Καταφύγια πολλών αστέρων

11.01.2011
Η αθηναϊκή highlife και οι πρώτης γραμμής celebrities μάλλον δεν άλλαξαν και τόσο τις συνήθειές τους και στις φετινές γιορτές. Απλώς φροντίζουν να τις απολαμβάνουν «κεκλεισμένων των θυρών». Και για να ακριβολογούμε

Από τον ΑΛΕΞΗ ΜΙΧΑ

Ο ΕΠΙΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Η αθηναϊκή highlife και οι πρώτης γραμμής celebrities μάλλον δεν άλλαξαν και τόσο τις συνήθειές τους και στις φετινές γιορτές. Απλώς φροντίζουν να τις απολαμβάνουν «κεκλεισμένων των θυρών». Και για να ακριβολογούμε, πίσω από τις μεγάλες δρύινες πόρτες των σαλέ τους στην Αράχοβα ή στις Ελβετικές Άλπεις. Βέβαια, η οικονομική κρίση επηρεάζει τους πάντες κι έτσι πολλοί ήταν αυτοί που φέτος απέφυγαν να προκαλέσουν διασκεδάζοντας σε πανάκριβα εστιατόρια ή prive clubs και προτίμησαν τη θαλπωρή των χειμερινών καταφυγιών τους παρέα με αγαπημένα τους πρόσωπα.

Για σκι στον Παρνασσό
Στο υπέροχο συγκρότημα κατοικιών που διαθέτουν στην Αράχοβα ξεκουράζονται ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης και η σύζυγός του Τζένη. Το πετρόκτιστο παλάτι εσωτερικά είναι επενδεδυμένο με ξύλο, ενώ πολλά από τα έπιπλα είναι ανεκτίμητης αξίας και αγοράστηκαν από δημοπρασίες του Λονδίνου. Όλοι στην Αράχοβα γνωρίζουν πως ο «Τίγρης» έχει το καλύτερα ενημερωμένο κελάρι με συλλεκτικές ετικέτες κονιάκ, μπράντι και ουίσκι.

Νέα άφιξη στην Αράχοβα
Ο λόγος για τον Χρήστο Φερεντίνο, τη Σοφία Παυλίδου και τα παιδιά τους, που πρόσφατα απέκτησαν και αυτοί το δικό τους χειμερινό καταφύγιο στην Αράχοβα. Στο τέλος του Λιβαδιού και πηγαίνοντας κανείς προς το δρυμό αντικρίζει δύο υπέροχα σπίτια στον οικισμό «Atalanta». To ένα λοιπόν ανήκει στην οικογένεια Φερεντίνου και το δεύτερο στον επιχειρηματία κ. Φουρλή. Μάλιστα, ο Χρήστος Φερεντίνος αποφάσισε να αγοράσει το συγκεκριμένο σπίτι, καθώς βρίσκεται μακριά από τη βαβούρα του χωριού και για να φτάσει κανείς χρειάζεται να διασχίσει ένα μικρό χωματόδρομο.

«Πλειάδες» επωνύμων
Στην περιοχή του Λιβαδιού και μέσα σε μια δασώδη έκταση, που θυμίζει πολύ τις Ελβετικές Άλπεις, βρίσκεται το πολυτελές συγκρότημα σαλέ «Πλειάδες». Πρόκειται για ένα από τα ακριβότερα συγκροτήματα της περιοχής και οι πετρόκτιστες κατοικίες, επενδεδυμένες εσωτερικά με ξύλο, παρέχουν όλες τις ανέσεις στους επώνυμους ιδιοκτήτες τους. Τρία από τα σπίτια του συγκροτήματος ανήκουν στον Γιάννη Βαρδινογιάννη, ενώ δίπλα ακριβώς βρίσκεται το ησυχαστήριο της «σιδηράς κυρίας» των ειδήσεων Έλλης Στάη και του συζύγου της επιχειρηματία Μιχάλη Γουλανδρή.

Πέτρινο κουκλόσπιτο
Είναι γνωστό ότι η Σοφία Αλιμπέρτη λατρεύει την Αράχοβα και για πολλά χρόνια έμενε στο Λιβάδι. Αυτό το σπίτι λοιπόν πουλήθηκε και η Σοφία μετακόμισε σ’ ένα υπέροχο πέτρινο κουκλόσπιτο. Βρίσκεται στην είσοδο του συγκροτήματος «Αμυγδαλιές» και, λόγω του ότι βρίσκεται σε ύψωμα, διαθέτει υπέροχη θέα προς τους Δελφούς μέχρι την Ιτέα και τον Κορινθιακό κόλπο.

Το σπίτι του Αλέξη Κούγια στο Δόκανο
Λάτρης του χειμωνιάτικου τοπίου στον Παρνασσό είναι εδώ και χρόνια και ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας. Έτσι, αποφάσισε να αγοράσει το δικό του οίκημα στην περιοχή. Το νέο εντυπωσιακό σπίτι του δικηγόρου βρίσκεται στο Δόκανο, στο δρόμο προς την Αγόριανη. Πρόκειται για μια εκπληκτική πετρόκτιστη κατοικία.

Καλύτερα εκτός...

Δεν αφήνουν το Γκστάαντ
Για μία ακόμη χρονιά το πολυτελές σαλέ στο Γκστάαντ ήταν έτοιμο να υποδεχθεί τους ιδιοκτήτες του. Το υπέροχο χειμερινό καταφύγιο που διαθέτει η Μαριάννα Λάτση στο διάσημο θέρετρο είναι ένα από τα ακριβότερα της περιοχής. Μάλιστα, η πολυτελής κατοικία συνδέεται με το φημισμένο ξενοδοχείο. Το σαλέ διακοσμημένο με πανάκριβα έργα τέχνης αρέσει πολύ και στον Πάρη Κασσιδόκωστα, την Εριέττα Κούρκουλου και τις παρέες τους. Πολλά μεσημέρια μάλιστα μαζί με τη μητέρα τους μετά το σκι στις δύσκολες πίστες του διάσημου θερέτρου συνηθίζουν να επισκέπτονται το μπαρ του ξενοδοχείου για ένα ζεστό αφέψημα ή ποτό και στη συνέχεια κουβεντούλα.

Απόδραση στο Μόντε Κάρλο
Tρία υπέροχα σπίτια διαθέτει στο πριγκιπάτο του Μονακό η οικογένεια Κοπελούζου. Στο ένα διαμένει ο Δημήτρης Κοπελούζος με τη σύζυγό του Σάντυ και στα άλλα δύο τα παιδιά του. Τα σπίτια είναι διακοσμημένα με πανάκριβα έργα τέχνης, καθώς ο επιχειρηματίας διαθέτει μια τεράστια και πανάκριβη συλλογή με δημιουργήματα των μεγαλύτερων εικαστικών παγκοσμίως. Εκεί πέρασαν μεγάλο μέρος των εορτών και ο Κωνσταντής Σπυρόπουλος με την Ελμίνα Κοπελούζου. Η οικογένεια στις σπάνιες και πολύ προσεκτικά επιλεγμένες εξόδους της θα επιλέξει την prive αίθουσα κάποιου καζίνο ή να δειπνήσει διακριτικά σε κάποιο φημισμένο εστιατόριο.

Από την Κουρσεβέλ στη Νέα Υόρκη
Το γαλλικό χειμερινό θέρετρο επέλεξαν και φέτος τα Χριστούγεννα ο Γιάννης και η Σοφία Κούστα μαζί με τις δύο κόρες τους Δανάη και Αμαλία, που είναι δεινές σκιέρ. Εδώ και χρόνια το γνωστό ζευγάρι της αθηναϊκης highlife νοικιάζει σαλέ στην πανέμορφη Κουρσεβέλ, το οποίο είναι εξαιρετικά διακοσμημένο από την κυρία Κούστα. Η γνωστή εφοπλίστρια έχει διακοσμήσει και το πανάκριβο διαμέρισμα της οικογένειας που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα σ’ έναν από τους τελευταίους ορόφους του διάσημου «Plaza». Το ζευγάρι αναχώρησε από την Κουρσεβέλ για τη Νέα Υόρκη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 9 Ιανουαρίου.

Πιστοί στο Σεν Μόριτς
Ο λόγος για τον Βαρδή και τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη και φυσικά τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

Η οικογένεια επιλέγει σταθερά το πιο αριστοκρατικό χιονοδρομικό θέρετρο των Άλπεων από το 1864 (εδώ είχαν τις βίλες τους ο Νιάρχος, ο Λάτσης, ο Ωνάσης, η οικογένεια Gucci, ο Τζιάνι Ανιέλι, οι Γκριμάλντι του Μονακό και o Σάχης της Περσίας). Το πολυτελές και καλόγουστο σαλέ της οικογένειας Βαρδινογιάννη διαθέτει όλες τις ανέσεις για τους ίδιους και τους καλεσμένους τους.