Βαλλιανάτος: Τον συνέλαβαν για ακάλυπτες επιταγές!

03.11.2011
Από το βράδυ της Κυριακής, οπότε κι έγινε γνωστή η είδηση πως ένας γνωστός παρουσιαστής - δημοσιογράφος συνελήφθη σε τυχαίο αστυνομικό έλεγχο για ακάλυπτες επιταγές, έγινε χαμός σε Διαδίκτυο, αλλά και

Από το βράδυ της Κυριακής, οπότε κι έγινε γνωστή η είδηση πως ένας γνωστός παρουσιαστής - δημοσιογράφος συνελήφθη σε τυχαίο αστυνομικό έλεγχο για ακάλυπτες επιταγές, έγινε χαμός σε Διαδίκτυο, αλλά και στις τηλεοπτικές εκπομπές για το ποιος είναι. Τελικά, το μυστήριο λύθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης(ουφ), όταν βγήκε ο ίδιος στο «Πολύ ΜπλαΜπλα» κι επισήμως αποκάλυψε την ταυτότητά του.

Και ναι, πρόκειται για τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο! Μάλιστα, ο Βαλλιανάτος εκτός από το θέμα με τις ακάλυπτες επιταγές και την περιπέτεια του με την δικαιοσύνη, μίλησε και για τις δύο εφιαλτικές μέρες που πέρασε ως κρατούμενος. Όπως αποκάλυψε λοιπόν, όλα ξεκίνησαν όταν με έναν φίλο του διέσχιζαν με μηχανή την Πανεπιστημίου. Αστυνομικοί τους σταμάτησαν για έναν τυπικό έλεγχο και ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις, έκαναν στην Ασφάλεια τα απαραίτητα τηλέφωνα για εξακρίβωση στοιχείων

Εκεί βρήκαν ότι εις βάρος του Βαλλιανάτου υπήρχε μια απόφαση που είχε βγει ερήμην του ενώ εκκρεμούσε μια καταδίκη του. Ο ίδιος ζήτησε να πάνε στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας για να διαπιστώσει τι συμβαίνει. «Επρόκειτο για κάποιες επιταγές ενός επιχειρηματία πολύ γνωστού με τον οποίο συνεργαζόμουν στη Μύκονο πριν 15 χρόνια. Αυτές είναι πληρωμένες όλες οι επιταγές, αλλά επειδή όλα τα νομικά έγγραφα είχαν σταλεί στη Μύκονο και δεν το ήξερα, βγήκαν μερικές αποφάσεις Το δικαστήριο είχε γίνει το 2002 για μια επιταγή που εκδόθηκε το 1996 στη Μύκονο. Δεν είχα πάρει ποτέ καμία ειδοποίηση. Στο τμήμα της Ομόνοιας μού είπαν όλες τις διευθύνσεις που έχω αλλάξει τόσα χρόνια. Εννοείται ότι μπορούσαν να με βρουν! Από το 2002 μέχρι το 2011 δεν μπορούσαν να με βρουν πουθενά; Ήξεραν όλες τις διευθύνσεις μου, όλα μου τα τηλέφωνα και δεν μπορούσαν να με ειδοποιήσουν;» είπε χαρακτηριστικά στην Σταματίνα Τσιμτσιλή.

Μάλιστα, μετά την εξέλιξη αυτή πέρασε δύο μέρες στο κρατητήριο και μίλησε για τις άσχημες συνθήκες κράτησής του: «Χρειάστηκε να περάσω δυο μέρες και δυο νύχτες, μια στην Ομόνοια και μια στη ΓΑΔΑ, και αισθάνομαι την υποχρέωση να καταγγείλω τα βασανιστήρια που υφίστανται οι κρατούμενοι εκεί. Δεν υπάρχουν συνθήκες υγιεινής, δεν υπάρχει τροφή, δεν σε αφήνουν να πας να κατουρήσεις. Τι να σας πω… Ο ένας ήταν πάνω στον άλλον, βρώμα και δυσωδία, φαγητά χυμένα, άρρωστοι, άνθρωποι με αίματα, αγένεια… άνθρωποι με AIDS, άνθρωποι με ηπατίτιδες, χωρίς να παίρνουν τα φάρμακά τους…».