ.

Εκτός από τις φήμες που αφορούν στη διφορούμενη σχέση των δύο αντρών, αυτές τις μέρες ανασύρθηκε ένας ακόμη σκελετός από την ντουλάπα του Μισκάβιτζ και αφορά σε ένα μυστήριο αφού η σύζυγός του, Σέλι (Shelly) αγνοείται (!) από το 2007.

Η γυναίκα, που σήμερα θα ήταν 50 χρονών, εξαφανίστηκε όπως και όλα τα προσωπικά της αντικείμενα (φωτογραφίες κλπ). Κάποιοι υποστηρίζουν ότι κρύφτηκε οικειοθελώς καθώς η θρησκεία της θόλωσε το μυαλό της, άλλοι ότι πέθανε από καρκίνο, ενώ μια πιο ακραία υπόθεση υποστηρίζει ότι η κυρία Μισκάβιτς βρίσκεται στην "Τρύπα", εκεί δηλαδή όπου καταλήγουν όλοι όσοι με κάποιον τρόπο αντιτίθενται στις γραμμές τις Σαϊεντολογίας.

Η αλήθεια μπορεί να μην λάμψει ποτέ, όμως η σκέψη και μόνο παραμένει ανατριχιαστική.

Ζ. Κ.