Ένα βιβλίο για το καλοκαίρι

09.07.2008
Το βιβλίο είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου κι επειδή καλοκαίρι δεν είναι μόνο ηλιοθεραπεία, βουτιές και ξενύχτια, τι πιο ωραίο από το να... περνάς τον ελεύθερό σου χρόνο δημιουργικά.

Από τον Αστέρη Κασιμάτη

Το βιβλίο είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου κι επειδή καλοκαίρι δεν είναι μόνο ηλιοθεραπεία, βουτιές και ξενύχτια, τι πιο ωραίο από το να... περνάς τον ελεύθερό σου χρόνο δημιουργικά. Μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου, άλλωστε, μπορείτε να αποδράσετε σε μαγικά μέρη ή να ξεχαστείτε ευχάριστα. Δέκα αγαπημένα πρόσωπα από το χώρο της τηλεόρασης και του θεάτρου μας προτείνουν την καλύτερη παρέα του καλοκαιριού.

Θάλεια Ματίκα
«Πιστεύω ότι μια πολύ καλή επιλογή είναι το Άρωμα του ονείρου του Τομ Ρόμπινς».

Γιώργος Πυρπασόπουλος
«Αν και τον τελευταίο καιρό δεν έχω διαβάσει κάποιο βιβλίο, ωστόσο θα πρότεινα το Έγκλημα και τιμωρία του Ντοστογιέφσκι».

Θέμις Μπαζάκα
«Το Ως εκ θαύματος του Κωνσταντίνου Τζούμα, που είναι ευχάριστο σαν αφρός σαμπάνιας».

Αλέξανδρος Σταύρου
«Το Από απόσταση αναπνοής του Γιώργου Λεμπέση είναι ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο, που πιστεύω ότι θα συγκινήσει όποιον το διαβάσει».

Νίκος Ψαρράς
«Η καλύτερη συντροφιά για το καλοκαίρι είναι τα βιβλία της Χρύσας Δημουλίδου. Ο Γιος της βροχής είναι το αγαπημένο μου και το συστήνω ανεπιφύλακτα».

Χρήστος Λούλης
«Το Middlesex του Τζέφρυ Ευγενίδη, επειδή είναι πολύ γλυκό βιβλίο, περνάει ανάμεσα στις γενιές με όμορφο τρόπο και χιούμορ».

Νίκος Κουρής
«Νομίζω ότι το καλύτερο βιβλίο για το καλοκαίρι είναι ο Δον Κιχώτης του Θερβάντες. Κάθε φορά που το διαβάζει κανείς είναι και πιο τρομερό. Επίσης, πολύ καλή επιλογή πιστεύω ότι είναι η σειρά κόμικς του Αρκά».

Μηνάς Χατζησάββας
«Το Ισταμπούλ του Ορχάν Παμούκ. Ο συγγραφέας δημιουργεί μια τρυφερή πραγματικότητα για την Πόλη, χωρίς να μυθοποιεί την πατρίδα του».

Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος
«Τα Εννιά πρόσωπα του Χριστού του Ευγένιου Ουίτγουορθ είναι από τα αγαπημένα μου και θεωρώ ότι όποιος το διαβάσει θα τον κάνει ευτυχέστερο».

Μπήλιω Τσουκαλά
«Προτείνω τον Οδυσσέα του Τζέιμς Τζόις, το οποίο θεωρείται... κολοσσός της παγκόσμιας λογοτεχνίας και σκοπεύω να το ξαναδιαβάσω μέσα στο καλοκαίρι».