Συμβόλαιο-μαμούθ την πάει ΑΝΤ1;

15.05.2008
Τη στιγμή που γράφεται αυτό το θέμα η «βασίλισσα της πρωινής ζώνης» Ελένη Μενεγάκη δεν έχει βάλει ακόμη την υπογραφή της στο καινούργιο της συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΑΝΤ1.

Από τη ΝΑΤΑΛΙΑ ΤΖΩΡΤΖΗ

Τη στιγμή που γράφεται αυτό το θέμα η «βασίλισσα της πρωινής ζώνης» Ελένη Μενεγάκη δεν έχει βάλει ακόμη την υπογραφή της στο καινούργιο της συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΑΝΤ1. Ωστόσο, το ΛΟΙΠΟΝ εξασφάλισε όλο το παρασκήνιο για τα μυστικά ραντεβού, τις συζητήσεις και τις προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι για να την πείσουν να πάρει την απόφαση να αφήσει πίσω της την Κάντζα και να ξανακατηφορίσει προς Μαρούσι. Για την ιστορία να αποκαλύψουμε κάτι ακόμη... Ο λόγος που έχουν δοθεί μόνο τα χέρια και δεν έχουν πέσει ακόμη οι υπογραφές έχει να κάνει με τη συνήθεια της Ελένης να μην υπογράφει τίποτα αν δεν έχει λήξει το προηγούμενο συμβόλαιό της. Επομένως υπομονή έως τα τέλη Ιουνίου, οπότε θα οριστικοποιηθεί και με επίσημες υπογραφές η μετακόμιση της ωραίας Ελένης στην πρωινή ζώνη του ΑΝΤ1, απ όπου θα ξανασερβίρει «Πρωινό καφέ».

Όλα δείχνουν ότι η Ελένη Μενεγάκη επιστρέφει στην οικογένεια του ΑΝΤ1, λοιπόν, επιβεβαιώνοντας τη θυμόσοφη ρήση του λαού μας «Η ζωή κύκλους κάνει». Φυσικά, αυτή η μετακίνηση δεν φέρνει χαρά σε όλους, αφού με την επιστροφή της κάποιοι ανανέωσαν τα συμβόλαιά τους και κάποιοι απομακρύνθηκαν. Το ΛΟΙΠΟΝ σήμερα φέρνει στο φως άγνωστες λεπτομέρειες για το κορυφαίο παρατηλεοπτικό ντόμινο της χρονιάς. Στοιχεία για τα ραντεβού της «βασίλισσας της πρωινής ζώνης»με τον ίδιο τον πρόεδρο του ομίλου ΑΝΤ1, τη δέσμευση Λάτσιου στην οικογένεια Κυριακού που τον στήριξε παρά τη δύσκολη σεζόν που σε λίγες ημέρες κλείνει αλλά και για το ποιοι ανανέωσαν τη συνεργασία τους και ποιοι απομακρύνθηκαν από το κανάλι του Αμαρουσίου λόγω της επερχόμενης μετακίνησης της ωραίας Ελένης. Την ίδια στιγμή και στο παρά πέντε ο Δημήτρης Κοντομηνάς, θορυβημένος από τις εξελίξεις, ακούγεται ότι της πρότεινε συμβόλαιο με αποδοχές-μαμούθ για να την πείσει να παραμείνει στον Alpha. Μόνο που για την Ελένη η οικογένειά της είναι πάνω απ όλα.

Όλα ξεκίνησαν κάπως έτσι
«Πληροφορήθηκα ότι ανάμεσα σε άλλους ο πρόεδρος του ΑΝΤ1 Μίνωας Κυριακού συναντήθηκε με την Ελένη Μενεγάκη το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης. Λίγες ώρες πριν σύσσωμη η οικογένεια Λάτσιου μεταβεί στο νησί των ανέμων, τη Μύκονο, για να χαλαρώσει τις άγιες ημέρες του Πάσχα. Οι δύο παλιοί γνώριμοι συμφώνησαν ακούγεται σε όλα και από τη νέα σεζόν η βασίλισσα θα επιστρέψει στο θρόνο της. Στο προκείμενο τώρα... Το κόστος της μετεγγραφής της Ελένης θα φτάσει για δύο χρόνια τα 2,2 εκατομμύρια ευρώ». Αυτά γράφαμε την προηγούμενη εβδομάδα στην «Κρυφή κάμερα» και επιβεβαιωθήκαμε. Ο κύβος ερρίφθη. Τι συνέβη, όμως, λίγες ημέρες μετά την Ανάσταση; Η Ελένη αμέσως μετά την επιστροφή της από τη Μύκονο συναντήθηκε και με τον Μίνωα Κυριακού, το βραδάκι της Πέμπτης 8 Μαϊου. Μία ημέρα μετά την κοινοποίηση της λύσης της συνεργασίας με το κανάλι του Αμαρουσίου του πολύπειρου παραγωγού και διευθυντή της ΕΝΑ productions Στέλιου Αντωνιάδη (φωτό κάτω δεξιά), του στελέχους που στήριξε όσο κανείς άλλος την Ελένη Μενεγάκη στα πρώτα χρόνια της πορείας της στον ΑΝΤ1 και επέλεξε με την αποχώρηση της τελευταίας για τον Alpha να συνεχίζει να στηρίζει την εκπομπή, αλλά με τη διάδοχό της. Και το ερώτημα που γεννάται είναι ένα: Η παρουσιάστρια περίμενε την παραπάνω εξέλιξη ή η «απελευθέρωση» Αντωνιάδη λίγες ώρες πριν από το ραντεβού της ήταν απλώς χρονική συγκυρία; Το σίγουρο ήταν πως με τη μετάβαση της Ελένης στο κανάλι το κλίμα για τους πάλαι ποτέ «κολλητούς συνεργάτες» θα ήταν βαρύ. Κάποιος μοιραία επέλεξε να σηκώσει το βαρύ φορτίο. Και αν κρίνει κανείς από τα γεγονότα, αυτός ήταν ο Αντωνιάδης.

Από την άλλη μεριά λέγεται ότι ο παραγωγός, παρά το γεγονός ότι γνώριζε εδώ και μερικές εβδομάδες για την απομάκρυνσή του, δούλευε στο πόστο του αναμένοντας επίσημα τα νέα. Μόνο που το «θέμα» του καθυστέρησε εξαιτίας του κ. Χριστόπουλου, του αντικαταστάτη του, του στελέχους που είχε συμφωνήσει με το κανάλι του Αμαρουσίου, υπογράφοντας μάλιστα και προσύμφωνο με την οικογένεια Κυριακού. Η καθυστέρηση μάλιστα της ανακοίνωσης της συνεργασίας τους οφειλόταν στη μελέτη του προσυμφώνου από τους δικηγόρους των δύο πλευρών. Έτυχε η τελική συμφωνία Χριστόπουλου να συμπέσει με το ραντεβού της Ελένης; Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, στο ραντεβού με τον πρόεδρο του καναλιού παρέστη τόσο ο Γιάννης Λάτσιος όσο και ο ισχυρός άντρας του Ομίλου ΑΝΤ1 Jonathan Procter. Οι δύο πλευρές, αφού ξεπέρασαν από κοινού μια οικονομική διαφορά που αφορούσε τους συνεργάτες της Ελένης, έδωσαν τα χέρια και συμφώνησαν ότι θα πορευτούν μαζί από το Σεπτέμβριο. Την αμέσως επόμενη ημέρα, την Παρασκευή 9 Μαϊου, επικράτησε «πανικός» στα δημοσιογραφικά γραφεία. Ιδιαίτερα στον ΑΝΤ1 τα τηλέφωνα πήραν φωτιά. Όλοι αναζητούσαν πληροφορίες. Ιδιαίτερα λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, οπότε το θέμα «έσκασε» και στον Alpha, μια απλή «αστική φήμη» μέχρι εκείνη την ώρα μετατράπηκε σε δεδομένο.

Ήδη εδώ και εβδομάδες όλα θυμίζουν «Μενεγάκη» από τα παλιά στο στούντιο Κάππα στα Σπάτα. Μάλιστα, η ίδια η παρουσιάστρια «χρεώνεται» την ανανέωση του συμβολαίου του σκηνοθέτη της Σταύρου Ζερβάκη πριν από μερικές ημέρες για τα επόμενα πέντε χρόνια. Άγνωστη ωστόσο παραμένει η τύχη πολλών παλιών συνεργατών, που επέλεξαν να μείνουν στο κανάλι και να μην ακολουθήσουν την Ελένη στον Alpha, όπως η Φιλιώ Γιαννακοπούλου, η Γιάννα Αντωνιάδη, ο Κωνσταντίνος Κασπίρης, η Χριστίνα Καρέλλη και η κ. Μιχαλοπούλου.

Αντίθετα, η «βασίλισσα της πρωινής ζώνης» φέρεται να έχει ήδη δώσει το «πράσινο φως» στους στενούς της συνεργάτες στον Alpha που επιθυμεί να την ακολουθήσουν στο νέο της σπίτι.