Δ. Παπανώτας: "Στην πρωινή ζώνη το κοινό κάνει ζάπινγκ"

31.07.2008
Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού, λέει ο σοφός λαός και ο Δημήτρης Παπανώτας το έζησε... Πήγε για λίγο στο «Κους κους το μεσημέρι» και έμεινε τελικά τέσσερα χρόνια! Τώρα που ένιωσε ότι η συνεργασία του με τον Alpha έκανε τον... κύκλο της αποφάσισε να αλλάξει τηλεοπτική στέγη.
Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού, λέει ο σοφός λαός και ο Δημήτρης Παπανώτας το έζησε... Πήγε για λίγο στο «Κους κους το μεσημέρι» και έμεινε τελικά τέσσερα χρόνια! Τώρα που ένιωσε ότι η συνεργασία του με τον Alpha έκανε τον... κύκλο της αποφάσισε να αλλάξει τηλεοπτική στέγη. Θα τον βλέπουμε, λοιπόν, από το φθινόπωρο να παρουσιάζει το πρόγραμμα στην πρωινή ανταγωνιστική ζώνη των 11.00-13.00 στο Star, έχοντας στο πλευρό του τη Χριστίνα Αλούπη και στο πάνελ την Εύη Βατίδου, στο τηλεοπτικό ντεμπούτο της. Χωρίς να θέλει να αποκαλύψει ιδιαίτερα πράγματα για τη νέα εκπομπή, ο Δημήτρης Παπανώτας μας μίλησε για αυτή τη μετακίνησή του.

- Πώς προέκυψε η μετεγγραφή σας;

«Έγινε μια πρόταση από το Star και τη δέχθηκα».

Η αποκλειστική συνέντευξη Τουτουνζή (σ.σ.: η 45άχρονη μητέρα του παιδιού του Πασχάλη) λειτούργησε ως «διαβατήριο» για τη μετακίνησή σας;

«Όχι, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Πού κυκλοφόρησε αυτό; Στα δημοσιογραφικά γραφεία; Φαίνεται ότι οι συνάδελφοι με γνώρισαν τώρα από τη συνέντευξη που πήρα από την κ. Τουτουνζή. Τα προηγούμενα 20 χρόνια δεν με θυμούνται».

Πώς φύγατε από τον Αlpha;

«Έφυγα φιλικά. Νομίζω ότι έκλεισε ένας κύκλος στην εκπομπή Κους κους το μεσημέρι. Η παρουσία μου εκεί, εξάλλου, ξεκίνησε με προσωρινό χαρακτήρα και το προσωρινό έγινε... τέσσερα χρόνια. Είχα πάει στον Alpha για να κάνω δική μου μεσημεριανή εκπομπή όταν τα παιδιά έκαναν το πρωινό πρόγραμμα του καναλιού. Μου ζήτησε η διεύθυνση του σταθμού να βοηθήσω τα παιδιά και κάπως έτσι φτάσαμε στο μεσημέρι».

Ευχάριστα όμως...

«Ναι, ευχάριστα, πάρα πολύ ευχάριστα».

Με τους συναδέλφους που αφήσατε πίσω στο «Κους κους» η επαφή παραμένει καλή;

«Μιλάμε με τους περισσότερους, έχουμε επαφή και με την ευκαιρία θέλω να τους ευχαριστήσω όλους, την Αγλαϊα Λάτσιου από την παραγωγή, καθώς και τους ανθρώπους στο κανάλι. Είχαμε άψογη συνεργασία. Φάνηκε, εξάλλου, από το αποτέλεσμα».

Η καινούργια προσπάθειά σας θα είναι στη ζώνη 11.00-13.00 στο Star. Μιλήστε μας λίγο γι αυτό.

«Δεν μπορώ ακόμα να σας πω περισσότερα για το concept. Θα παρουσιάζουμε την εκπομπή μαζί με τη Χριστίνα Αλούπη, ενώ ανάμεσα στους συνεργάτες θα είναι η Εύη Βατίδου. Έχω βρει μια οικογένεια μέσα στο Star, που με υποδέχθηκε πολύ ζεστά, ξεκινώντας από το διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης Σταμάτη Μαλέλη και όλους τους υπόλοιπους. Πριν από την τηλεοπτική πρόταση είχε προηγηθεί η ραδιοφωνική, με την εκπομπή που κάνω στο Δρόμο (σ.σ.: ο ραδιοφωνικός σταθμός που ανήκει στο ίδιο συγκρότημα με το κανάλι). Η κατακόρυφη άνοδος της ακροαματικότητας του προγράμματος που παρουσιάζει ο σταθμός από την ομάδα στην οποία ήμουν κι εγώ ήταν η αφορμή να υπάρξει και η πρόταση για την τηλεοπτική εκπομπή».

Δεν σας δημιουργεί ανασφάλεια ότι είστε σε δύο δουλειές στο ίδιο συγκρότημα;

«Όχι, γιατί είναι ανεξάρτητη η μία από την άλλη. Εξάλλου, είναι δύο διαφορετικές συμφωνίες, δύο διαφορετικές συνεργασίες. Και είναι άλλο το συμβόλαιό μου με το κανάλι, ενώ άλλη συμφωνία έχω στο ραδιόφωνο».

Στο κανάλι έχετε συμβόλαιο για ένα χρόνο;

«Αυτό δεν θα σας το αναλύσω. Νομίζω ότι είναι προσωπικό δεδομένο».

Συνήθως τα κανάλια το ανακοινώνουν σε κάθε μετεγγραφή.

«Εγώ, ξέρετε, δεν είμαι πολύ της μετακίνησης, όπως έχω αποδείξει στην πορεία μου. Στο παρελθόν ήμουν 10 χρόνια στον ΑΝΤ1, 10 χρόνια στο New Channel».

Ο οικονομικός παράγοντας έπαιξε ρόλο στη μετακίνησή σας;

«Δόξα τω Θεώ, ήμουν πάντα καλοπληρωμένος. Και πριν και μετά και στον Alpha ήμουν καλοπληρωμένος, αλλά και στο Star επίσης έχω μια πάρα πολύ καλή οικονομική συμφωνία. Το σημαντικότερο κίνητρο για μένα ήταν να κάνω κάτι διαφορετικό και το γεγονός ότι θα συνεργαστώ με τον Σταμάτη Μαλέλη, γιατί η εκπομπή μας θα ανήκει στον ενημερωτικό τομέα. Ήθελα να συνεργαστώ μαζί του εδώ και πολλά χρόνια. Είχαμε γνωριστεί παλιότερα στον ΑΝΤ1, αλλά είναι η πρώτη φορά που συνεργαζόμαστε. Ο κ. Μαλέλης έχει κάνει μια θεαματική πορεία στην τηλεόραση».

Με τη Χριστίνα Αλούπη είχατε γνωριστεί;

«Γνωριστήκαμε τώρα. Είναι γλυκύτατη, πανέξυπνη, κριαρίνα επίσης! Είμαι κι εγώ κριάρι και νομίζω ότι αυτό σημαίνει πολλά, ότι αυτοκατανοούμαστε».

Θα είστε σε μια ζώνη αρκετά ανταγωνιστική...

«Πολύ ανταγωνιστική... Είναι μια πρόκληση και σαφώς νιώθεις δέος όταν υπάρχουν μεγάλα ονόματα, όπως είναι η Ελένη Μενεγάκη και ο Γρηγόρης Αρναούτογλου. Επίσης, ο Νίκος Μουτσινάς και η Κατερίνα Ζαρίφη, που θα αναλάβουν, δεν ξέρω τελικά, την πρωινή ζώνη του ΑΝΤ1... Το ευχάριστο είναι πως είναι όλοι καλοί φίλοι. Το δυσάρεστο είναι ότι είναι πολύ δύσκολος ο ανταγωνισμός στη συγκεκριμένη ζώνη. Αλλά τι να κάνουμε...».

Από ποιον πιστεύετε ότι θα... τσιμπήσετε νούμερα;

«Δεν το έχω σκεφτεί έτσι. Πιστεύω ότι ο καθένας έχει το κοινό του και ότι στην πρωινή ζώνη ο κόσμος κάνει ζάπινγκ και τους βλέπει όλους από λίγο. Θέλω να πιστεύω πως θα καταφέρουμε να κρατήσουμε όσους γυρίσουν να μας δουν, να δουν το καινούργιο αυτό πρόγραμμα».

Τι είναι αυτό που θα έχει το καινούργιο δικό σας πρόγραμμα που δεν έχουν οι άλλοι;

«Ο καθένας έχει κάτι διαφορετικό να παρουσιάσει. Μπορεί να είναι δύο εκπομπές πανομοιότυπες, όπως είναι ο Όμορφος κόσμος το πρωί και ο Καφές με την Ελένη, αλλά τις παρουσιάζουν δύο διαφορετικοί άνθρωποι. Κι εδώ θα είναι διαφορετικοί οι άνθρωποι».

Θα ακολουθήσετε τη «συνταγή» της πρωινής εκπομπής, με μαγειρική, αστρολογία κ.λπ., ή θα κάνετε κάτι εντελώς διαφορετικό;

«Δεν θέλω να ριψοκινδυνέψω και να σας πω πράγματα που μπορεί να αλλάξουν στην πορεία. Είναι πολύ νωρίς ακόμα και δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποια συνταγή την οποία εφαρμόζεις. Η προσπάθεια του καθένα είναι να διαφέρει, όπως κάναμε και στο Κους κους το μεσημέρι, βγάζοντας συνεχώς καινούργιες ενότητες».

Θα κρατήσετε τον τίτλο «Μέσα σ' όλα»;

«Νομίζω ότι αυτό είναι απόφαση του καναλιού. Υπάρχουν πολλές προτάσεις».

Διακοπές;

«Θα φύγω σε λίγες μέρες και πραγματικά δεν βλέπω την ώρα. Ήταν μια πολύ κουραστική χρονιά».