«Το τρένο στο Ρουφ»

20.01.2011
Μια σπάνια πολιτιστική παρέμβαση στην καρδιά της Αθήνας. Το μοναδικό στον κόσμο τρένο-θέατρο, μια πρωτοποριακή αντίληψη για την αισθητική του θεατρικού χώρου.

Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Τατιάνας Λύγαρη μπορείτε να απολαύσετε ένα μοναδικό... ταξίδι στο σιδηροδρομικό σταθμό του Ρουφ, όπου βρίσκεται εγκατεστημένο το «Τρένο στο Ρουφ». Αποτελείται από μια παλιά ντιζελομηχανή του 1947 και 7 παλιά βαγόνια, μεταξύ των οποίων και το αυθεντικό wagon-restaurant του Orient Express του 1924. Τα βαγόνια έχουν ανακαινιστεί σε ένα πλήρες θέατρο ?με σκηνή, πλατεία, φουαγιέ, καμαρίνια?, ένα εξαιρετικά καλαίσθητο wagon-restaurant και ένα wagon-bar.

Στο wagon-restaurant, σε ένα ειδυλλιακό ντεκόρ, οι θεατές της παράστασης αλλά και απλοί πελάτες μπορούν να προπαραγγείλουν το δείπνο τους και να το απολαύσουν υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής (βιολί και πιάνο) σε ένα περιβάλλον βγαλμένο από τις ταινίες της Αγκάθα Κρίστι. Δοκιμάστε μοσχαράκι γάλακτος με φρέσκια ντομάτα και άρωμα μπαχαρικών, που σερβίρεται με πουρέ μελιτζάνας, ενώ για επιδόρπιο μην παραλείψετε μια αφράτη, ολόφρεσκη μους σοκολάτας.

Εναλλακτικά, μπορείτε να επισκεφθείτε το wagon-bar, ένα παλιό, ξύλινο, φορτηγό βαγόνι, και να απολαύσετε το ποτό σας παρέα με τους ηθοποιούς και τους μουσικούς των παραστάσεων. Ένας χώρος με χαμηλό φωτισμό από παλιές απλίκες τρένων, μεταλλικά κηροπήγια, παιδικά τρενάκια-αντίκες αλλά και χιουμοριστικές γκραβούρες με θέμα τα τρένα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το βαγόνι αυτό μετέφερε στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο «ίππους 8, άνδρες 20», ενώ στους ξύλινους τοίχους του θα χαζέψετε τους σιδερένιους χαλκάδες που έδεναν τα ζώα!

Διεύθυνση: Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ, επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως, τηλ.: 210-5298922, www.totrenostorouf.gr.