Τα λουλούδια στην κυρία...

05.05.2008
Πρωτομαγιά, η μέρα των λουλουδιών και των αποκαλύψεων. Γιατί από ένα και μόνο λουλούδι μπορείς να αποκρυπτογραφήσεις το χαρακτήρα κάποιου. Τα λουλούδια «μιλάνε», αρκεί να ξέρεις τη γλώσσα τους.

Πρωτομαγιά, η μέρα των λουλουδιών και των αποκαλύψεων. Γιατί από ένα και μόνο λουλούδι μπορείς να αποκρυπτογραφήσεις το χαρακτήρα κάποιου. Τα λουλούδια «μιλάνε», αρκεί να ξέρεις τη γλώσσα τους. Έτσι κι εμείς σας αποκαλύπτουμε τα αγαπημένα άνθη γνωστών κυριών της showbiz και τι αποκαλύπτουν για το χαρακτήρα τους. Επίσης, σας γνωρίζουμε τα ζώδια και τα αγαπημένα τους λουλούδια αλλά και τι συμβολίζει κάθε χρώμα. Κι αυτό γιατί ακόμα και από το χρώμα μπορεί ο άλλος να καταλάβει τα συναισθήματά σας. Προσοχή, λοιπόν, μη δώσετε λάθος εντυπώσεις και βρεθείτε προ εκπλήξεων! από τη Χρύσα Αντωνίου

Γιασεμιά και επιείκεια
Άννα Ανδριανού: Έχει αρκετά γιασεμιά στη βεράντα της, τα οποία και φροντίζει η ίδια. Το λουλούδι αυτό δείχνει άτομο σεμνό, κομψό, με μεγάλη επιείκεια για τις σχέσεις των ανθρώπων. Έχει πει χαρακτηριστικά: «Ένα ζευγάρι για να γίνει ουσιαστικό ζευγάρι και να μη χωρίσει πρέπει να δουλέψει γι αυτό, πρέπει να ξεκαθαρίσει πράγματα ο καθένας με τον εαυτό του, πρέπει να κάνει υπομονή. Να ανεχτεί πράγματα, να μάθει να βάζει ο ένας όρια στον άλλο και ο καθένας όρια στον εαυτό του».

Κίτρινα τριαντάφυλλα και σεβασμός

Τάνια Τρύπη: Πολλοί θεωρούν ότι τα κίτρινα τριαντάφυλλα και γενικά τα κίτρινα λουλούδια συμβολίζουν τη ζήλια και το θυμό. Αυτή όμως είναι μια λανθασμένη άποψη, καθώς τα κίτρινα τριαντάφυλλα θεωρούνται από τα πιο αριστοκρατικά και ακριβά λουλούδια, τα οποία συμβολίζουν την πολυτέλεια, την αφθονία και το σεβασμό απέναντι σε κάποιον.

Ίσως γι αυτό είναι τα αγαπημένα της Τάνιας.

Ζέρμπερα και μεγάλα συναισθήματα

Κατερίνα Διδασκάλου: συμβολίζει την αθωότητα, την τρυφερότητα και την ευαισθησία. Η αγαπημένη της ζέρμπερα της ταιριάζει, γιατί είναι άνθρωπος των μεγάλων συναισθημάτων. Όπως λέει χαρακτηριστικά για την αγάπη, «καμιά φορά μεγαλώνοντας λένε ότι κουραζόμαστε. Ελπίζω να μην κουραστώ ποτέ να ανηφορίζω Γιατί αισθάνομαι ότι πάω πολύ ανηφορικά στη ζωή μου, αλλά μ αρέσει αυτό».

Ορχιδέα και σπάνια ομορφιά

Χρύσα Κοντογιώργου: Αν της χαρίσετε μια λευκή ορχιδέα, ένα από τα πιο όμορφα εξωτικά λουλούδια, έχετε ελπίδες να τη συγκινήσετε και να... μιλήσετε στην καρδιά της. Η ίδια τονίζει ότι είναι γυναίκα «απρόβλεπτη και βαθιά συναισθηματική», οπότε η λευκή ορχιδέα, με την αριστοκρατικότητα και τη λεπτή φινέτσα της, της ταιριάζει γάντι. Όπως έχει παραδεχτεί, «ο έρωτας είναι μια μεγάλη ανατροπή».

Μοβ ορχιδέα της σοφίας

Ιωάννα Παππά: Λατρεύει τη μοβ ορχιδέα, που εκτός από το ότι είναι εξωτική και σπάνια, υποδηλώνει σοφία, πίστη και γενναιοδωρία. Όπως ακριβώς η Ιωάννα, δηλαδή ένα κορίτσι πολύ ευαίσθητο, δίκαιο, που λειτουργεί με το συναίσθημα. Μάλιστα, η ίδια έχει πει: «Λειτουργώ πάρα πολύ με τη φαντασία. Φαντάζομαι πράγματα συνέχεια. Είμαι πάρα πολύ ονειροπόλα». Γι αυτό ακριβώς της ταιριάζει η μοβ ορχιδέα, που εξάπτει τη φαντασία και την ταξιδεύει στο όνειρο.

Κρίνος, τουλίπες και αγάπη

Αθανασία Αντωναράκου: Αγαπημένες της είναι οι τουλίπες, που αν είναι κόκκινες, συμβολίζουν την αθάνατη, αιώνια αγάπη και αν είναι άλλου χρώματος, τα όμορφα μάτια που καθρεφτίζουν ειλικρινείς ανθρώπους. Δεν λέει όμως «όχι» και στους κρίνους. Το λουλούδι αυτό δείχνει την αγνότητα και την επιστροφή της ευτυχίας στη ζωή μας. Απ ό,τι φαίνεται, η νεαρή ηθοποιός είναι πολύ ευαίσθητη και πιστεύει ότι πάνω απ όλα είναι η αγάπη. Το έχει δηλώσει κιόλας: «Στα ερωτικά μου το παλεύω μέχρι τέλους. Μέχρι να πω τα έδωσα όλα. Κι αυτό είναι η συμβουλή μου προς τις γυναίκες: Να παλεύουν μέχρι τέλους για την καρδιά τους. Να τα δίνουν όλα για την αγάπη. Και οι πιο πολλές το κάνουν».

Ροζ τριαντάφυλλα και νεότητα

Κάτια Δανδουλάκη: Όταν μπαίνεις στο καμαρίνι της, τα χάνεις, γιατί μοιάζει με παιδικό κουκλόσπιτο, ενώ παντού κυριαρχεί το ροζ παλ και το σομόν. Αν της χαρίσεις ένα τριαντάφυλλο σε αυτά τα χρώματα, είναι το καλύτερό της και χαίρεται σαν μικρό παιδί. Είναι φυσικό που της αρέσει αυτό το λουλούδι και τα συγκεκριμένα χρώματα, γιατί συμβολίζουν τη νεότητα και τη χαρά και εκφράζουν την κομψότητα και τη χάρη, στοιχεία που χαρακτηρίζουν την πρωταγωνίστρια. Είναι μια χαρακτηριστική ταυρίνα γεμάτη αρχοντιά. Μια γεννημένη σταρ, χωρίς βεντετισμούς, που ξέρει να καθηλώνει τα βλέμματα με τον αέρα της πετυχημένης γυναίκας. Άλλωστε, όπως τονίζει η ίδια, «θέλω το καθετί να γίνεται με καλή ενέργεια και χωρίς έπαρση. Δεν έχω ίχνος έπαρσης και όταν τη διακρίνω σε άλλους, με ενοχλεί».

Πασχαλιές και γλυκές συγκινήσεις

Ταμίλα Κουλίεβα: Λατρεύει τις πασχαλιές, που παραπέμπουν στις πρώτες συγκινήσεις της αγάπης. Άλλωστε, είναι ήρεμη, ευαίσθητη και πολύ ονειροπόλα. Θεωρεί ότι η δύναμη της γυναίκας είναι στο να φαίνεται αδύναμη. Ούτως ή άλλως, ποιο χαρακτηριστικό λουλούδι θα ταίριαζε σε μια γυναίκα που δηλώνει ως μεγαλύτερη αδυναμία της ότι κυνηγάει την αυτοπεποίθησή της;

Τα λουλούδια «μιλάνε»

Ελευθερία Ρήγου: Η γνωστή ηθοποιός δεν μπορεί να ξεχωρίσει ποιο λουλούδι αγαπάει περισσότερο. «Λατρεύω όλα τα λουλούδια, αρκεί να μην είναι κομμένα», τονίζει. «Τότε στεναχωριέμαι, γιατί ξέρω ότι είναι πεθαμένα Όταν ο Αλέξανδρος, ο γιος μου, κόβει τα λουλούδια από τις γλάστρες, του λέω μην το κάνεις αυτό, σε παρακαλώ, πονάνε». Σύμφωνα με την ψυχολογία και τη γλώσσα των λουλουδιών, αυτό δείχνει άνθρωπο πολύ ευαίσθητο, σταθερό στις αξίες της ζωής και απόλυτο, στοιχεία που διαθέτει η Ελευθερία. Όπως παραδέχεται η ίδια, «στις σχέσεις μου είμαι απόλυτη, μονολιθική, θα έλεγα. Ή όλα ή τίποτα».

Κάθε ζώδιο έχει το λουλούδι του

Κριός: Τουλίπα εκδήλωση αγάπης, φήμη, τον τέλειο εραστή.

Ταύρος: Ίρις πίστη, σοφία, ανδρεία.

Δίδυμοι: Αλστρομέρια ευχαρίστηση, αφοσίωση.

Καρκίνος: Κόκκινο τριαντάφυλλο έρωτας και πόθος.

Λέων: Στερλίτσια ή Πουλί του Παραδείσου μεγαλοπρέπεια.

Παρθένος: Χρυσάνθεμο αλήθεια.

Ζυγός: Γλαδιόλα θαυμασμός, ανάμνηση.

Σκορπιός: Ζέρμπερα αθωότητα.

Τοξότης: Ανεμώνη προσδοκία.

Αιγόκερως: Ποϊνσέτια το παραδοσιακό φυτό των Χριστουγέννων που φέρνει τύχη.

Υδροχόος: Λίλιο ή λίλιουμ αγνότητα.

Ιχθύες: Φρέζια προσοχή, περίσκεψη.

Τριαντάφυλλα και πάθος

Τζίνα Αλοιμόνου: Λατρεύει τα κόκκινα τριαντάφυλλα. Έτσι, πολύ συχνά ο σύζυγός της Παύλος Βαρδινογιάννης της στέλνει μπουκέτα με τα αγαπημένα της λουλούδια, όπως στην πρεμιέρα της στο θέατρο «Εμπορικόν» με το «Σ αγαπώ, σε λατρεύω, χωρίζουμε», που όλο το θέατρο συζητούσε για την υπέροχη ανθοδέσμη του με τα 100 κατακόκκινα τριαντάφυλλα. Όσο για το τι συμβολίζουν; Μα τι άλλο από το «Σ αγαπώ». Άλλωστε, η εκρηκτική Τζίνα μόνο κατακόκκινα τριαντάφυλλα θα προτιμούσε, που δείχνουν χαρακτήρα με πάθος και τόλμη σε ό,τι κι αν κάνει. Φλογερή σκορπίνα γαρ μόνο αυτό το λουλούδι θα της ταίριαζε, γιατί ξέρει πώς να παίζει σωστά το «παιχνίδι» της ευτυχίας. Όπως έχει πει, «τo δικό μου μυστικό στο παιχνίδι της ευτυχίας, που το προτείνω και στις άλλες γυναίκες, είναι να μην κρατάς μυστικά από αυτόν που αγαπάς. Να δίνεις κάθε μέρα τον καλύτερό σου εαυτό στη σχέση, να φλερτάρεις συνεχώς το σύντροφό σου, να τον ξεσηκώνεις με απλά πράγματα, να του κάνεις εκπλήξεις, να βρίσκετε κοινά ενδιαφέροντα, να δραπετεύεις μαζί του έστω και για λίγο από την πόλη. Με λίγα λόγια, να κάνεις στον άλλο ό,τι θα ήθελες να σου κάνει εκείνος».

ΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΥΝ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ;

Αν θέλετε να στείλετε σε κάποιον λουλούδια, καλό είναι να ξέρετε τι συμβολίζουν, για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεων.

  • Αγιόκλημααφιερωμένη αγάπη, δεσμοί της αγάπης, αδερφική αγάπη
  • Μπιγκόνια φαντασιόπληκτη φύση
  • Βιολέτα σεμνότητα και απλότητα
  • Γαρίφαλο πίστη, βαθιά αγάπη
  • Γαρίφαλο λευκό καθαρή και διακαής αγάπη
  • Γαρίφαλο κόκκινο θαυμασμός
  • Γαρίφαλο ροζ Έμβλημα της ημέρας της μητέρας
  • Γιασεμίεπιείκεια, κομψότητα
  • Γιασεμί κίτρινο σεμνότητα
  • Ηλίανθος λατρεία
  • Ηλιοτρόπιο αφοσίωση
  • Καμέλια Έτοιμος για αγάπη, τελειότητα, το πεπρωμένο μου είναι στα χέρια σου
  • Κισσός φιλία, αιώνια πίστη και συζυγική αγάπη
  • Κρίνος αγνότητα, επιστροφή της ευτυχίας και της ταπεινότητας
  • Μαργαρίτα Τρυφερότητα
  • Μιμόζα μυστική αγάπη, ευαισθησία
  • Μπλε βιολέτα σεμνότητα, πίστη
  • Μπουμπούκια τριαντάφυλλου ομορφιά και νεότητα
  • Ορχιδέα σπάνια ομορφιά
  • Πανσές σκέψη, στοχαστική ανάμνηση
  • Παπαρούνα ευχαρίστηση
  • Πασχαλιές πρώτες συγκινήσεις της αγάπης
  • Πορτοκαλί ανθός πίστη, γονιμότητα
  • Ροζ της Κίνας Η καρδιά μου πονάει
  • Τουλίπα αγάπη, πάθος
  • Τουλίπα κίτρινη μάταιη αγάπη
  • Τουλίπα κόκκινη αθάνατη αγάπη
  • Τριαντάφυλλο αγάπη, στοργή
  • Τριαντάφυλλο κόκκινο πάθος
  • Τριαντάφυλλο λευκό αγάπη, στοργή, νοσταλγία
  • Φασκόμηλο εκτίμηση
  • Φτέρη γοητεία
  • Χρυσάνθεμο λευκό αλήθεια
  • Χρυσάνθεμο κόκκινο αγάπη