Νεκρός ο σύζυγος της Μπρίτανι Μέρφι

24.05.2010
Πέντε μήνες μετά το θάνατο της συζύγου του και διάσημης ηθοποιού Μπρίτανι Μέρφι (Brittany Murphy), ο Σάιμον Μόντζακ (Simon Monjack) έχασε τη ζωή του μέσα στο σπίτι του ζευγαριού στους πρόποδες του Χόλιγουντ, εκεί που είχε ξεψυχήσει και η 32χρονη Μέρφι.

Πέντε μήνες μετά το θάνατο της συζύγου του και διάσημης ηθοποιού Μπρίτανι Μέρφι (Brittany Murphy), ο Σάιμον Μόντζακ (Simon Monjack) έχασε τη ζωή του μέσα στο σπίτι του ζευγαριού στους πρόποδες του Χόλιγουντ, εκεί που είχε ξεψυχήσει και η 32χρονη Μέρφι.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα "Daily Mail", ο θάνατος του 39χρονου Μόντζακ φαίνεται πως οφείλεται σε φυσικά αίτια, ενώ οι διασώστες που έφτασαν στο σπίτι του διάσημου σεναριογράφου έκαναν αρκετές προσπάθειες για να τον επαναφέρουν στη ζωή αλλά δυστυχώς όλες απέτυχαν.

Ο επιθεωρητής Λούι Λοζάνο (Louie Lozano) ανέφερε στην εφημερίδα "LA Times" πως έγινε μια κλήση στο τηλέφωνο άμεσης ανάγκης "911" από το σπίτι του Μόντζακ, για άμεση ιατρική βοήθεια χωρίς να διεκρίνιζεται ακριβώς το πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο σεναριογράφος. Το τηλεφώνημα πιθανότατα έκανε η μητέρα της Μπρίτανι Μέρφι, Σάρον Μέρφι (Sharon Murphy) που ήταν εκείνη που είχε βρει και το άψυχο σώμα της ηθοποιού στο πάτωμα του μπάνιου πριν 5 μήνες περίπου.

Ήταν γνωστό πως τους μήνες που ακολούθησαν το θάνατο της 32χρονης Μπρίτανι, ο σύζυγός της είχε αντιμετωπίσει μια ανακοπή καρδιάς ενώ φήμες τον έφεραν να χρωστά μεγάλα ποσά παρόλο που ο ίδιος είχε δηλώσει πως όλα είχαν τακτοποιηθεί.

Ο Μόντζακ και η μητέρα της Μέρφι ήταν οι δύο άνθρωποι που είχαν προσπαθήσει να την επαναφέρουν στη ζώη μετά από ανακοπή καρδιάς στις 20 Δεκεμβρίου του προηγούμενου χρόνου. Στο σπίτι του ζευγαριού είχαν τότε βρεθεί μεγάλες ποσότητες από συνταγογραφημένα φάρμακα, τα οποία ο διάσημος σεναριογράφος είχε υποστηρίξει πως έπαιρνε η Μπρίτανι εξαιτίας μιας γρίπης που την ταλαιπωρούσε.

Τότε, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που είχαν κατηγορήσει τον Μόντζακ πως έχει ανάμειξη στο θάνατο της διάσημης συζύγου του, ειδικά μετά την επιμονή του να μην γίνει νεκροψία στο σώμα της Μέρφι. Τον περασμένο Φεβρουάριο, το πόρισμα της νεκροψίας ανέφερε πως η άτυχη ηθοποιός πέθανε από συνδυασμό πνευμονίας με αναιμία λόγω έλλειψης σιδήρου και πολλαπλή λήψη φαρμάκων.

Πληροφορίες της "Daily Mail" αναφέρουν πως ο σεναριογράφος δεν κατάφερε να ξεπεράσεο ποτέ το χαμό της συντρόφου του, ενώ κράτησε στο σπίτι τους όλα τα αγαπημένα αντικείμενα και ρούχα της Μπρίτανι. Ο 39χρονος Σάιμον κράτησε και το σκυλάκι της Μέρφι που έφερε το όνομα Καλάρα (Calara) παρόλο που ο ίδιος δεν έτρεφε ιδιαίτερη συμπάθεια στα σκυλιά.

Πριν το χαμό της Μέρφι το Δεκέμβριο, το ζευγάρι έκανε σχέδια απόκτησης παιδιού, ενώ είχαν καταλήξει και σε ονόματα: αν ήταν κοριτσάκι θα το φώναζαν Σόφι ενώ αν ήταν αγοράκι, θα έπαιρνε το όνομα Όλιβερ. Η μεγαλύτερη επιτυχία του Μόντζακ ήταν το φιλμ "Factory Girl" με πρωταγωνίστρια την Σιένα Μίλερ ενώ ήταν σεναριογράφος και των επιτυχημένων ταινιών "Two Days" και "Nine Lives".

Επιμέλεια: Κατερίνα Πατούλια