Χρύσπα: "Εχω κάνει λάθη στην καριέρα μου"!

05.09.2011
Η αποχή της, η επιστροφή, ένας ξαφνικός γάμος, η μετακόμιση στη Θεσσαλονίκη και η λιποαναρρόφηση που παραδέχτηκε δημόσια. Η Χρύσπα δεν είναι ένας άνθρωπος που θα σε κάνει να βαρεθείς μαζί του.

Aπείχες αρκετό καιρό από τα μουσικά πράγματα. Αισθάνεσαι ότι έχεις ωριμάσει αυτό το διάστημα;

Σίγουρα! Σκέψου πως όταν ξεκίνησα σε αυτήν τη δουλειά ήμουν 20 ετών και τώρα κοντεύω τα 29. Και όταν ξεκίνησα ήμουν μικρή, για να πεις ότι είχα διαμορφώσει τον χαρακτήρα μου. Πλάστηκα μέσα από αυτήν τη δουλειά. Κάθε μέρα νιώθω ότι αποκτώ εμπειρίες.

Εχεις κάνει λάθος κινήσεις αυτό το διάστημα;

Ναι, πιστεύω ότι και λάθος είχα συμπεριφερθεί, ίσως άδικα, απέναντι σε κάποιους και απέναντι σε κάποιους άλλους αφελέστατα. Μπήκα σε ένα τρένο που λέγεται «καριέρα» και το άφησα να πηγαίνει μόνο του, δεν κρατούσα το τιμόνι. Αυτό με οδήγησε σε πολλά λάθη. Από την άλλη, δεν μετανιώνω για κάτι, ήταν ένα μάθημα.

Σε έχουν προδώσει στη δουλειά;

Δεν υπάρχει προδοσία γιατί η δουλειά είναι δουλειά. Το να γίνουν λάθος κινήσεις γιατί εκείνη τη στιγμή τα συμφέροντα μπορεί να αλλάζουν έχει συμβεί, όπως κι εγώ μπορεί να έχω κάνει κάτι που να είναι ενάντια στα συμφέροντα άλλων, αλλά αυτό δεν είναι θέμα προδοσίας. Εχει τύχει, όμως, να με προδώσουν φίλοι μου. Και με στεναχώρησε πολύ. Εγώ όμως δεν έχω προδώσει φίλους. Ποτέ!

Τώρα που έχει περάσει ο καιρός, πιστεύεις ότι η εμπειρία της Eurovision τελικά σε ωφέλησε;

Ηταν μια εμπειρία που με ταρακούνησε και με ξύπνησε. Ενα καλό βήμα και θα ήταν ακόμα καλύτερο αν είχα τη γνώση και την ψυχολογική δύναμη εκείνη την περίοδο να το στηρίξω από μόνη μου. Αλλά ήμουν πρωτάρα. Με τσίτωσε αυτή η ιδέα αλλά το κατάλαβα την ώρα που ανέβηκα στη σκηνή. Είδα τον κόσμο και ήταν η πρώτη φορά που είπα «τώρα με βλεπουν, όχι για να περάσουν καλά αλλά για να με ψηφίσουν». Ισως κάποια στιγμή στο μέλλον να επανέλθω σε αυτό τον διαγωνισμό.

Μετά έκανες έναν δίσκο με τον Στέφανο Κορκολή. Τι σου άφησε αυτή η συνεργασία; Πιστεύεις ότι σε βοήθησε στην καριέρα σου;

Ημουν τότε στη φάση που ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό γιατί είχα αρχίσει να κουράζομαι. Και επίσης όταν σου δίνεται η ευκαιρία να συνεργαστείς με έναν τόσο καταξιωμένο καλλιτέχνη, ακόμα και σαν εμπειρία, δεν μπορείς να αντισταθείς. Μπορεί καλλιτεχνικά να μη με βοήθησε, ίσως και να με έριξε λίγο, αλλά είναι μια δουλειά που θα μείνει στο βιογραφικό μου.

Στον πρώτο μήνα της γνωριμίας σου με τον Πάνο σού έκανε πρόταση γάμου. Και τον Αύγουστο κλείσατε έναν χρόνο γάμου. Μήπως έγιναν όλα πολύ γρήγορα;

Η πρόταση γάμου με γοήτευσε, είπα ότι εφόσον εκείνος θέλει, ανεξάρτητοι άνθρωποι είμαστε, πάμε να το δοκιμάσουμε. Οχι, δεν πιστεύω ότι βιάστηκα να παντρευτώ, άλλωστε ήμασταν έναν χρόνο μαζί πριν γίνει ο γάμος. Και στο τέλος ποιος θα μου πει ότι πρέπει να είσαι επτά χρόνια με έναν άνθρωπο για να παντρευτείς; Γενικά στη ζωή μου λέω «προχωράω» και μετά σκέφτομαι τις συνέπειες. Δεν μπορώ να ψειρίζω τα πράγματα. Μου αρέσει να τολμάω.

Τι είχε ο Πάνος που σε έκανε να θελήσεις να τον παντρευτείς;

Είναι άντρας με όλη τη σημασία της λέξης. Και καλός σύντροφος. Μπορώ να συζητήσω μαζί του τα προβλήματά μου και ως διά μαγείας, ακόμα και αν δεν υπάρχει λύση, αισθάνομαι ότι δεν έχω πρόβλημα. Και, επίσης, είμαστε καλά σε «όλους» τους τομείς.

Πριν από λίγο καιρό έκανες λιποαναρρόφηση στην κοιλιά. Για ποιο λόγο;

Είχες πάρει τόσο πολλά κιλά; Ο λόγος ήταν όταν κάνεις αυτήν τη δουλειά -γιατί πραγματικά, αν δεν την έκανα, δεν θα έμπαινα στη διαδικασία- και έχεις αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα όπως το βάρος, το κάνεις. Είμαι από τους ανθρώπους που δεν θέλουν να στερούνται το φαγητό και δεν έχω τη θέληση να το μετριάσω. Οταν είδα ότι έκανα υγιεινή ζωή με διατροφή αλλά χωρίς αποτέλεσμα, είπα ότι θέλω να το κάνω για μένα, για να μου κάνουν τα φορέματα στην πίστα, για να νιώθω πιο άνετα με τον εαυτό μου.

Σε πίεζαν και σε άγχωναν τα παραπάνω κιλά;

Πάρα πολλές φορές και γι’ αυτό είχα φτάσει στο σημείο να κάνω εξαντλητικές δίαιτες και μετά να τρώω βουλιμικά και να παίρνω τα κιλά. Είναι πολύ δύσκολο όταν έχεις πρόβλημα με το φαγητό να βρεις την ισορροπία. Κι εγώ δεν την έχω βρει, αλλά το παλεύω. Σίγουρα σε αυτό με έχει βοηθήσει η γυμναστική.

Είχες πάρει ποτέ πολλά κιλά;

Είχα πάρει δέκα με δεκαπέντε και υπήρξε μια στιγμή που ένιωθα άσχημα ή ότι οι άλλοι με κοίταζαν περίεργα. Και σίγουρα ήταν κάποιοι που υπήρξαν πολύ απότομοι μαζί μου στο θέμα αυτό. Μου είχαν πει με άσχημο τρόπο «χάσε κάνα κιλό» και κακώς που δεν τους έβρισα. Δεν μπορεί να σου μιλούν λες και είσαι ένα σακί. Δεν είναι έτσι.

Μusic
Το νεο της single λέγεται «Είσαι αστέρι» και συμμετέχει ο ράπερ Μπο, ενώ το έχουν γράψει ο Χριστόδουλος Σιγανός και ο Βαλεντίνο. Οπως λέει και η ίδια, «ο Σιγανός είναι ο παραγωγός μου και ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος για εμένα».

Βένια Καραγιάννη