Ε. Αντωνοπούλου: "Τα εκρηκτικά πάνελ θέλουν ετοιμότητα"

02.07.2012
Την ίδια ώρα που η Τατιάνα Στεφανίδου, η Ελένη Μενεγάκη και ο Νίκος Μουτσινάς συζητούν για τη... σελήνη στον Ταύρο, εκείνη αναλύει οικονομικούς όρους και συζητά την πολιτική επικαιρότητα με τους καλεσμένους της στο πάνελ του ΣΚΑΪ Life. Η όμορφη δημοσιογράφος μιλά για τη σημασία του να χαμογελάς σε δύσκολους καιρούς και για τον ρόλο της εξωτερικής εμφάνισης, ενώ δηλώνει ότι δεν θα επέστρεφε ποτέ στην ψυχαγωγία.

Φέτος, το «ΣΚΑΪ Life» έκανε μια διαφορετική μεσημεριανή πρόταση. Πιστεύετε ότι καταφέρατε να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του κοινού και πώς;

Εμείς επιμένουμε στην ενημέρωση, την ειδησεογραφία και το σχόλιο. Με έγκυρους δημοσιογράφους και ρεπορτάζ απ’ όλο το δημοσιογραφικό δυναμικό του σταθμού. Προσπαθώντας να δίνουμε τις απαντήσεις που απασχολούν τα νοικοκυριά, καταφέραμε με επιμονή και υπομονή να κερδίσουμε ένα κοινό που υπήρχε. Υπάρχει κόσμος που το μεσημέρι θέλει να ενημερωθεί για όλα τα θέματα που εξελίσσονται.

Παρά τα όσα συμβαίνουν, εσείς καθημερινά υποδέχεστε τους τηλεθεατές με χαμόγελο και καλή διάθεση...

Είναι σταθερή η άποψή μου ότι όταν μπαίνεις σε ένα σπίτι μέσω της TV οφείλεις να το κάνεις με καλή διάθεση. Φυσικά υπάρχουν μέρες που οι ειδήσεις είναι δραματικές και είναι πολλές αυτές οι μέρες. Εκεί είναι δύσκολο εσύ να συνεχίζεις να χαμογελάς. Αλλά πιστεύω ότι ο κόσμος δεν θέλει έναν εκνευρισμένο δημοσιογράφο να του κουνά το δάχτυλο και να βγάζει τα νεύρα του. Θέλει κάποιον που θα του μεταφέρει την είδηση χωρίς νεύρα και εντάσεις.

Πρόσφατα, στο Πρωινό του ΑΝΤ1 ζήσαμε μια από τις χειρότερες στιγμές της ελληνικής τηλεόρασης. Πώς το κρίνεις; Πώς φαντάζεσαι ότι θ’ αντιδρούσες;

Θεωρώ απαράδεκτη και αντιδημοκρατική αυτήν τη συμπεριφορά. Πιστεύω ότι όλα μπορούν να λυθούν μέσα από τον διάλογο. Αν μου τύχαινε σίγουρα θα ένιωθα αμήχανα. Ποτέ μη λες ποτέ, όμως. Οταν συντίθενται εκρηκτικά πάνελ, πρέπει να είσαι έτοιμος για όλα.

Εχεις παρακολουθήσει τι προβάλλεται συνήθως την ίδια ώρα στα απέναντι κανάλια; Πώς κρίνεις αυτές τις εκπομπές με τα σημερινά δεδομένα;

Τα πράγματα έχουν αλλάξει. Βρισκόμαστε ως κοινωνία σε σημεία οριακά. Η πολιτική αστάθεια μας έχει απορροφήσει.Ομως, η επιλογή πάντα είναι στον τηλεθεατή, που κρατά το κοντρόλ, το αν θα δει μια ενημερωτική εκπομπή ή μια άλλη με θέματα πιο ελαφριά. Δεν τις κρίνω αυτές τις εκπομπές. Πιστεύω ότι όλα τα προγράμματα χρειάζονται και χωρούν. Σίγουρα μου αρέσει να κερδίζω στον ανταγωνισμό, αλλά και πάλι πιστεύω ότι υπάρχει χώρος για όλα.

Πώς κρίνεις την απόφαση της ΕΣΗΕΑ, που -σύμφωνα με το καταστατικό της- διαγράφει τους δημοσιογράφους που κάνουν διαφημίσεις;

Σέβομαι την απόφαση του συνδικαλιστικού μας οργάνου -το θέμα δεν είναι ποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με τις διατάξεις της ΕΣΗΕΑ. Αν κάποτε κριθεί ότι κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν, αυτό θα αποφασιστεί συλλογικά δεν είναι κάτι που θα το αποφασίσω μόνη μου.

Τελείωσες το οικονομικό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σε βοηθάει αυτό στην εκπομπή;

Αν δεν είχα τελειώσει το οικονομικό πανεπιστήμιο, θα ήταν δύσκολο να κατανοήσω κάποιες έννοιες, όπως αυτές του οικονομικού ρεπορτάζ. Το πτυχίο μου με βοηθά να κατανοήσω κάποια πράγματα πιο εύκολα και να κάνω τις σωστές ερωτήσεις. Επειδή όμως όσοι μας παρακολουθούν δεν είναι ειδικοί, ο ρόλος μου είναι και να εκλαϊκεύω αυτές τις έννοιες ώστε να γίνονται κατανοητές από όλους. Δεν είμαι εκεί ως ειδικός ούτε για να επιδεικνύω τις γνώσεις μου.

Η εξωτερική εμφάνιση τι ρόλο παίζει;

Σίγουρα βοηθά, η τηλεόραση βασίζεται στην εικόνα, αλλά αυτό δεν φτάνει και δεν είναι πάντα θετικό.

Εχεις αισθανθεί να αμφισβητούν την επαγγελματική σου επάρκεια λόγω της εξωτερικής σου εμφάνισης;

Ενδεχομένως ίσως στο παρελθόν, σήμερα όχι. Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να πουν κάτι κακοπροαίρετα, αλλά έχω την αίσθηση ότι όπως και να είσαι, ό,τι και να κάνεις, θα βρουν κάτι να πουν! Οπότε καλύτερα να μη δίνεις σημασία. Θα με πείραζε να με αμφισβητούν για κάτι που πραγματικά θα έπαιζε ρόλο για μένα. Αλλιώς δεν ασχολούμαι καν. Κάνω τη δουλειά μου, παράλληλα διαβάζω πάρα πολύ, ενημερώνομαι για το κάθε ρεπορτάζ κι έχω δίπλα μου όλη τη δημοσιογραφική ομάδα του ΣΚΑΪ. Οταν τα συνδυάζεις όλα αυτά, δεν υπάρχει θέμα να σε αμφισβητήσει κανείς.

Το τελευταίο διάστημα έχουμε ζήσει πολλές άγριες μέρες. Πώς αποφορτίζεσαι μετά την εκπομπή;

Η αλήθεια είναι ότι προσπαθώ όταν φεύγω από την εκπομπή να κλείνω τον διακόπτη. Εμένα με βοηθά το να πάω σούπερ μάρκετ και να ψωνίσω για το σπίτι, να μαγειρέψω, να ονειρευτώ το Σαββατοκύριακο που έρχεται, απλά πράγματα. Ωστόσο, δεν είναι πάντα εύκολο. Οταν έχεις να κάνεις με όλες αυτές τις ιστορίες καθημερινής εξαθλίωσης, με απώλειες ανθρώπινες...

Πολλές φορές στην εκπομπή ακούγονται απόψεις που εγείρουν αντιδράσεις. Τι σας λένε σε facebook και twitter;

Υπάρχουν και αιχμηρά και επιθετικά σχόλια για εμάς. Και για μένα και για τον Κωνσταντίνο (Μπογδάνο) και για τον σταθμό. Ολα τα έχουμε προβάλει. Ολα είναι αποδεκτά από τη στιγμή που έχεις αποφασίσει να βάλεις τον κόσμο μέσα στην εκπομπή. Πρέπει να παίξεις το παιχνίδι με ίσους όρους. Γιατί δεν μπορείς να «καλείς» τον άλλο και να λες μετά μόνο αυτά που σε βολεύουν. Τα μόνα που δεν εμφανίζουμε είναι τα υβριστικά και τα χυδαία.

Διαβάζεις σχόλια για την εξωτερική σου εμφάνιση, π.χ. για τα ρούχα που επέλεξες να φορέσεις. Σε έχει ενοχλήσει ποτέ κάτι;

Γενικά τα social media μας έχουν βοηθήσει πολύ. Αλλά ναι, γράφουν ό,τι μπορείς να φανταστείς. Μου λένε π.χ για τα μαλλιά ότι δεν ήταν καλοχτενισμένα, ή ότι βρήκαν πολύ βαρύ το μακιγιάζ μου, ή τα ρούχα μου πολύ συντηρητικά. Πάντως δεν λένε μόνο θετικά.

Ολα αυτά τα χρόνια έχεις κρατήσει την προσωπική σου ζωή μακριά από τη δημοσιότητα. Είναι κάτι για το οποίο έχεις καταβάλει προσπάθεια;

Αυτό είναι θέμα επιλογής. Μου έχουν ζητήσει από περιοδικά να φωτογραφηθώ με τον σύντροφό μου στο παρελθόν, αλλά δεν το έκανα, δεν με ενδιέφερε. Ωστόσο, είναι και η στάση ζωής μου που οδηγεί εκεί αφού οι χώροι που επιλέγω να διασκεδάσω είναι μακριά από φωτογράφους και φλας. Είναι καθαρά θέμα επιλογής, έτσι μου αρέσει κι ευτυχώς έτσι αρέσει και στον σύντροφό μου.

Εχετε σκεφτεί τον γάμο ή τον ερχομό ενός παιδιού με τον σύντροφό σας;

Αυτά δεν νομίζω ότι τα σκέφτεσαι, απλώς κάποια στιγμή έρχονται. Ειδικά το θέμα του παιδιού.

Εχετε «δει» τον εαυτό σας στο μέλλον σε κάποια άλλη εκπομπή ή ζώνη; Θα σας ενδιέφερε να επιστρέψετε στην ψυχαγωγία ή σε κάποια εκπομπή σχετική με την υγιεινή διατροφή και το ευ ζην που γνωρίζω ότι αγαπάτε πολύ;

Η εκπομπή μού αρέσει πάρα πολύ. Αισθάνομαι ότι έχω βρει τον εαυτό μου μέσα σε αυτό. Είναι το πιο ταιριαστό σε μένα από όσα έχω κάνει στην τηλεόραση. Είμαι πολύ χαρούμενη που το κανάλι με εμπιστεύτηκε σε μια ενημερωτική εκπομπή. Ηταν μεγάλη ικανοποίηση και τιμή για μένα και η στήριξη που ένιωσα από τον σταθμό και την ομάδα της εκπομπής και μπορώ να το πω αυτό τώρα που έχω κλείσει δύο σεζόν. Δεν θα ήθελα να επιστρέψω στην ψυχαγωγία ούτε σε καμία άλλη ζώνη. Στόχος μου είναι να συνεχίσουμε σε αυτήν τη ζώνη και να κερδίσουμε ακόμη περισσότερο την εμπιστοσύνη του κόσμου.

Βιογραφικό

  • Γεννήθηκε στο Weymooth της Μεγάλης Βρετανίας.
  • Βρέθηκε στην Αθήνα κι από εκεί στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδασε και αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο και το τμήμα Νομικών και Οικονομικών Επιστημών.
  • Λίγο πριν τελειώσει το πανεπιστήμιο έκανε ένα δοκιμαστικό για ένα τοπικό κανάλι και αμέσως μετά παρουσίασε μια καθημερινή ζωντανή εκπομπή στην ΕΡΤ 3. Στον Alpha έκανε το «Twist» και στον ΑΝΤ1 την εκπομπή «Se forma», με θέματα διατροφής και ευεξίας.
  • Αγαπά πολύ τα ταξίδια και τη μαγειρική. Αγαπημένοι ταξιδιωτικοί προορισμοί, η Νέα Υόρκη, έχει κάνει το γύρο της Σικελίας, ένα road trip σε Ελβετία, Αυστρία, Γερμανία, και έχει φτάσει ώς την Αϊτή με μια ανθρωπιστική αποστολή.
  • Σπεσιαλιτέ της είναι οι πατάτες φούρνου και το όνειρο της ζωής της να έχει ένα σπίτι μέσα στο δάσος και να μαγειρεύει όπως ο αγαπημένος της σεφ Τζέιμι Ολιβερ.

Info
Η Εύα Αντωνοπούλου με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, καθημερινά από τις 3 μ.μ. στον ΣΚΑΪ, παρουσιάζουν τα γεγονότα της επικαιρότητας αλλά και θέματα για το περιβάλλον, την τεχνολογία, τον πολιτισμό, ενώ η Μελίνα Τσέλιου παρουσιάζει την ειδική ενότητα της εκπομπής για την υγεία.

Νατάσα Παπανικολάου