Θεοχάρης Ιωαννίδης: "Δεν πήγα για τη νίκη"!

11.01.2011
Τι συνέβη με την απρόσμενη αποχώρηση του Θεοχάρη Ιωαννίδη από το «Just the 2 of Us»; Θα εκπροσωπήσει τελικά τη χώρα μας στη φετινή Eurovision; Είναι τραγουδιστής ή ηθοποιός;

Από τη ΡΕΝΕ ΣΑΡΑΝΤΙΝΟΥ

Τι συνέβη με την απρόσμενη αποχώρηση του Θεοχάρη Ιωαννίδη από το «Just the 2 of Us»; Θα εκπροσωπήσει τελικά τη χώρα μας στη φετινή Eurovision; Είναι τραγουδιστής ή ηθοποιός; Τι λέει για τον Ηλία Ψινάκη και γιατί η πολιτική έχει κάνει δύσκολη τη ζωή του; Σε αυτά και σε πολλά άλλα ερωτήματα απαντάει με μεγάλη ειλικρίνεια ο νεαρός που με τη συμμετοχή του στο παιχνίδι του Mega τάραξε τα νερά της εγχώριας σοουμπίζ.

Για ποιο λόγο αναφέρεσαι συχνά στο γεγονός ότι είσαι παιδί χωρισμένων γονιών;

«Μου αρέσει να διαφημίζω το πρόβλημά μου κι ας είναι προσωπικό, κι ας μη με ρωτήσουν. Η δουλειά μας είναι να ταυτίζονται άνθρωποι μαζί μας και να εκφράζονται μέσα από μας. Να νιώσουν άνετα τα παιδιά που έχουν το ίδιο πρόβλημα και να πουν: "Κοίτα, κι αυτός έτσι, αλλά μια χαρά την παλεύει, την περνάει". Όλα ανθρώπινα είναι μέσα στη ζωή».

Ποια είναι η σχέση που έχεις με τον καθρέφτη;

«Το σώμα μου είναι αποτέλεσμα του αθλητισμού και με βολεύει πάρα πολύ στην προκειμένη φάση! Δεν νιώθω έπαρση και δεν είμαι από τους ανθρώπους που την "πέφτουν" στον καθρέφτη με τις ώρες. (Γέλια.)».

Τελικά, είσαι ηθοποιός ή τραγουδιστής; Πολύπλευρο ταλέντο;

«Δεν ξέρω. Όλα και τίποτα μάλλον. Είναι μέρος της δουλειάς μου, που είναι το μέσο και ο τρόπος έκφρασής μου. Μικρός διάβαζα ή έγραφα κάτι και μου δημιουργούνταν εικόνες. Αυτό τα λέει όλα. Σπούδασα παραγωγή και σκηνοθεσία. Γι’ αυτό θέλησα να γίνω ηθοποιός, που μέρος του είναι η φωνή και το σώμα. Τα έχω βέβαια λίγο "αχταρμά", αλλά έχουν ένα κοινό σκοπό. Από μικρός ανέβαζα μικρά θεατρικά μόνος, ήθελα να παρουσιάζω πράγματα σε κοινό, στους γονείς, τους θείους μου?».

Το «Just the 2 of Us» πώς προέκυψε;

«Είναι μια εκπομπή στην οποία δεν ήθελα να συμμετέχω για κανένα λόγο. Με έπιασε η ανασφάλειά μου για κάτι που δεν έχω δουλέψει. Δεν ήμουν σίγουρος για το αν θα ήταν αποδεκτό, γιατί γενικότερα δεν θέλω να ενοχλώ με τη δουλειά μου. Όμως, το τραγούδι ήταν απωθημένο μου... Μου αρέσει και... όπου βγάλει. Προς το παρόν μου έχουν γίνει καλούτσικα σχόλια».

Τα προγνωστικά σε ήθελαν φαβορί για τη νίκη. Τι συνέβη και αποχώρησες από το παιχνίδι λίγο πριν από τον τελικό;

«Η νίκη δεν μου λέει απολύτως τίποτα. Θα μπορούσα να είχα φύγει πολύ πιο νωρίς, γιατί τους θεωρώ όλους πολύ καλούς σ’ αυτό που κάνουν και κάθε ζευγάρι παρουσιάζει κάτι διαφορετικό. Πέρασα καλά στα live. Άλλωστε, η συμμετοχή είναι που μετράει».

Σε ενδιαφέρει να κάνεις καριέρα στο τραγούδι;

«Αν προκύψει κάτι, νομίζω ότι θα το κάνω. Βέβαια, δεν έχω πείσει ακόμα τον εαυτό μου ότι μπορώ να τραγουδήσω ή να πείσω μέσω του τραγουδιού. Δεν μπορώ να επιλέξω ανάμεσα στο τραγούδι και στην υποκριτική».

Τι σημαίνει να έχεις στο πλευρό σου επαγγελματικά τον καλύτερο Έλληνα μάνατζερ, τον Ηλία Ψινάκη;

«Τον Ηλία δεν μπορώ να τον δω ως μάνατζερ, γιατί τον ξέρω από μικρό παιδί - είναι οικογενειακή κατάσταση. Έχουμε περάσει από πολλές φάσεις. Ως παιδί μάλιστα δεν τον συμπαθούσα, ιδιαίτερα με το χωρισμό των γονιών μου είχαμε κόντρα. Είχε πάρει το μέρος της μάνας μου τότε. Όταν όμως ήρθα στην Ελλάδα, πριν από δυόμισι χρόνια, ο Ηλίας μου στάθηκε πάρα πολύ - κυρίως ψυχολογικά. Απ’ ό,τι φαίνεται τώρα και επαγγελματικά είναι μια βοήθεια, αλλά κυρίως σημαίνει πολλά να τον έχω δίπλα μου ως άνθρωπο και ως φίλο».

Τι άνθρωπος είναι ο Ηλίας;

«Με τρομερό ένστικτο. Δεν ξέρει γιατί θέλει να κάνει κάτι, ξέρει όμως ότι αυτό πρέπει να γίνει. Δύσκολος, απαιτητικός, ακόμα και με τον ίδιο του τον εαυτό. Συνδυάζει πολλά πράγματα μαζί, έχει προσωπικότητα και ενδιαφέροντα χαρακτήρα».

Έχει φτιάξει καριέρες ο Ηλίας. Αισθάνεσαι σίγουρος μαζί του για τα επαγγελματικά σου βήματα;

«Αναμφίβολα έχει φτιάξει καριέρες. Εγώ όμως δεν αισθάνομαι σίγουρος μαζί του για τα επαγγελματικά μου βήματα, γιατί δεν αισθάνομαι σιγουριά με τον εαυτό μου. Αυτό που προκύπτει είναι μέσω μιας φιλίας χρόνων και λειτουργώ κι εγώ με το ένστικτο. Εμπιστεύομαι πάρα πολύ τον Ηλία και αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μπορώ να είμαι σ’ αυτή τη δουλειά, να παλεύω. Η σχέση μας ξεκίνησε με συμβουλές που μου έδινε όταν ήμουν έφηβος ακόμα, που ποτέ όμως δεν άκουγα. Εδώ δεν άκουγα τις συμβουλές των γονιών μου... Έτσι χτίστηκε η σχέση μας. Όταν ήρθα στην Ελλάδα, ουσιαστικά οι άλλοι το βάφτισαν συνεργασία "πελάτη-μάνατζερ". Έτσι προέκυψε ο τίτλος. Τον θεωρώ φίλο και συμβουλάτορά μου».

Τον ψήφισες;

«Ναι, τον ψήφισα. Είναι ο άνθρωπος που σπάει τον ξύλινο λόγο, το κατεστημένο, που δεν έχει να βγάλει "ζουμί" από αυτή την κατάσταση, δεν έχει να κερδίσει τίποτα, παρά μόνο να χάσει ενέργεια. Το κάνει από αγάπη και γι’ αυτό τον γουστάρω και τον ψήφισα. Αλλιώς δεν θα το έκανα, κι ας είναι δικός μου άνθρωπος. Ο κόσμος έχει ένστικτο γι’ αυτό βγήκε πρώτος σε ψήφους, κάτι που δεν περίμενε ούτε ο ίδιος. Συγκινήθηκε τρομερά».

Εσύ τον συμβουλεύεις;

«Βέβαια, και το δέχεται. Έχουμε συζητήσει πολύ για τις διαπροσωπικές του σχέσεις, με τους φίλους του, και βέβαια για τη δουλειά του. Γιατί όχι; Στο χώρο της πολιτικής που μπήκε είχαμε να του πούμε πολλά ως οικογένεια, όχι μόνο εγώ. Γεννήθηκα μέσα στην πολιτική, δυστυχώς για μένα. Προέρχομαι από γονείς διπλωμάτες και όταν επιστρέψαμε στην Ελλάδα, πολιτεύτηκε ο πατέρας μου. Υπήρξε γενικός γραμματέας του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ, με τον Παπανδρέου, τον Παπούλια... Ταξιδέψαμε πολύ ως οικογένεια λόγω της πολιτικής, υποφέραμε λόγω της πολιτικής, "φάγαμε" πολλές σφαλιάρες. Ζήσαμε και τα καλά και τα άσχημα της ζωής ενός πολιτικού. Ο Ηλίας ακούει και δεν επιβάλλει την άποψή του σε πράγματα και καταστάσεις που δεν ξέρει. Ο τρόπος που χειρίζεται τις καταστάσεις θα ήταν πολύ καλό πρότυπο γενικότερα».

Έχεις σχέση αυτόν τον καιρό;

«Όχι, δεν έχω. Η σχέση δεν θέλει χρόνο, θέλει αφοσίωση. Έτσι θέλω να είναι η κοπέλα, για να είμαι κι εγώ αφοσιωμένος. Είμαι απορροφημένος και προβληματισμένος με το τι θέλω να κάνω, με τα όνειρά μου, που νομίζω ότι δεν θα ήμουν εντάξει αν είχα μια σχέση. Οπότε, δεν την κάνω κιόλας».

Πώς μπορεί να μείνει πιστός σε μια σχέση ένας ωραίος άντρας;

«Να μη βασίζεται στην εξωτερική του εμφάνιση. Έχω φτάσει στα άκρα για μια σχέση μου, έχω πονέσει πάρα πολύ, έχω θυσιαστεί. Όταν είσαι ερωτευμένος, κάνεις πράγματα χωρίς να τα σκέφτεσαι. Μετά αλλάζεις ρότα και όλα καλά. Φίλοι».

Παραμένεις φίλος με τις προηγούμενες σχέσεις σου; Πώς μπορεί να γίνει αυτό;

«Μπορεί! Ακόμα και με τις μεγάλες καψούρες. Σταματάει να υπάρχει το ερωτικό στοιχείο».

Μετά το παιχνίδι ενδέχεται να σε δούμε να τραγουδάς σε πίστα νυχτερινού κέντρου;

«Δεν ξέρω, λες; Το θέμα είναι αν θα συνεργαστεί κάποιος μαζί μου. Εκεί είναι το δικό μου θέμα. Θα ήταν τιμή μου να μου γίνει μια τέτοια πρόταση».

Με τη Eurovision τι ακριβώς γίνεται;

«Δεν μου έχει γίνει πρόταση, απλώς μια γνώμη εκφράστηκε. Πιστεύω ότι δεν είμαι καθόλου έτοιμος, δεν έχω την εμπειρία για κάτι τέτοιο. Βέβαια, σε ανθρώπους όπως ο Τζώνυ Καλημέρης, ο Ηλίας Ψινάκης και ο Φωκάς Ευαγγελινός, οι οποίοι είναι "dream team" στη Eurovision, ποιος είμαι εγώ να τους πω: "Κάνετε λάθος". Από την άλλη, δεν θα το απέρριπτα, θα γούσταρα να το κάνω. Σε ποιον δεν αρέσει να εκπροσωπήσει τη χώρα του;».

Πώς θα χαρακτήριζες τη σχέση σας;

«Οικογενειακή. Τον θεωρώ δικό μου άνθρωπο, όπως τον πατέρα μου, τη μητέρα μου, την αδερφή μου, τους κολλητούς μου-  Με όλους τους δικούς μου ανθρώπους είμαι σε κόντρα και νιώθω ότι μόνο αν είμαι σε κόντρα θα βγάλω "ζουμί". Με τον Ηλία δημιουργείται ένα επαγγελματικό περιβάλλον που είναι - οικογενειακό».