Τα διαμάντια είναι παντοτινά

08.05.2008
Ποιοι είναι οι καλύτεροι φίλοι των γυναικών; Μη βιαστείτε να απαντήσετε, διότι δεν αποκλείεται να πέσετε σε γκάφα ολκής! Για να μη σας ταλαιπωρούμε, δίνουμε άμεσα την απάντηση.

Από τον ΝΙΚΟ ΖΑΜΠΑΡΑ


Ποιοι είναι οι καλύτεροι φίλοι των γυναικών; Μη βιαστείτε να απαντήσετε, διότι δεν αποκλείεται να πέσετε σε γκάφα ολκής! Για να μη σας ταλαιπωρούμε, δίνουμε άμεσα την απάντηση. Οι καλύτεροι φίλοι των γυναικών είναι τα διαμάντια. Τα οποία, όπως λέει και η ταινία του Τζέιμς Μποντ, «είναι παντοτινά». Με βάση αυτό, λοιπόν, ποια δεν θέλει να έχει στην κατοχή της ένα μονόπετρο, που να της φέρνει δυνατές συγκινήσεις στο μυαλό;

Έβα Λονγκόρια
Μπορεί να δηλώνει «Νοικοκυρά σε απόγνωση», όμως όταν είδε το δαχτυλίδι που της έδειχνε ο αγαπημένος της Τόνι Πάρκερ προτείνοντάς της να τον παντρευτεί, μόνο απόγνωση δεν πρέπει να αισθάνθηκε. Ο Γάλλος μπασκετμπολίστας πρόσφερε στην αγαπημένη του ένα δαχτυλίδι σε λευκόχρυσο αξίας σχεδόν 500 χιλ. δολ. Δημιουργήθηκε από γαλλικό οίκο και ο Πάρκερ επέλεξε πάνω σ' αυτό να υπάρχει ένα σμαράγδι κομμένο σε σχήμα τετραγώνου, το οποίο περιβάλλεται από 248 μικρά διαμάντια! Το όλο σχέδιο χαρακτηρίζεται ως απλό, όμως ταιριάζει στη λεπτή θηλυκή γραμμή της Λονγκόρια αλλά και στο δυναμισμό της. Εκτός, όμως, από τα διαμάντια, στο εσωτερικό του έχει ένα προσωπικό μήνυμα του Γάλλου προς την αγαπημένη του!

Τζάκι Κένεντι-Ωνάση
Το 1953 ήταν η χρονιά του «μεγάλου γάμου». Η Ζακλίν Μπουβιέ έλεγε το «ναι» στον Τζον Φ. Κένεντι φορώντας το εντυπωσιακό μονόπετρο δαχτυλίδι που της είχε προσφέρει. «Φορτωμένο» με μια σμαραγδένια πέτρα 2,84 καρατίων και με τρία διαμάντια των 2,88 καρατίων, το συγκεκριμένο δαχτυλίδι αρραβώνων οδήγησε πολλούς υποψήφιους γαμπρούς στην επιλογή δαχτυλιδιών με σμαράγδι για τη δική τους πρόταση γάμου! Πάντως, το συγκεκριμένο κόσμημα άλλαξε όψη το 1962. Η σμαραγδένια πέτρα παρέμεινε, όμως πλέον προστέθηκε και μια σειρά από διαμάντια των 0,66 καρατίων, κάνοντας το συγκεκριμένο σύνολο ακόμη πιο εντυπωσιακό.

Περίπου 40 χρόνια αργότερα η Ζακλίν Μπουβιέ-Κένεντι δέχθηκε ένα ακόμη μοναδικό δαχτυλίδι αρραβώνων. Αυτή τη φορά από τον Αριστοτέλη Ωνάση, ο οποίος της πρόσφερε ένα δημιούργημα με ένα διαμάντι 40 καρατίων (!), το πιο ακριβό που έχει προσφερθεί ποτέ. Το συγκεκριμένο δαχτυλίδι κοστολογήθηκε το 1996, όταν και πουλήθηκε σε δημοπρασία στον ιδιοκτήτη διάσημης εταιρείας παραγωγής κέτσαπ, στα 2,35 εκατ. δολάρια!

Γκρέις Κέλι
Η γνωριμία του πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό με την Γκρέις Κέλι το 1955 αποτέλεσε κομβικό σημείο για την εξέλιξη και την ανάδειξη του πριγκιπάτου.

Ο πρίγκιπας μόλις εφτά μήνες μετά την πρώτη τους συνάντηση πρόσφερε κατόπιν προτροπής του Αριστοτέλη Ωνάση στη διάσημη ηθοποιό ένα δαχτυλίδι πάνω στο οποίο έλαμπε ένα διαμάντι 12 καρατίων και με αυτό επισημοποιούσε τη σχέση τους και, φυσικά, προετοίμαζε το έδαφος για το γάμο τους! Η μετέπειτα πριγκίπισσα δεν έβγαλε από το δάχτυλό της το συγκεκριμένο δαχτυλίδι ούτε ακόμη και όταν πρωταγωνίστησε στην ταινία «Υψηλή κοινωνία».

Πάρις Χίλτον
Ο έρωτας του Πάρη Κασιδόκωστα με την Πάρις Χίλτον ήταν σφοδρός και είχε φτάσει λίγο πριν από τα σκαλιά της εκκλησίας. Ο Έλληνας γόης, μάλιστα, φρόντισε να πρωτοτυπήσει προσφέροντας στην καλή του δύο δαχτυλίδια, με τα οποία επισφράγισαν τον έρωτά τους. Το πρώτο ήταν «φορτωμένο» με ένα διαμάντι 21 καρατίων, ενώ το δεύτερο ήταν και το πιο ακριβό. Με ένα διαμάντι που ξεπερνούσε τα 23 καράτια, «δεμένο» με δύο ακόμη μικρά διαμάντια στα πλάγια, το συγκεκριμένο δαχτυλίδι που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως δαχτυλίδι αρραβώνων κόστισε σχεδόν 5 εκατομμύρια δολάρια! Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Πάρις το αποχωρίστηκε σε μια δημοπρασία με καλό σκοπό, διότι τα χρήματα που καταβλήθηκαν (περίπου 2 εκατ. δολ.) προσφέρθηκαν στους πληγέντες από τον τυφώνα «Κατρίνα».

Πριγκίπισσα Νταϊάνα
Το δαχτυλίδι που πρόσφερε ο Κάρολος στην Νταϊάνα ζητώντας το χέρι της ήταν αντάξιο των προσδοκιών κάθε μέλλουσας πριγκίπισσας. Το τεράστιο μπλε ζαφείρι των 3 καρατίων που το κοσμούσε δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητο και τα 14 μικρά διαμάντια που το περιστοίχιζαν δημιουργούσαν ένα εκπληκτικό σύνολο. Με το θάνατο της πριγκίπισσας το δαχτυλίδι πέρασε στα χέρια του γιου της, του πρίγκιπα Γουίλιαμ, ο οποίος και πιθανολογείται ότι θα το προσφέρει στην εκλεκτή της καρδιάς του. Ο θάνατος της Νταϊάνα άφησε ελεύθερο το δρόμο προς την καρδιά του Κάρολου στην Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, στην οποία αποφάσισε να προσφέρει ένα δαχτυλίδι που έχει κάποια κοινά στοιχεία με εκείνο της αξέχαστης Νταϊάνα. Το δαχτυλίδι της Καμίλα, λοιπόν, είχε ένα art deco σχέδιο με ένα τετραγωνισμένο διαμάντι 3 καρατίων στο κέντρο και μικρά διαμαντάκια στις πλευρές του.

Κέιτι Χολμς
Απολαμβάνοντας από τον Πύργο του Άιφελ το ερωτικό Παρίσι, η Κέιτι Χολμς δέχθηκε τον Ιούνιο του 2005 ένα απρόσμενο δώρο από τον αγαπημένο της Τομ Κρουζ. Ένα μονόπετρο δαχτυλίδι με το οποίο ο ηθοποιός ήθελε να της εκφράσει τον έρωτά του.

Ένα οβάλ διαμάντι 5 καρατίων, «δεμένο» σε πλατινένια βάση, η οποία «τυλίγεται» με μια χρυσή λωρίδα που κρατάει μικρά διαμάντια Ένας συνδυασμός που έγινε κατόπιν παραγγελίας του Κρουζ και του κόστισε περίπου 1,5 εκατ. δολ. για να τον προσφέρει στην καλή του.