Μαντινάδες, δώρα και ευχές από τους φίλους του Κονταρού

18.01.2011
«Πάλι κι απόψε ξενυχτώ με το δικό σου πόνο κι ελπίζω πως θα γιατρευτεί κάθε πληγή στο χρόνο. Δεν του ταιριάζει τ’ αετού να περπατεί στην άμμο, θα ’ρθεί ο καιρός για να πετά απ’ τα σύννεφα πιο πάνω.

Από τον ΒΑΣΙΛΗ ΛΟΥΚΑ

«Πάλι κι απόψε ξενυχτώ με το δικό σου πόνο κι ελπίζω πως θα γιατρευτεί κάθε πληγή στο χρόνο. Δεν του ταιριάζει τ’ αετού να περπατεί στην άμμο, θα ’ρθεί ο καιρός για να πετά απ’ τα σύννεφα πιο πάνω. Απέξω απ’ την εντατική είμαστε οι φίλοι όλοι κι ευχόμαστε περαστικά στο φίλο το Μανώλη. Εσύ ’σαι στην εντατική και πώς να σου σιμώσω, κουράγιο, ελπίδα, δύναμη στον πόνο σου να δώσω». Είναι μία από τις μαντινάδες που έχουν γράψει για τον Μανώλη οι φίλοι του.

Μετά την 20ήμερη νοσηλεία του στον «Ευαγγελισμό» ο δημοφιλής λυράρης Μανώλης Κονταρός χρειάστηκε να μεταβεί στο εξωτερικό για να αποκατασταθεί πλήρως η υγεία του. Έτσι, εδώ και λίγες μέρες βρίσκεται στη Γερμανία, όπου νοσηλεύεται στην Πανεπιστημιακή Κλινική της Χαϊδελβέργης. Ο ίδιος αισιόδοξος όπως πάντα είπε: «Φεύγω για να επιστρέψω και πάλι όρθιος».

Μετά τη σοβαρή χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στον «Ευαγγελισμό» μέρα με τη μέρα νιώθει καλύτερα και η αισιοδοξία του μεγαλώνει όταν μαθαίνει για την αγάπη που του δείχνουν φίλοι και γνωστοί. Παρά την ατυχία του, παραμένει ευδιάθετος και περιμένει πώς και πώς να περάσει ο καιρός, να μπορέσει να ξανασταθεί στα πόδια του και να επιστρέψει στην ενεργό δράση.

«Οι ευχαριστίες του και η ευγνωμοσύνη του είναι δεδομένες προς όλους όσοι έχουν σταθεί από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του στις δύσκολες ώρες που περνάει», δήλωσε συγγενικό του πρόσωπο. Δίπλα του φυσικά και η γυναίκα του Αθηνά, που δεν τον αφήνει στιγμή μόνο του.

Όλα τα μέλη της οικογένειας του 42άχρονου Χανιώτη λυράρη φροντίζουν να του απαλύνουν με κάθε τρόπο τον πόνο. Οι τρεις αδερφές του, Μαρία, Γεωργία και Ζαχαρένια, και τα 4 παιδιά του, Γιάννης, Άννα, Ιάκωβος και Ελένη, περιμένουν με ανυπομονησία να τον ξαναδούν κοντά τους στο σπίτι της οικογένειας στο Ρέθυμνο.

«Ο Μανώλης πήγε πολύ καλά με την εγχείρηση που έκανε στη σπονδυλική στήλη και οι δύο σπόνδυλοί του έχουν συνδεθεί με επιτυχία. Η αξονική ήταν καθαρή και όλα πήγαν κατ’ ευχήν. Τώρα βρίσκεται στη Γερμανία, για να αποκατασταθεί πλήρως η υγεία του», μας είπε πρόσωπο από το στενό περιβάλλον του.

Το δώρο του Μαρινάκη
Οι φίλοι και οι συμπατριώτες του φροντίζουν με κάθε τρόπο να του ανεβάζουν την ψυχολογία. Δίπλα του σε καθημερινή βάση βρισκόταν ο κολλητός του φίλος και κουμπάρος Βαγγέλης Μαρινάκης, που, όπως είναι φυσικό, αγωνιά για την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του πολύ αγαπημένου του φίλου. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού του χάρισε και μια συλλεκτική εμφάνιση του παλαίμαχου Γάλλου σταρ Ζινεντίν Ζιντάν από τον αγώνα που έγινε στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» με τις υπογραφές όλων των παικτών που συμμετείχαν και η αντίδραση του Μανώλη βλέποντας τον αριθμό της φανέλας, που ήταν το νούμερο 1, ήταν αυθόρμητη: «Ετοιμάζομαι για τερματοφύλακας», είπε συγκινημένος στον κουμπάρο του. Στο πλευρό του βρέθηκε από την πρώτη στιγμή της περιπέτειάς του βρέθηκε και η κουμπάρα του Ντόρα Μπακογιάννη, που δεν κρύβει την αισιοδοξία της για την έκβαση της περιπέτειας του αγαπημένου της φίλου, αλλά και ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού Νικόλας Πατέρας.

Τα λόγια του Κώστα Μακεδόνα
Κοντά στον Κρητικό ερμηνευτή βρέθηκαν και πολλοί συνάδελφοί του. Ο Κώστας Μακεδόνας ήρθε σε επικοινωνία μαζί του και του έδωσε δύναμη μιλώντας του για το ανάλογο πρόβλημα που αντιμετώπισε πριν από μερικά χρόνια με την πτώση του ελικοπτέρου με το οποίο πετούσε. Μάλιστα, οι δύο καλλιτέχνες έχουν και κάτι κοινό, πέρα από την πίστη τους στον Θεό, καθώς τους έχει χειρουργήσει ο ίδιος γιατρός του ορθοπεδικού τμήματος του «Ευαγγελισμού» κ. Βαλαβάνης.

Ο Κώστας Αποστολάκης, ο Μάρκος Σεφερλής, η Ελένη Φιλίνη, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, ο Γιάννης Κανελλάκης, ο Γιώργος Τσαλίκης, ο Βασίλης Σκουλάς, ο Μάνος Πυροβολάκης ήταν μερικοί ακόμα από τους διάσημους φίλους του που προσπαθούσαν μιλώντας μαζί του να του λένε αστεία, για να τον κάνουν να ξεχνιέται και να του ανεβάζουν τη διάθεση.