Σκληρή τιμωρία για τη Λίντσεϊ Λόχαν

25.05.2010
Ύστερα από πολύ καιρό που ζούσε αντιμετωπίζοντας τα πάντα στη ζωή της όσο πιο ελαφρά μπορούσε, φαίνεται πως για την 23χρονη άτακτη ηθοποιό ήρθε η ώρα να καταλάβει ότι αυτό το "ακαταλόγιστο" που προφανώς θεωρούσε ότι την καλύπτει στα πάντα, δεν υπάρχει πια.


Ύστερα από πολύ καιρό που ζούσε αντιμετωπίζοντας τα πάντα στη ζωή της όσο πιο ελαφρά μπορούσε, φαίνεται πως για την 23χρονη άτακτη ηθοποιό ήρθε η ώρα να καταλάβει ότι αυτό το "ακαταλόγιστο" που προφανώς θεωρούσε ότι την καλύπτει στα πάντα, δεν υπάρχει πια.

Βγαίνοντας από την αίθουσα του δικαστηρίου χθες η Λίντσεϊ Λόχαν (Lindsay Lohan) φορούσε στον αστράγαλό της ένα παράξενο κόσμημα, που δεν έμοιαζε καθόλου με αυτά που είχε συνηθίσει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Η εξαγριωμένη από τη συμπεριφορά της νεαρής στάρλετ, δικαστής Μάρσα Ρέβελ (Marsha Revel) την υποχρέωσε να φοράει ένα χοντροκομμένο βραχιόλι αστραγάλου το οποίο μετράει το αλκοόλ που έχει καταναλώσει ο κάτοχός του (!). Μάλιστα, η εξέλιξη αυτή δεν αποκλείεται να δημιουργήσει πολλά προβλήματα και στα επαγγελματικά σχέδια της Λίντσεϊ, για ευνόητους λόγους.

Η Ρέβελ δεν δέχτηκε καθόλου καλά το γεγονός ότι η Λόχαν δεν παρουσιάστηκε στην προγραμματισμένη ακροαματική διαδικασία της περασμένης εβδομάδας όπως της είχε ζητηθεί, επειδή προτίμησε να μην χάσει το Φεστιβάλ των Καννών.

Η εν λόγω συνάντηση είχε προκύψει ύστερα από φόβους που εξέφρασαν οι δικαστές σχετικά με την αδυναμία της Λίντσεϊ να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις προηγούμενης ποινής της, που περιελάμβανε μεταξύ άλλων, τη συνεπή παρουσία της σε ειδικές αντιαλκοολικές συνεδρίες.

Όπως δήλωσε την Πέμπτη η δικηγόρος της, Σον Τσάπμαν Χόλεϊ (Shawn Chapman Holley), η Λόχαν δεν θα κατάφερνε να παρουσιαστεί στο δικαστήριο εκείνη την ημέρα, όπως ήταν αναμενόμενο ύστερα από έκκληση που της είχαν απευθύνει νωρίτερα οι δικαστές της υπόθεσής της, γιατί έχει "κολλήσει" στη Γαλλία. Σύμφωνα με τη Χόλεϊ, τις τελευταίες μέρες που η Λόχαν βρισκόταν στις Κάννες για να παρακολουθήσει Κινηματογραφικό Φεστιβάλ, κλάπηκε το διαβατήριό της. Η νεαρή ηθοποιός έχει ραντεβού σήμερα, Πέμπτη, στην Αμερικανινή πρεσβεία για να το αντικαταστήσει, είναι αδύνατον όμως να μπορέσει να ταξιδέψει, άρα και να είναι συνεπής στο δικαστικό ραντεβού της.

Ωστόσο, φωτογραφίες της ηθοποιού να διασκεδάζει έξαλλα σε γιοτ την ώρα που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να βρισκόταν ενώπιων του δικαστηρίου, εξόργισαν τη δικαστή της υπόθεσης. Αρχικά εκδόθηκε ένταλμα για τη σύλληψή της, το οποίο όμως αμέσως άρθηκε αφού η δικηγόρος της πλήρωσε άμεσα την εγγύηση και η Λόχαν πέταξε τελικά στις ΗΠΑ μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Φορώντας ένα σκούρο κοστούμι και λευκό πουκάμισο, η Λίντσεϊ έφτασε λίγα λεπτά καθυστερημένη στο δικαστήριο όπου άκουσε πολύ σοβαρή και προβληματισμένη την απόφαση της Ρέβελ, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να φοράει διαρκώς το παράξενο βραχιόλι αλλά και να υπόκειται σε "αλκοτέστ" και "ναρκοτεστ" κάθε εβδομάδα στο Λος Άντζελες.

Ωστόσο, το βραχιόλι, το οποίο λειτουργεί στέλνοντας ένα ειδικό σήμα στην εταιρεία που το παρακολουθεί κάθε φορά που διαπιστώνει ότι ξεπερνιούνται τα επιτρεπόμενα επίπεδα του αλκοόλ στον οργανισμό εκείνου που το φοράει, δεν είναι κάτι εντελώς καινούριο για τη Λίντσεϊ. Όταν είχε ολοκληρώσει τη θεραπεία της σε κλινική αποτοξίνωσης στο Μαλιμπού το 2007, φορούσε ένα παρόμοιο, ενώ την ίδια χρονιά είχε φωτογραφηθεί φορώντας μπικίνι, το βραχιόλι και γόβες στιλέτο.

Μιλώντας στη δικαστή, η δικηγόρος της Λόχαν εξέφρασε την αγωνία της για το γεγονός ότι η πελάτισσά της επρόκειτο να ταξιδέψει στο Τέξας για τα γυρίσματα μιας ταινίας με τίτλο "Machete", στην οποία είχε συμφωνήσει να συμμετάσχει. Όμως η Ρέβελ υποστήριξε ότι η ηθοποιός θα πρέπει να αλλάξει τα σχέδιά της, ενώ ήταν ανένδοτη απέναντι στους ισχυρισμούς της Χόλεϊ ότι η πελάτισσά της μπορούσε να εκπληρώσει τους όρους της εγγύησής της το ίδιο καλά και στο Τέξας. Τόνισε μάλιστα την αντίδρασή της λέγοντας αν διάβαζε τη λίστα με τους λόγους για τους οποίους είχε επιβάλει στη Λόχαν τη συγκεκριμένη τιμωρία, θα χρειαζόταν τουλάχιστον μισή ώρα.

Στη συνέχεια, η Χόλεϊ συζήτησε με τη Λίντσεϊ για λίγο και στο τέλος αποδέχτηκε την απόφαση του δικαστηρίου. Όταν η κατηγορούμενη ρωτήθηκε αν έχει καταλάβει την τιμωρία της, εκείνη απάντησε ήρεμη, "Μάλιστα, εξοχότατε". Αυτή ήταν και η μόνη φορά που ακούστηκε η φωνή της.

Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία, η Λόχαν περίμενε περίπου δύο ώρες μέχρι να τοποθετήσουν στον αστράγαλό της το βραχιόλι, το οποίο έχει την υποχρέωση να φοράει μέχρι και τις 6 Ιουλίου, ημερομηνία που έχει επιλέξει η δικαστής Ρέβελ για να δικαστεί η υπόθεση της μη παρουσίας της Λίντσεϊ στην προγραμματισμένη συνάντηση της περασμένης εβδομάδας. Ανάλογα με την πρόοδό της μέχρι τότε, εκείνη θα αποφασίσει αν η συγκεκριμένη ποινή θα παραταθεί η όχι.

Η Λόχαν βρίσκεται έξω με εγγύηση από τον Αύγουστο του 2007, όταν είχε δηλώσει "ένοχη" σε δύο κατηγορίες που αφορούσαν χρήση κοκαΐνης και δεν είχε φέρει καμία αντίρρηση σε άλλες δύο κατηγορίες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και σε μία για επικίνδυνη οδήγηση.

Πάντως, είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια η Λόχαν, απασχολεί διαρκώς τον Τύπο με καθετί άλλο εκτός από την καριέρα της ως ηθοποιός. Τα ασταμάτητα ενδοοικογενειακά αλλά και προσωπικά σκάνδαλα δεν έχουν αφήσει χώρο για τίποτα άλλο. Μένει μόνο να δούμε αν αυτή τη φορά αλλάξει κάτι.

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα