Στα βήματα του Κάρολου Κουν

20.05.2008
Την πορεία του δημιουργού του Θεάτρου Τέχνης, του Κάρολου Κουν, ακολουθεί ο Λάκης Λαζόπουλος. Έτσι, έχει αποφασίσει να πραγματοποιήσει ένα από τα πιο μεγάλα του όνειρα, να δημιουργήσει μέσα στα επόμενα χρόνια το δικό του «Θεατρικό εργαστήρι» και να συμβάλλει με αυτόν τον τρόπο στη θεατρική παιδεία του τόπου.

Από τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

Την πορεία του δημιουργού του Θεάτρου Τέχνης, του Κάρολου Κουν, ακολουθεί ο Λάκης Λαζόπουλος. Έτσι, έχει αποφασίσει να πραγματοποιήσει ένα από τα πιο μεγάλα του όνειρα, να δημιουργήσει μέσα στα επόμενα χρόνια το δικό του «Θεατρικό εργαστήρι» και να συμβάλλει με αυτόν τον τρόπο στη θεατρική παιδεία του τόπου.

Η υποκριτική και ειδικότερα το θέατρο είναι η μεγάλη αγάπη του Λαρισαίου ηθοποιού από όταν ήταν μικρό παιδί. Η θεατρική σκηνή και η ηθοποιία ασκούσαν μια ιδιαίτερη γοητεία πάνω του από τότε και δεν είναι τυχαίο που και η εκπομπή του στον Alpha έχει θεατρικές αναφορές. Ο Λάκης κατάφερε με το ταλέντο και το πείσμα του να πετύχει στο χώρο του και να θεωρείται πολύ σημαντική η προσφορά του στον πολιτισμό.

Οι επιτυχίες του διαδέχονται η μία την άλλη, είτε πρόκειται για το θέατρο είτε για το σινεμά είτε για την τηλεόραση, την οποία άλλωστε φέτος κατέκτησε ολοκληρωτικά και έκανε τους πάντες να μιλάνε για το «φαινόμενο Λαζόπουλος» χτυπώντας 60άρια στην τηλεθέαση.

Ο ίδιος προτιμάει να εξελίσσεται στο χώρο του θεάτρου, που θεωρεί ότι δημιουργεί μια ξεχωριστή επικοινωνία ανάμεσα στον ηθοποιό και το κοινό του. Καιρό τώρα σκεφτόταν ότι όλη αυτή η εμπειρία και η γνώση που απέκτησε κατά την πορεία του στο χώρο της υποκριτικής πρέπει με κάποιον τρόπο να περάσει και στις επόμενες γενιές ηθοποιών. Τελικά, ο πολυμήχανος Λάκης βρήκε τον τρόπο. Αποφάσισε, λοιπόν, να ιδρύσει μια δραματική σχολή που θα λειτουργεί υπό την επιμέλειά του από την πρώτη μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια.

Ο Λαζόπουλος θέλει μέσα από αυτή να μυήσει τους νεότερους ηθοποιούς στην ουσία της υποκριτικής τέχνης και να τους εφοδιάσει με γνώσεις που θα αποτελέσουν το θεμέλιο λίθο για μια αξιόλογη και ουσιαστική καριέρα στην ηθοποιία. Ήδη μάλιστα ο γνωστός ηθοποιός έχει κάνει τις πρώτες του κινήσεις για τη δημιουργία της σχολής και έχει προσεγγίσει διάφορα πρόσωπα από το χώρο της υποκριτικής για να διδάξουν σ' αυτήν. Δεν τον ενδιαφέρει να είναι λαμπερά αστέρια του χώρου, όπως συμβαίνει με τις περισσότερες δραματικές σχολές προκειμένου να κερδίσουν το ενδιαφέρον των εκκολαπτόμενων ηθοποιών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, στη δική του δεν θα φοιτούν πάνω από 50-60 άτομα ετησίως, γιατί σε καμία περίπτωση ο ιδρυτής της δεν θέλει να βγάλει μερικά ακόμα ατάλαντα ψώνια, που θα δηλώνουν ηθοποιοί!

Ο «σύγχρονος Αριστοφάνης», αν και θέλει να προχωρήσει σύντομα στην ίδρυση της σχολής του, ωστόσο θα προηγηθούν δύο θεατρικές παραστάσεις και μία ταινία που έχει στο μυαλό του εδώ και πολύ καιρό. Κάτι βέβαια που είναι απολύτως φυσιολογικό, μιας και ο Λάκης θέλει να αφοσιωθεί στη σχολή απερίσπαστος και να μη φτιάξει ακόμη ένα διδασκαλείο υποκριτικής τέχνης με μοναδικό του στόχο την κερδοσκοπία και χωρίς ουσιαστικό λόγο ύπαρξης. Για το λόγο αυτό, μελετάει τόσο σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους όσο και θέματα που αφορούν κατεξοχήν τα μαθήματα που θα παρακολουθούν οι μελλοντικοί σπουδαστές της.