Ωρα για αλλαγές!

05.09.2011
Σενάρια για μειώσεις, ανατροπές και φήμες για οικογενειακές τριβές. Ο λόγος; Τα νέα επιχειρηματικά πλάνα της Ελένης Μενεγάκη.

Ο πρόσφατος μύθος που κυκλοφορεί τελευταία είναι ότι δέχτηκε μείωση αποδοχών ύψους 30%. Ισχύει κάτι τέτοιο; Σύμφωνα με ανθρώπους του σταθμού, η συζήτηση αυτή είχε γίνει μεν, αλλά εκείνη δεν το δέχτηκε, επικαλούμενη το δυνατό συμβόλαιό της (που λήγει το καλοκαίρι του 2013) .

Η αλήθεια είναι ότι ο «Καφές με την Ελένη», μπορεί πέρυσι να μη χτύπησε πρωτιά, ούτε στα γενικά ούτε στα νεανικά νούμερα τηλεθέασης, όμως οι Γερμανοί ήταν ευχαριστημένοι από την εξασφάλιση διαφημίσεων και χορηγιών που είχε η εκπομπή. Ομως, με τις διαφημίσεις να πέφτουν συνέχεια οι Γερμανοί δεν είναι καθόλου σίγουροι για το μέλλον. Ετσι αρχίζουν πάλι να πιέζουν για μείωση αποδοχών της αλλά και για ριζικές αλλαγές στην εκπομπή.

Οι τελευταίες είναι επιτακτικές πια, ξεκινώντας από τη θεματολογία, τα πρόσωπα του πάνελ και φτάνοντας μέχρι το σκηνικό. Ηδη η Ελενα Αρσένη δεν θα είναι στο δυναμικό της εκπομπής, ενώ ερωτηματικά υπάρχουν και για το μέλλον της Χριστίνας Πολίτη. Ο στόχος της Ελένης τώρα είναι φυσικά η πρωτιά. Ομως, τι να τις κάνεις τις κορυφές αν δεν φέρνει διαφημίσεις; Η Ελένη Μενεγάκη είναι η τελευταία των big TV stars και όπως φαίνεται άλλοι θα αργήσουν να βγουν.

Η ίδια, φυσικά, το γνωρίζει πολύ καλά και έχει αρχίσει να επενδύει εκτός τηλεόρασης. Μήπως τελικά το μέλλον της Ελένης είναι η επιχειρηματική ζωή στα Αχλα; Ο έρωτας της με τον Μάκη Παντζόπουλο ήταν σίγουρα η μεγάλη αλλαγή στη ζωή της. Και σε προσωπικό αλλά πλέον και σε οικονομικό επίπεδο. Οι φήμες θέλουν την παρουσιάστρια -που επενδύει σε ακίνητα στην Ανδρο- να είναι έτοιμη να «ρίξει χρήματα» στις ξενοδοχειακές μονάδες του αγαπημένου της, ώστε να χτιστούν και άλλες «οικολογικές» βίλες.

Βέβαια, οι ξενοδοχειακές μονάδες του επιχειρηματία γνωρίζουν άνθηση, όμως οι κακές γλώσσες αναρωτιούνται αν είναι τώρα εποχή για τέτοιες επενδύσεις. Ετσι φαίνεται να σκέφτηκε η μητέρα της Ελένης, Ζέτα, και έχουν αρχίσει οι προστριβές με τον (μελλοντικό γαμπρό της;) Μάκη Παντζόπουλο. Αν αυτό υφίσταται, τότε η παρουσιάστρια θα πρέπει όχι μόνο να κάνει τον κυματοθραύστη ανάμεσα στους δυο αγαπημένους της ανθρώπους, αλλά να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε όλα να εξελιχθούν ήρεμα και ομαλά στις μελλοντικές σχέσεις και των τριών.

Σπύρος Λιγνός