Φέτος είναι η χρονιά του Σάκη!

30.07.2008
Είναι από τα πρόσωπα που χαίρεσαι να βλέπεις είτε στην τηλεόραση είτε στις σελίδες των περιοδικών. Το αγόρι που τη δεκαετία του 90 έκανε τις κοριτσίστικες καρδιές

Από τον Αστέρη Κασιμάτη

Είναι από τα πρόσωπα που χαίρεσαι να βλέπεις είτε στην τηλεόραση είτε στις σελίδες των περιοδικών. Το αγόρι που τη δεκαετία του 90 έκανε τις κοριτσίστικες καρδιές να... σπαρταρούν τραγουδώντας τους το «Ξανά» αλλά και τάζοντάς τους ότι θα τους φτιάξει «Μακαρόνια με κιμά» έχει πλέον ωριμάσει. Ο Σάκης Ρουβάς δούλεψε σκληρά και κατάφερε να πάρει με το μέρος του ακόμη και τους πιο δύσπιστους, εκείνους που τον κοιτούσαν με λοξό μάτι. Αν αυτό δεν είναι επιτυχία...

Οι μετοχές του ανέβηκαν ακόμη περισσότερο πριν από τέσσερα χρόνια, όταν «ταρακούνησε» σύσσωμη την Ευρώπη με το «Shake it» στην καρδιά της Τουρκίας στον 50ό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Η τρίτη θέση που κέρδισε ο καλλιτέχνης θεωρήθηκε μεγάλη επιτυχία, αλλά και αδικία. Άπαντες περίμεναν την πρωτιά. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, ο Σάκης είχε ήδη κερδίσει το στοίχημα. Μαγνήτισε τα βλέμματα εκατομμυρίων τηλεθεατών, ωστόσο η μεγαλύτερη ικανοποίησή του ήταν η αποδοχή του από την πλειονότητα των ΜΜΕ.

Τα αγαθά κόποις κτώνται, λοιπόν, και ο τραγουδιστής πλέον απολαμβάνει τους καρπούς των προσπαθειών που έκανε και εξακολουθεί να κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Επαγγελματικά βρίσκεται στα καλύτερά του, μιας και οι προτάσεις «πέφτουν» βροχή. Εκείνος, βέβαια, κατόπιν ωρίμου σκέψεως, αποφασίζει πάντα το καλύτερο για τον εαυτό του.

Στο «τιμόνι» του «Χ-Factor»
Αν η σεζόν 2008-2009 που «ανοίγει» από το Σεπτέμβριο δεν του ανήκει δικαιωματικά, τότε σε ποιον άλλον θα μπορούσε να αποδοθεί; Από τον Οκτώβριο, λοιπόν, αναλαμβάνει την παρουσίαση του νέου μουσικού talent show του ΑΝΤ1 «Χ-Factor». Ναι, ναι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΛΟΙΠΟΝ, ο αγαπημένος τραγουδιστής της νεολαίας έχει υπογράψει ήδη με τον ΑΝΤ1 και την Ena productions, ώστε να είναι ο οικοδεσπότης του φιλόδοξου σόου, πραγματοποιώντας έτσι το πρώτο του τηλεοπτικό βήμα.

Δεύτερη φορά στη Εurovision
Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό την προηγούμενη Τετάρτη με ανακοίνωση της ΕΡΤ, ο Σάκης θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας για δεύτερη φορά στη Eurovision και τον 54ο Διαγωνισμό Τραγουδιού, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα το Μάιο του 2009. Ακόμη, όσον αφορά αυτή τη συμμετοχή, απευθείας ανάθεση θα γίνει επίσης από την ΕΡΤ τόσο στους δημιουργούς του τραγουδιού (συνθέτης, στιχουργός) όσο και στο χορογράφο. Σε συνεννόηση, βέβαια, πάντα με τον τραγουδιστή.

Μάλιστα, για την ξαφνική και τάχιστη σε σύγκριση με άλλες χρονιές επιλογή εκπροσώπου μας για το μουσικό διαγωνισμό, η υπεύθυνη της ΕΡΤ για τη Eurovision κ. Σταματέλου δήλωσε στο ΛΟΙΠΟΝ: «Είναι μια επιλογή που δεν χωράει αμφισβήτηση και, εξάλλου, απευθείας ανάθεση έχει προηγηθεί και στο παρελθόν. Από κει και πέρα, επειδή η συζήτηση είχε γίνει και είχε συμφωνηθεί, σκεφτήκαμε πως δεν υπήρχε λόγος να το τραβάμε το θέμα. Δηλαδή, δεν υπήρχε λόγος να μην ανακοινωθεί», προσθέτοντας: «Αυτό δεν σημαίνει ότι άμεσα θα καταλήξουμε και στο τραγούδι. Θα το ψάξει ο ίδιος και εν ευθέτω χρόνο θα το μάθετε κι αυτό».

Η τάχιστη επιλογή εκπροσώπου δεν εξασφαλίζει ότι θα αρχίσει νωρίτερα το promo tour για τις ανάγκες του διαγωνισμού. Όλα θέλουν το χρόνο τους και όλα θα γίνουν στην ώρα τους. Και από τη Γιουροβίζιον περνάμε στα υπόλοιπα σχέδια του Σάκη...

America, America
Αφού πήρε το βάπτισμα του πυρός στη μεγάλη οθόνη με το «Αlter Εgo», ο καλλιτέχνης τολμάει πάλι το ίδιο βήμα και μάλιστα σε αμερικανικό έδαφος. Έτσι, όπως έγινε γνωστό, και μάλιστα μέσα από το ΛΟΙΠΟΝ, ο Σάκης πρόκειται να πρωταγωνιστήσει σε θρίλερ αμερικανικής παραγωγής. Περισσότερες λεπτομέρειες, όμως, λίαν συντόμως.

Η τέλεια οικογένεια
Το... τετράπτυχο των επιτυχιών κλείνει με την ισορροπία που επικρατεί στην προσωπική του ζωή. Ο δημοφιλής τραγουδιστής της ποπ, ως γνωστόν, πλέει σε πελάγη ευτυχίας, μιας και μέχρι το τέλος του 2008 η αγαπημένη του Κάτια Ζυγούλη θα φέρει στον κόσμο το πρώτο τους παιδί.

Τι του μένει για να συμπληρωθεί το καρέ; Τι άλλο από το να ντυθεί γαμπρός. Ποιος ξέρει, ίσως το φυλάει για έκπληξη και κάνει ποδαρικό με αυτό το γεγονός την επόμενη χρονιά!