Θα μοιραστώ τα λεφτά με τον Μιχάλη

04.01.2011
Είναι ο πρώτος Έλληνας «Master Chef», όπως δηλώνει όμως κάποιοι του στέρησαν τη χαρά της νίκης. Ο Άκης Πετρετζίκης αποκαλύπτει ότι μπορεί να μην κόβεται στα δύο ο τίτλος, αλλά το χρηματικό έπαθλο θα το μοιραστεί σίγουρα με τον Μιχάλη, στο πρόσωπο του οποίου βρήκε έναν άξιο αντίπαλο και έναν πολύ καλό φίλο.

Από την ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ

Οταν δήλωσες συμμετοχή στο «Master Chef», στόχος ήταν τα χρήματα ή ο τίτλος;

«Ο τίτλος, βέβαια... Τα χρήματα ήταν το τελευταίο πράγμα που σκέφτηκα. Άλλωστε, δεν μιλάμε και για κάποιο ποσό που μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή».

Ο Μιχάλης ήταν ο αντίπαλος που ήθελες, που περίμενες στον τελικό;

«Και τα δύο... Και το ήθελα και το περίμενα».

Είναι αλήθεια ότι έχεις αποφασίσει να μοιραστείς μαζί του χρήματα;

«Ναι, γιατί το θεωρώ πολύ άδικο για έναν πόντο διαφορά να τα πάρω όλα εγώ. Και ειδικά με τον Μιχάλη, που είναι καλό παιδί, καλός μάγειρας και μου έδωσε τη χαρά του συναγωνισμού».

Πώς ένιωσες όταν άρχισαν να λένε για σένα ότι δεν έπρεπε να μπεις στο διαγωνισμό γιατί είσαι επαγγελματίας σεφ;

«Αν πραγματικά πιστεύουν ότι είμαι επαγγελματίας, τότε θα πρέπει να νιώθω περήφανος, οπότε, τους ευχαριστώ πολύ. Το θέμα είναι ότι χρονικά δεν βγαίνει αυτό, με δεδομένο ότι ξεκίνησα να ασχολούμαι με τη μαγειρική στα 24 μου χρόνια και τώρα είμαι 26,5».

Φαντάζομαι ότι δεν ήσουν ο μόνος που είχε μια σχετική προϋπηρεσία...

«Χωρίς να θέλω να κατηγορήσω κανέναν, τουλάχιστον 10 άτομα έχουν ίδια ή και μεγαλύτερη προϋπηρεσία από μένα».

Σε στεναχώρησε όλο αυτό;

«Μου στέρησε τη χαρά της νίκης. Με στεναχωρεί το γεγονός ότι παίρνω μηνύματα από κάποιους ανθρώπους ακόμη και στο Facebook, οι οποίοι μου λένε: "Ρε φίλε, δεν το θεωρείς άδικο που εσύ είσαι επαγγελματίας και οι άλλοι δεν είναι;". Και δεν μπορώ να τους εξηγήσω ότι πραγματικά σε επίπεδο επαγγελματικής εμπειρίας ήμουν από τα άτομα που είχαν τη λιγότερη μέσα στο παιχνίδι».

Είχες δουλέψει επαγγελματικά;

«Το πτυχίο το πήρα τον περασμένο Δεκέμβριο, οπότε δούλεψα για 6 μήνες και τους υπόλοιπους 6 ήμουν στο παιχνίδι».

Στην Αγγλία πώς βρέθηκες;

«Έτυχε να δουλέψω σε μια ιρλανδέζικη παμπ στην Αθήνα, στην οποία ο σεφ ήταν Γάλλος. Είχε δουλέψει για πολλά χρόνια στο Λονδίνο, μου μίλησε για την εμπειρία του εκεί και μια μέρα έβγαλα ένα εισιτήριο και πήγα, χωρίς να ξέρω τίποτα και κανέναν. Με το πρώτο βιογραφικό που έστειλα με πήραν για δουλειά, όχι ως σεφ, όπως λέγεται, ως μάγειρα. Μετά προέκυψε το ?Master Chef?, τα παράτησα και ήρθα στην Ελλάδα».

Τι σκέφτεσαι να κάνεις από δω και πέρα;

«Αυτή τη στιγμή είμαι στη Θεσσαλονίκη. Έχω σκοπό να κάτσω τουλάχιστον για ένα μήνα, για να δω αν θα υπάρξει κάποια καλή πρόταση. Αλλιώς... αεροδρόμιο και Αμερική!».