Ελπίδα: "Ο Θεοχάρης κόπηκε λόγω Ψινάκη"!

21.01.2011
Τρυφερή, ειλικρινής, απόλυτα ευγενής, η μεγάλη ερμηνεύτρια κάνει τον απολογισμό του «Just the 2 of Us», εξηγεί το λόγο που τελικά δεν πήραν τον Θεοχάρη Ιωαννίδη στον ελληνικό τελικό της Eurovision και δεν κρύβει πως ρόλο γι’ αυτό είχε η μη αποδοχή του Ηλία Ψινάκη από τους ιθύνοντες! Επίσης, δεν διστάζει να σχολιάσει την κριτική επιτροπή του σόου του Μεγάλου Καναλιού, το κύκλωμα της μουσικής και εξομολογείται τα μυστικά ενός ευτυχισμένου γάμου!

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΒΙΤΣΑ

Το «Just the 2 of Us» ολοκληρώθηκε. Τι θα σας μείνει περισσότερο από το παιχνίδι;

«Η χαρά και η αγάπη που έδωσα και πήρα, ο φιλανθρωπικός σκοπός για τον οποίο έγινε και ότι έπιασαν τόπο τα χρήματα! Μια τέτοια διαδρομή έχει χαρές και πίκρες. Εγώ, ευτυχώς, έχω να θυμάμαι πολλές χαρές και ελάχιστες πίκρες».

Ποιες είναι οι πίκρες;

«Στεναχωρήθηκα για τον Θεοχάρη, αναφορικά με την ιστορία της Eurovision. Δεν έχει σχέση με το παιχνίδι βέβαια, αλλά έγινε την ίδια περίοδο».

Θεωρείτε ότι είναι άδικος ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκε από την ΕΡΤ;

«Βεβαίως και είναι άδικος ο τρόπος που αντιμετωπίστηκαν τόσο ο Θεοχάρης όσο και ο κύριος Σαββιδάκης».

Πιστεύετε ότι είναι λάθος να μπαίνουν τα παιδιά των ριάλιτι και μόνο σε έναν τέτοιο διαγωνισμό;

«Είναι λάθος να βάζουμε ετικέτες. Τουλάχιστον, όταν δεχόμαστε κάποιον να συμμετάσχει σε ένα διαγωνισμό, ας μην τον διώχνουμε έπειτα! Τον ειδοποίησαν τελευταία στιγμή για το ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει. Δικό τους θέμα. Κάποιο σκεπτικό θα είχαν. Απλώς με στεναχώρησε αυτό το γεγονός».

Είναι απίστευτο, πάντως, αν είναι ο κ. Ψινάκης ο λόγος...

«Γυρίζουμε σε παλιές πρακτικές και εμένα αυτό με ενοχλεί. Δεν υπήρχαν τέτοια πράγματα τα τελευταία χρόνια και πηγαίναμε μια χαρά στη Eurovision. Είναι κρίμα ότι γυρίζουμε κάποια χρόνια πίσω. Δεν είναι ωραία πράγματα αυτά. Θα έπρεπε να γίνονται πιο καθαρά, πιο ίσια. Να τα ορίζουμε εμείς, όπως τα ορίζαμε μέχρι τώρα».

Δείχνει και έλλειψη πολιτισμού των ανθρώπων που ορίζουν το διαγωνισμό! «Μήπως το παίρνουν πολύ σοβαρά και βάζοντας παιδιά από ριάλιτι νομίζουν ότι ελαφραίνει το πράγμα; Γιατί τα παιδιά των ριάλιτι παιχνιδιών εν πάση περιπτώσει "γιατί έτσι έχει καταντήσει η τηλεόραση, λόγω οικονομικών δυνατοτήτων, να μη βγαίνουν σόου, αλλά παιχνιδάκι¨" και αυτά ψυχή έχουν και προσπαθούν να βγουν, γιατί οι εταιρείες δίσκων έχουν βουλιάξει πια. Η οικονομική κρίση τα έχει θερίσει όλα».

Πολλοί είπαν ότι ήταν λάθος η επιλογή της Λυδίας Κονιόρδου στην κριτική επιτροπή ενός τέτοιου διαγωνισμού.

«Δεν θα εμπλακώ σε τέτοιο θέμα. Η Λυδία Κονιόρδου είναι η Λυδία Κονιόρδου! Δικό τους θέμα, δική της απόφαση. Είναι ένας άνθρωπος έγκριτος και δεν μπορώ να πω εγώ τι θα κάνει η Λυδία Κονιόρδου».

Το λέω γιατί πολλοί από τους ανθρώπους του πολιτισμού έχουν καυτηριάσει κατά καιρούς τη Eurovision.

«Ε τότε, να μην ασχοληθούν με αυτή! Να ασχοληθούν αυτοί που τους αρέσει και την αγαπάνε. Γιατί το 90% των Ελλήνων αγαπάει τη Eurovision. Έχουν βγει και ωραία πράγματα από εκεί και μεγάλοι καλλιτέχνες. Στο τέλος τέλος είναι ένα πανευρωπαϊκό πανηγύρι, στο οποίο θέλαμε να είμαστε καλοί και όχι να περνάμε άφαντοι, όπως γινόταν τόσα χρόνια στο παρελθόν».

Αν σας πρότειναν φέτος να είστε στην κριτική επιτροπή, τι θα απαντούσατε;

«Δεν με έχουν προτείνει τόσα χρόνια. Αν φέτος με σκεφτούν, θα το σκεφτώ κι εγώ!».

Έρχομαι ξανά στο «Just the 2 of Us». Περιμένατε ότι η Μαρία Μπεκατώρου θα είχε αυτή την ανταπόκριση από το κοινό;

«Η Μαρία δεν το έπαιξε ποτέ τραγουδίστρια. Ήταν μια σκερτσόζα γλυκιά κοπέλα, η οποία με τη γλύκα και το χαρακτήρα της άρεσε τόσο πολύ στον κόσμο. Εγώ τη συμπαθώ! Δεν τη γνώριζα και είναι ένα πολύ γλυκό πλάσμα, αξιολάτρευτη, έχει χιούμορ! Τώρα τι βγάζει στη δουλειά της είναι δικό της θέμα. Είναι όμως πολύ γλυκό άτομο».

Πολλοί είπαν πάντως ότι επί τούτου, με έναν τρόπο, βγήκατε από το παιχνίδι, γιατί έπρεπε να προετοιμαστεί ο Θεοχάρης για τη Eurovision.

«Επί τούτου δεν έκανα τίποτα. Απλώς δεν με πείραξε καθόλου που φύγαμε. Ίσως ήταν ανακούφιση για μένα. Παρέμενα στο παιχνίδι για τον Θεοχάρη. Και για μένα βεβαίως, γιατί ανέλαβα ένα ρόλο, μια δουλειά και έπρεπε να την τελειώσω. Όσο μας ψήφιζε ο κόσμος, έμενα. Στο τελευταίο live ήμουν πολύ κουρασμένη όμως, γιατί στη ζωή συμβαίνουν και προσωπικά πράγματα, τα οποία μας κουράζουν, μας στεναχωρούν και μπορεί να μη θέλουμε να τα δημοσιεύσουμε. Μπορεί να βρίσκεσαι σε μια κακή μέρα... αλλά σε ένα τέτοιο πρόγραμμα δεν έχεις περιθώριο για μια κακή μέρα. Όταν βγήκα από το παιχνίδι, ομολογώ ότι ανακουφίστηκα!».

Σε παλιότερη συνέντευξη μου είχατε πει πως απείχατε γιατί δεν σας άρεσε ο χώρος της μουσικής.

«Δεν μου άρεσε ο τρόπος που γινόταν η δουλειά. Δεν έβρισκα ενδιαφέρον και χαρά μέσα σ’ αυτό... Και από τη στιγμή που δεν χαιρόμουν, γιατί να υπάρχω; Θα μου πεις, τώρα βρίσκω χαρά; Είμαι έξω από το κύκλωμα. Απλώς μπήκα στην τηλεόραση και έκανα μερικά πράγματα. Δεν γνωρίζω, αλλά διαπιστώνω ότι τώρα είναι ίσως και λίγο χειρότερα τα πράγματα. Πάει κάτι να γεννηθεί βέβαια και ελπίζω να γεννηθεί αξιοκρατικά».

Για ποιο λόγο το κύκλωμα παραμένει ίδιο με τα χρόνια και δεν αλλάζει;

«Γίνεται ίσως χειρότερο. Αλλάζουν η κοινωνία, ο τρόπος προβολής, τα μέσα. Δυστυχώς, αλλάζουμε προς το χειρότερο».

Αλλάζω θέμα! Είστε 36 χρόνια με το σύζυγό σας και τα τελευταία 31 παντρεμένοι και πολύ αγαπημένοι. Αυτό κι αν θέλει μαγκιά.

«Κοίταξε, ο γάμος είναι μια συνεργασία με αγάπη. Πρέπει να παραγκωνίζουμε τους εγωισμούς μας, να υπάρχουμε για τους άλλους, να αγωνιζόμαστε για το κοινό καλό, γιατί μόνο έτσι προχωράει η ζωή καλύτερα. Να αγαπάμε τον εαυτό μας για να αγαπάμε τους άλλους. Όταν καλλιεργήσεις όλα αυτά και τα κάνεις σούμα, αγαπάς τον άνθρωπό σου, προχωράς με αυτόν, κάνεις παιδιά, ξέρεις τι περιμένεις και βάζεις πρώτα όχι τον εγωισμό, αλλά την αγάπη και τη συγκαταβατικότητα. Ο έρωτας περνάει τα πρώτα χρόνια. Αν θέλεις, παραμένεις όμως ερωτευμένος».

Θεωρείτε ότι είναι ζήτημα «θέλω»;

«Βεβαίως είναι προσπάθεια του καθενός από εμάς. Να κάνω εκείνον να είναι ερωτευμένος κι εκείνος να κάνει εμένα να είμαι ερωτευμένη αντίστοιχα. Μόνο έτσι γίνεται».

Εσείς νιώθετε ερωτευμένη λοιπόν...

«Κάποιες στιγμές ναι. Έπειτα από τόσα χρόνια όμως αγαπάμε ο ένας τον άλλο».

Κλείνοντας, τι λείπει από τη ζωή σας;

«Η ξεγνοιασιά και η ανεμελιά. Είναι όλα θλιμμένα πια γύρω μας και γκρίζα».

Για ποιο λόγο πιστεύετε ότι έκοψαν τελικά τον Θεοχάρη; Ο Ηλίας Ψινάκης, που εκτελεί και χρέη μάνατζερ του Θεοχάρη Ιωαννίδη, σε συνέντευξή του είπε πως «αν είμαι εγώ το κόλλημα, θα φύγω από τη μέση».

«Παρόλο που ξέρω, δεν θέλω να πω. Και αν πραγματικά το θέμα είναι ο Ψινάκης, να φύγει από τη μέση! Ας πουν: "Κύριε Ψινάκη, δεν θέλουμε καθόλου τη συμμετοχή σας στη συμμετοχή του Θεοχάρη". Μπορούσε να γίνει αυτό... Μπορεί να είναι και αυτός ένας λόγος. Εγώ πιστεύω ότι αυτός είναι».

Πολλές φορές έβλεπα πως όταν οι κριτές έλεγαν κάτι που δεν σας άρεσε, τους δείχνατε ότι διαφωνούσατε, έστω και διακριτικά.

«Με τους κριτές τελευταία, επειδή είχαμε κουραστεί πάρα πολύ, άρχισα να λέω ίσως και παραπάνω πράγματα. Εγώ δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Αφήνω τους ανθρώπους να κρίνουν. Μια παροιμία λέει πως "όταν είσαι έξω από το χορό, πολλά τραγούδια λες". Ήταν μεγάλη η κούραση και σίγουρα τα νεύρα ήταν παραπάνω τσιτωμένα. Εγώ σεβάστηκα πάρα πολύ την κριτική του Τουρνά και του Κορκολή. Δεν έχω να πω κουβέντα. Ήταν όσο έπρεπε αυστηροί και σωστοί και δεν έχω κανένα παράπονο με την κριτική επιτροπή. Μίλησα για τους παραπάνω, επειδή είναι μουσικοί».

Πολλοί είπαν ότι η Αθηναΐς Νέγκα έκανε σόου.

«Είναι προσωπικό της θέμα. Δεν μπορώ να παρέμβω εγώ. Από τη στιγμή που τη διάλεξε το κανάλι να είναι στην επιτροπή όφειλα να την αποδεχτώ, και αυτό έκανα».