«Τώρα όλοι οι σταρ διαρκούν μία σεζόν!»

03.10.2011
Ανήκει στις λίγες που λένε πάντα τα πράγματα με το όνομά τους. Στο Radar! μιλά για την παρουσία της στο «Just the two of us», τους σταρ χωρίς διάρκεια και εξηγεί γιατί πάγωσε η συνεργασία της σε ελληνοτουρκική παραγωγή.

Θα είσαι τελικά στο «Just the two of us»;

Ναι το σκέφτομαι σοβαρά. Είναι μία απ’ τις καλύτερες παραγωγές της ελληνικής τηλεόρασης. Το κομμάτι του τραγουδιού το φοβόμουν. Δεν το είχα τολμήσει ποτέ. Σκέφτηκα πως όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος πρέπει να σπάει τους φόβους του για να μπορεί να βρει τα όριά του. Αποφάσισα να το δοκιμάσω. Και τρία live να μείνω μου αρκεί!

Τι έγινε τελικά με τον «Ονούρ» και τον «Εζέλ». Τσακωθήκατε όπως γράφτηκε πρόσφατα;

Τον Eζέλ δεν τον έχω συναντήσει ποτέ. Τον Ονούρ τον γνώρισα. Το αρχικό concept ήταν με πέντε Ελληνες και πέντε Τούρκους. Κάναμε κάποια γυρίσματα στην Καππαδοκία, αλλά αυτήν τη στιγμή έχει παγώσει το θέμα. Το Υπουργείο μάς έχει αφήσει ξεκρέμαστους. Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχουν καν σενάρια. Οι Ελληνες δεν έχουμε χρήματα και κατά συνέπεια συνεργεία, κόστος διαμονής κ.λπ. για να καλύψουμε την παραγωγή. Εγώ ξεκαθάρισα την θέση μου: Αν δεν υπάρχουν Ελληνες στο project και να δεν σεβαστούν τους ιστορικούς χώρους, δεν πρόκειται να δουλέψω μόνη μου με τους Τούρκους.

Τι γνώμη έχεις για τις τουρκικές σειρές;

Τις παρακολουθείς; Ναι, είναι εξαιρετικές, τις ζηλεύω! Απ’ τη μια εκνευρίζομαι που μας τρώνε το ψώμι, αλλά απ’ την άλλη είναι άξιες προσοχής. Η επιτυχία δεν έρχεται ποτέ τυχαία. Ολος ο κόσμος βλέπει τα τούρκικα. Δυστυχώς, εμείς κάναμε πάντα δεύτερες παραγωγές με ελάχιστες εξαιρέσεις όπως «Το Νησί» ή παλιότερα «Το Τζιβαέρι». Πάντα οι δουλειές του Mega ήταν πολύ καλές. Μου κακοφαίνεται βέβαια που όλοι εμείς είμαστε άνεργοι.

Ξεκίνησες ως sex symbol στα ’80ς, όμως στην πορεία εξελίχθηκες κάνοντας και άλλα πράγματα. Γιατί αυτό δεν συμβαίνει με τις νεότερες συναδέλφους σου;

Γιατί δεν είναι τόσο κακές ηθοποιοί όσο ήμουν εγώ προφανώς... (γέλια). Δεν υπάρχουν παραγωγές για να βοηθήσουν τα κορίτσια. Εμείς παλιά είχαμε και κάποια περιοδικά που μας υποστήριζαν. Τώρα δεν υπάρχουν ούτε αυτά. Τώρα κάνουν όλες από μία καλή σεζόν και τέλος. Υπάρχουν και όμορφες και ταλαντούχες, αλλά δυστυχώς έπεσαν στην εποχή του απόλυτου πάτου.

Τηλε-σταρ στα πρόθυρα νευρικής κρίσης: Οι αμοιβές στο ναδίρ και η ανεργία στον κλάδο μεγάλη. Πώς βλέπεις να εξελίσσεται η κατάσταση;

Δουλειά όντως δεν υπάρχει. Μπορούμε, όμως, να ζήσουμε και με λιγότερα. Θα κάνουμε τρεις δουλειές παραπάνω να επιβιώσουμε. Θα μου πεις, πού; Παραγωγές δεν γίνονται, τα θέατρα κλείνουν... Τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι δύσκολα. Τα τελευταία 30 χρόνια ήταν ένα μεγάλο φαγοπότι. Και φάγαμε και εμείς. The party is over.

Η νέα ιδέα του ΑΝΤ1 για μαμούθ infotainment πρωινό με Παπαδάκη, Φερεντίνο και Χρηστίδου πώς σου φαίνεται;

Η ισχύς εν τη ενώσει. Το ίδιο δεν έκανε το Star στην εκπομπή της Στεφανίδου; Ο Παπαδάκης, βέβαια, είναι μια διαφορετική ιστορία. Σαφώς μπορεί να κρατήσει και μόνος του εκπομπή. Δεν ξέρω αν θα του κάνει καλό... Ο Παπαδάκης είναι leader, δεν είναι τυχαίος. Μου αρέσουν πολύ και η Σίσσυ και ο Φερεντίνος, αλλά όλοι μαζί δεν ξέρω... Μπορεί να είναι κάτι πάρα πολύ ωραίο. Για να δούμε.

Είναι μεγάλο ρίσκο η μετακόμιση της Ελένης Μενεγάκη στη μεσημβρινή ζώνη;

Οχι μωρέ, σιγά τ’ αβγά! Η Ελένη είναι πάντα η Ελένη. Ομορφη, γενναιόδωρη με τους καλεσμένους της... Τι αλλάζει; Αλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Είτε τη δούμε πρωί είτε τα μεσάνυχτα, η Ελένη είναι λαμπερή, την αγαπάει ο κόσμος και δεν μπορεί να την αγγίξει τίποτα. Μην ξεχνάς πως μιλάμε για το πρόσωπο με τα περισσότερα εξώφυλλα τα πέντε τελευταία χρόνια.

Είχες φέτος προτάσεις για τηλεόραση;

Είχα. Πλέον όμως είμαι πολύ προσεκτική. Είμαι σε μια ηλικία όπου δεν θέλω να γελοιοποιούμαι. Δεν θα κάνω ό,τι έκανα στα είκοσί μου.

Τον γάμο πλέον τον σκέφτεσαι ή έχεις απορρίψει τελείως την ιδέα;

Δεν σκέφτομαι τίποτα απ’ αυτά. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η δουλειά ώστε να υπάρχει ασφάλεια για μένα και το παιδί. Μπροστά στην ανάγκη επιβίωσης όλα αυτά μου φαίνονται πολυτέλειες. Είμαι μια γυναίκα που έχει ζήσει χορτάτη ερωτική ζωή. Αυτό που τώρα προέχει είναι η δουλειά.

Οι μικρές καθημερινές στιγμές ευτυχίας της Βάνας ποιες είναι;

Παιχνίδια με τη μικρή, ένα κρασάκι με τους φίλους μου, να είναι η οικογένεια μου ευτυχισμένη, να μπορώ να γελάσω με τους ανθρώπους που αγαπάω, να έχει ο κόσμος όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα. Ο διπλανός είναι και δική μου οικογένεια.

  • ΑΜΕΣΑ ΣΧΕΔΙΑ
  • Ετοιμάζει μια όπως μας λέει μια ανατρεπτική παράσταση με νέα παιδιά ενώ ανοίγει στη Γλυφάδα ένα καφενείο γυναικών: "Θα μαζευόμαστε, θα μιλάμε, θα χαζεύουμε τις εφημερίδες. Ενας χώρος αμιγώς γυναικείος."

Αλέξης Μίχας