Φως του Αιγαίου

03.10.2011
Την κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου επέλεξε η Σάντρα Μαρινοπούλου, πρόεδρος του Ιδρύματος Νικολάου και Ντόλλης Γουλανδρή, για να μας αναγγείλει τη διοργάνωση μιας σημαντικής έκθεσης που θα εγκαινιαστεί τον Δεκέμβριο στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Την κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου επέλεξε η Σάντρα Μαρινοπούλου, πρόεδρος του Ιδρύματος Νικολάου και Ντόλλης Γουλανδρή, για να μας αναγγείλει τη διοργάνωση μιας σημαντικής έκθεσης που θα εγκαινιαστεί τον Δεκέμβριο στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Με τον τίτλο «Αγονη Γραμμή. Καστελόριζο, Σύμη, Χάλκη, Τήλος, Νίσυρος», η έκθεση θα μας παρουσιάσει μέσα από 300 και πλέον εκθέματα τον πολιτισμό των μικρών νησιών του Αιγαίου.

Στη σκηνή ήταν και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, που είχε έναν ενδιαφέροντα διάλογο με τον διευθυντή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, Νίκο Σταμπολίδη, και μαζί μας ξενάγησαν στον αρχαίο και βυζαντινό πολιτισμό των απομακρυσμένων αυτών νησιών. Η εκδήλωση, η οποία ήταν ένα έξυπνο fundraising για την έκθεση, συγκέντρωσε κυρίως επιχειρηματικό κόσμο και ανθρώπους της ναυτιλίας και, αν κρίνουμε από το μέγεθος της προσέλευσης και τη βαρύτητα των ονομάτων, πρέπει να πέτυχε τον σκοπό της.

Οπως μας είπε, μάλιστα, η κ. Μαρινοπούλου, το Μουσείο της πραγματοποιεί και επιθετική πολιτική στην κρίση με ημέρες ελεύθερης εισόδου για το κοινό, άνοιγμα στους νέους, τουριστικά πακέτα και συνεργασίες με άλλα μουσεία.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
Ιδρύθηκε το 1986, αρχικά για να στεγάσει την ιδιωτική συλλογή του Νικολάου και της Ντόλλης Γουλανδρή, και σταδιακά επεκτάθηκε για να φιλοξενήσει και άλλες σημαντικές συλλογές-δωρεές.

ΜΑΓΔΑ ΛΙΒΕΡΗ
[email protected]