Οι απίθανοι πέντε!

08.11.2011
Οι Fab 5 ξεκίνησαν την Τετάρτη και η πρεμιέρα γιορτάστηκε με ένα πάρτι στο Dream City, όπου οι πρωταγωνιστές της εκπομπής και οι φίλοι τους παρακολούθησαν το πρώτο επεισόδιο με την αρμόζουσα αλεγρία.

Οι πρωταγωνιστές της βραδιάς δήλωσαν χαρούμενοι με το αποτέλεσμα - ο Λάκης Γαβαλάς μάλιστα είναι της άποψης ότι η εκπομπή θα κάνει τριψήφια νούμερα και οι άλλοι «τριψόφια». Το εγχείρημα με τη συμμορία των πέντε να αναλαμβάνει την αισθητική μεταμόρφωση καθημερινών αντρών, όπως ήταν αναμενόμενο, δίχασε. Αν και το format είναι ξένο και πολύ επιτυχημένο (έχει αποσπάσει όχι μόνο τηλεθέαση, αλλά και αρκετά βραβεία), στην Ελλάδα, πριν ακόμα προβληθεί, πολλοί είχαν ήδη εκφράσει τις επιφυλάξεις τους για ένα τόσο ιδιαίτερο concept. Οσοι πάντως το παρακολούθησαν αποδεχόμενοι ως ιδέα αυτό που επρόκειτο να δουν δεν πρέπει να απογοητεύτηκαν. Ο Ηλίας Ψινάκης, ώς συντονιστής της θεότρελης παρέας, ήταν απολαυστικά γοητευτικός και ατακαδόρος, με αυτοσχεδιασμούς που πολλοί επαγγελματίες κωμικοί θα ζήλευαν και έκανε ένα πολύ ταιριαστό ντουέτο με τον Γιώργο Μέρλο, τον υπερ-αριστοκρατικό αρχιτέκτονα, του οποίου το βλέμμα αυθεντικής αποστροφής σχεδόν προς τα πάντα ήταν από μόνο του ένα σενάριο.

Ο Λάκης Γαβαλάς, με τρόπους μαρκησίας, δεν έχασε τους καλούς του τρόπους όταν ανακάλυψε ένα τιγρέ εσώρουχο του παίκτη, ούτε και το κέφι του, παίζοντας με νάζι ακόμα και με τις πόρτες της ντουλάπας. Ο Τρύφων Σαμαράς έκανε τα δικά του, αυτήν τη φορά πιο απενοχοποιημένος, αφού το τηλεοπτικό περιβάλλον το σηκώνει (για να μην πούμε ότι το επιβάλλει) και η σκηνή όπου φρίττει με τα όσα βρίσκει στο μπάνιο του πειραματόζωου πρέπει να ξάφνιασε μέχρι και το σκηνοθέτη. Ο πέμπτος της παρέας, ο πιο μαζεμένος Πάνος Φασούλης, επί της γαστριμαργικής αναβάθμισης, κράτησε χαμηλούς τόνους, σε έναν ρόλο που μάλλον ήταν απαραίτητος λαμβάνοντας υπόψη τα ντεσιμπέλ των υπόλοιπων. Από την αρχή κιόλας της εκπομπής, οι μετρ έδειξαν τη διάθεσή τους, κράζοντας τον παίκτη από τη φωτογραφία κιόλας και συνέχισαν έτσι. Δεν έκρυψαν την αηδία τους για το μουσάτο λουκ του μακρυμάλλη που έπρεπε να αλλάξουν και τον έστειλαν μέχρι και για μπότοξ ?αφού πρώτα τον κούρεψαν και του αγόρασαν μερικά ρούχα που ενέκρινε ο Λάκης Γαβαλάς και παραδόξως κινούνταν στο πλαίσιο του κοινώς εννοούμενου νορμάλ. Οι φίλοι και συγγενείς στο μεταξύ σχολίαζαν σε αμήχανα βίντεο που έπεφταν εμβόλιμα και αποδείκνυαν την απουσία σεναρίου, που για τους κοινούς θνητούς δεν είναι πάντα για καλό.

Παρακολουθώντας τον παίκτη και τη γυναίκα του στο τέλος από την οθόνη, από την ομάδα των 5 ακούστηκαν σεξουαλικά σχόλια που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ώς η απόλυτη καφρίλα, σ’ ένα παράλληλο, πολύ παράξενο σύμπαν. Ως αποτέλεσμα, ήταν μία εκπομπή που πρέπει να δεις με καλή διάθεση και ως τέτοια εξυπηρετεί το σκοπό της. Και ναι, η παραγωγή ήταν φτωχή σε σύγκριση με την εκδοχή του εξωτερικού ή με τις προσωπικότητες που έχουν τον πρώτο ρόλο. Απαιτήσεις όμως για βαθιές αναλύσεις, υψηλά νοήματα και ηθικοπλαστικά πρότυπα πρέπει να ικανοποιηθούν από άλλα προγράμματα κι αυτό οι 5 επαγγελματίες ευτυχώς το ξέρουν. Και δεν προσποιούνται ότι είναι κάτι άλλο από αυτό που υπόσχεται ο τίτλος.

  • Αρκετά αρνητικά σχόλια, ανάμεικτες εντυπώσεις αλλά και τηλεθέαση που δείχνει πως το νέο προϊόν δεν άφησε αδιάφορο το κοινό, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την πρεμιέρα του: 23, 8% στο γενικό σύνολο τηλεθεατών και 33,5% στο πολυπόθητο νεανικό κοινό.

ΑΛΙΝΑ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ