Ηλ. Πανταζόπουλος: "Το σεξ είναι παντού"!

06.05.2008
Η γοητεία του αυξάνεται όσο μεγαλώνει, είναι κοσμογυρισμένος και με ανατρεπτικές απόψεις. Ο Ηλίας Πανταζόπουλος μιλάει στο ΛΟΙΠΟΝ για την απόφασή του να μπει στο χώρο της τηλεόρασης, για τα παρασκήνια του «Show sexy»

Η γοητεία του αυξάνεται όσο μεγαλώνει, είναι κοσμογυρισμένος και με ανατρεπτικές απόψεις. Ο Ηλίας Πανταζόπουλος μιλάει στο ΛΟΙΠΟΝ για την απόφασή του να μπει στο χώρο της τηλεόρασης, για τα παρασκήνια του «Show sexy», τις Ελληνίδες που θεωρεί πιο σέξι, τη σχέση του με τις γυναίκες αλλά και με το χρήμα. Ωστόσο, αποφεύγει να κρίνει την πρώτη του τηλεοπτική παρουσία, αφού, όπως δηλώνει, η εμπειρία του στην τηλεόραση είναι πολύ μικρή.

Δέχθηκες να συμμετάσχεις στην κριτική επιτροπή του «Show sexy». Τελικά, για σένα τι είναι σέξι και με ποια κριτήρια καθορίζεται αυτό;

«Ασαφής λέξη Περιλαμβάνει έννοιες, όπως ξεχωρίζω, αρέσω, με προσέχουν, με θέλουν και εγώ δεν γνωρίζω τίποτα. Κριτήρια δεν έχει, μάλλον το ένστικτο λειτουργεί στη συγκεκριμένη περίπτωση».

Αν κρίνουμε από τα νούμερα τηλεθέασης, το πρόγραμμα δεν πήγε ιδιαίτερα καλά και γι αυτό άλλωστε συντομεύτηκε η διάρκειά του. Τι πιστεύεις ότι έφταιξε;

«Τηλεόραση κάνω για πρώτη φορά και δεν γνωρίζω πολλά από αυτά που λες. Όμως, δεν έχω την αίσθηση ότι κάτι φταίει ή ότι δεν πήγε ιδιαίτερα καλά».

Η χημεία μεταξύ σας πώς ήταν (σ.σ.: με τον Ηλία Ψινάκη, τη Νίκη Κάρτσωνα και τον Κώστα Σόμμερ);

«Ήμασταν φίλοι πριν συνεργαστούμε στο Show sexy. Ήταν μια πολύ ευχάριστη εμπειρία. Κάναμε ό,τι κάνουμε και μεταξύ μας, μπροστά σε φώτα και κάμερες. Είδαμε πολύ κόσμο, κρίναμε, αστειευτήκαμε, γελάσαμε με τους εαυτούς μας και με τους άλλους, με την καλή έννοια, και ανάλογα με την προσωπικότητα του καθένα».

Θεωρείς ότι το «Show sexy» έφερε κάτι καινούργιο στην ελληνική τηλεόραση;

«Σαφέστατα. Ζούμε μια περίοδο όπου το σεξ ή το σέξι είναι παντού! Στη μουσική, στις ταινίες, στη μόδα, στην πολιτική. Το σόου αυτό ήταν το πρώτο που αγκάλιασε ανοιχτά αυτή την τάση και να δείτε που θα υπάρχουν συνέχειές του σε διάφορες μορφές και επίπεδα».

Αρκετές στήλες τηλεκριτικής υποστηρίζουν πως στο παιχνίδι δεν είδαμε πραγματικά σέξι προσωπικότητες, αλλά πρόσωπα που είτε προήλθαν από το χώρο του μόντελινγκ είτε δεν έχουν καμία σχέση με τον ορισμό σέξι, ωστόσο επιλέχθηκαν καθαρά και μόνο για λόγους τηλεθέασης. Τελικά, το «Show sexy» ήταν μια μετεξέλιξη καλλιστείων με στοιχεία ριάλιτι;

«Στην τελική φάση, εκτός από τα πρόσωπα για την τηλεθέαση, εμφανίστηκαν και πραγματικά σέξι άνθρωποι, που μας έδειξαν τι θα πει βερίκοκο Εξάλλου, σε μια τέτοια παραγωγή θα περάσουν και μοντέλα και παλαβοί και σέξι και αδιάφοροι, οι οποίοι όμως φτάνουν μόνο μέχρι την πρώτη φάση και μετά συνεχίζουν οι αληθινά καυτοί!».

Ποιοι είναι κατά τη γνώμη σου ο πιο σέξι Έλληνας και η πιο σέξι Ελληνίδα;

«Πιο σέξι Έλληνας δεν ξέρω Όσον αφορά τις πιο σέξι Ελληνίδες, κράτα σημειώσεις: Η ξανθιά της παρέας μας, η Νίκη Κάρτσωνα, η Άννα Βίσση, η Ναταλία Γερμανού, η Νατάσα Θεοδωρίδου, η Ελένη Μενεγάκη, η Έλενα Παπαρίζου, η Ζέτα Μακρυπούλια, η Ζέτα Δούκα, η Βάλια Κακούτη, η Ελεονώρα Μελέτη, η Όλγα Φαρμάκη και η Ευαγγελία Αραβανή».

Μέχρι τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας μεσουρανούσες στις πασαρέλες της Ελλάδας και του εξωτερικού διαγράφοντας μια επιτυχημένη πορεία. Τι πιστεύεις ότι έχει αλλάξει σήμερα στο χώρο του μόντελινγκ; Ήταν πιο αθώα τα πράγματα τότε;

«Όχι, δεν ήταν. Το επίπεδο ήταν άλλο. Βέβαια, δεν πέφτει, απλώς αλλάζει. Η δουλειά αυτή είναι πλέον ένα σκαλοπάτι για μια μετέπειτα καριέρα στην τηλεόραση, στο τραγούδι, στο σινεμά κ.λπ. Τότε αποτελούσε επαγγελματικό στόχο από μόνο του. Επίσης, είχε πιο πολύ γκλαμ και λάμψη και αληθινά πιο σέξι ανθρώπους. Ακόμη και η μόδα τότε ήταν πιο σέξι, σε αντίθεση με τη σημερινή, που αντί να κολακεύει το σώμα, κάνει κάτι άλλο που δεν το έχω καταλάβει. Γι αυτόν το λόγο δεν την ακολουθώ».

Αλλαγές προφανώς έχουν υπάρξει και στον τρόπο διασκέδασης, στη νύχτα. Πότε περνούσες καλύτερα; Τότε ή τώρα;

«Προσωπικά τότε, αλλά μόνο για το λόγο ότι ήμουν πιο νέος και πιο ανέμελος. Μόνο γι αυτό. Πυρετός και μουσική υπάρχουν και τώρα και είμαι σίγουρος ότι οι ηλικίες στις οποίες απευθύνονται το βιώνουν όσο κι εμείς. Μη σου πω και περισσότερο».

Σου αρέσουν πολύ τα ταξίδια, ακόμη και χωρίς παρέα. Γιατί αυτό; Είσαι αυτό που λέμε «μοναχικός τύπος»;

«Έτσι λένε, αλλά τελευταία έχει αρχίσει και μου αρέσει η παρέα άλλων ανθρώπων. Είναι αλήθεια πως πολλά ταξίδια τα έχω κάνει μόνος. Δεν ξέρω Μου αρέσει να είμαι μόνος, με την πολυτέλεια της επιλογής όμως. Αν δεν το έκανα από επιλογή, αλλά επειδή δεν με ήθελε κανείς, νομίζω πως δεν θα το ευχαριστιόμουν τόσο».

Γάμος, οικογένεια Στους περισσότερους άντρες της ηλικίας σου αποτελούν επιλογή που αν δεν έχει ήδη πραγματοποιηθεί, βρίσκεται πάντως σε πρώτο πλάνο. Το έχεις σκεφτεί ή είσαι ένας ακόμη από αυτούς που φέρουν διακριτικά την ταμπέλα «αμετανόητος εργένης»;

«Ταμπέλες δεν είχα ποτέ και για τίποτε, απλώς, ξέρω γω πού να τρέχω τώρα Δεν προλαβαίνω να δημιουργήσω, να πετύχω ή να αποτύχω, να βγάλω, να βάλω, να πάω παρακάτω, πιο ψηλά, πιο καλά, πού να τρέχω τώρα για τέτοια! Είμαι ένας άντρας ανώριμος και σκοπεύω να παραμείνω τέτοιος όσο πάει».

Ποιο είναι το μυστικό για την τόσο καλή σχέση που ξέρουμε ότι έχεις με το ασθενές φύλο;

«Αν εννοείς τις γυναίκες ασθενές φύλο, κάνεις λάθος! Μεγάλωσα με γυναίκες, μου αρέσει η παρέα τους και την προτιμώ από την αντρική. Τις αγαπάω, τις σέβομαι και τις θέλω πιο ενεργές στην κοινωνία για πάρα πολλούς λόγους».

Πρόσφατα δήλωσες «οπαδός του σεξ μεταξύ φίλων». Πιστεύεις πως μπορεί να υπάρξει φιλία μεταξύ ενός άντρα και μιας γυναίκας; Μπορεί ταυτόχρονα ένα ζευγάρι που κάνει σεξ να είναι και φίλοι;

«Η λέξη οπαδός είναι λίγο υπερβολική. Απλώς στο παρελθόν έτυχε κάποια φορά και μου άρεσε πολύ. Αυτό είναι όλο. Βέβαια μπορεί ένας άντρας και μια γυναίκα να παραμείνουν φίλοι ακόμη και αν υπάρχει το σεξ στη μέση, αρκεί να μην ερωτευτεί ο ένας από τους δύο».

Ο Ηλίας σε πείραζε συνέχεια στην εκπομπή ότι έκανες botox. Ισχύει τελικά; Γενικότερα, τι προσέχεις στην εμφάνισή σου;

«Ο Ηλίας με πειράζει γιατί έτσι κάνει μ αυτούς που αγαπάει, όπως κάνω κι εγώ. Η αλήθεια είναι ότι προσέχω αρκετά και με νοιάζει η εμφάνισή μου. Με νοιάζει να αρέσω σ' εμένα. Δεν το λέω έτσι, το εννοώ. Είμαι δύσκολος άνθρωπος και, δυστυχώς, μου λείπει αυτό που έχουν οι περισσότεροι: να είναι ελαστικοί με τον εαυτό τους και να μην ενοχλούνται από τα στραβά και τις αποτυχίες».

Τον τελευταίο καιρό κάνεις πολλή παρέα με τον Πάρη Κασιδόκωστα. Πώς είναι ο Πάρης μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας;

«Οι φιλίες και οι έρωτες είναι πράγματα τα οποία δεν θέλω να αναλύω».

Ως επιτυχημένος μουσικός παραγωγός και μάνατζερ θα έχεις κι εσύ αντιληφθεί πως η μουσική βιομηχανία βρίσκεται σε παρατεταμένη κρίση. Τι φταίει γι αυτό; Πόσο καλό κάνουν σε έναν καλλιτέχνη τα σουξέ διάρκειας μερικών εβδομάδων;

«Υπάρχει τεράστια κρίση, η οποία θα τελειώσει με τραγωδία. Όσο για το πόσο καλό ή κακό κάνουν τα σουξέ μερικών εβδομάδων, έχω να πω ότι κάνουν όσο καλό έκαναν και τα σουξέ και οι επιτυχίες μερικών χρόνων παλιότερα Έτσι είναι τα πράγματα πια. Οι επιτυχίες, είτε μουσικές είτε κινηματογραφικές είτε αθλητικές, έχουν διάρκεια ζωής πεταλούδας. Έτσι είναι πια η ζωή, η κοινωνία. Ως παραγωγός παραδέχομαι ότι προτιμώ δέκα επιτυχίες κάποιων εβδομάδων από μία επιτυχία μηνών. Και για μένα αλλά και για τους καλλιτέχνες μου».

Ποιο είναι το αγαπημένο σου τραγούδι αυτή την περίοδο;

«Το καινούργιο της Μαντόνα και της Κέλι Ρόουλαντ».

Τι σχέση έχεις με το χρήμα;

«Δεν το κυνηγούσα ποτέ, αλλά είμαι σπάταλος και έχω αρχίσει και ψιλοενδιαφέρομαι τελευταία, μέσω της επιτυχίας βέβαια».

Γυρνώντας μόνος σπίτι έπειτα από μια κουραστική μέρα ή μια καλή βραδιά clubbing με καλούς σου φίλους, ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι;

«Πόσο μ αρέσει το σπίτι μου και η ζωή που ζω και, βέβαια, ανάλογα με την ώρα, δουλειές, υπολογιστής, έρωτες».