Φαβορί και αουτσάιντερ στη Γιουροβίζιον!

07.05.2008
Πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει η Καλομοίρα στο Βελιγράδι; Μπορεί να κοντράρει τον Σάκη της Ρωσίας, τον Ντίμα Μπιλάν, και να ξεπεράσει το τραγούδι των Nor ve Otesi από την Τουρκία;
Πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει η Καλομοίρα στο Βελιγράδι; Μπορεί να κοντράρει τον Σάκη της Ρωσίας, τον Ντίμα Μπιλάν, και να ξεπεράσει το τραγούδι των Nor ve Otesi από την Τουρκία; Οι απόψεις, όπως συμβαίνει πριν από κάθε διαγωνισμό της Eurovision, διίστανται, με τη νεαρή τραγουδίστρια, πάντως, να μην ασχολείται και να συνεχίζει να δίνει το δικό της αγώνα προβολής της ελληνικής εκπροσώπησης.

Ασφαλής πρόβλεψη, λοιπόν, για την τελική θέση που θα καταλάβει η Καλομοίρα δεν μπορεί να γίνει. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, το «Secret combination» έχει μια θέση μέσα στην πρώτη 8άδα, τουλάχιστον με βάση τις αποδόσεις που δίνουν μέχρι τώρα τα γραφεία στοιχημάτων. Αποδόσεις που μπορεί να διαφοροποιηθούν όμως μέχρι λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η φιέστα.

Τα στοιχήματα, λοιπόν, έχουν αρχίσει να παίζονται από τους φαν της διοργάνωσης, με το ελληνικό τραγούδι να δίνει απόδοση 14/1 σε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο έγκυρα πρακτορεία στοιχημάτων στον κόσμο. Αυτή η απόδοση είναι η καλύτερη, όμως στα περισσότερα από τα υπόλοιπα πρακτορεία αυτή κυμαίνεται από 16/1 έως 25/1. Αλλά ακόμη και με αυτές τις αποδόσεις το τραγούδι της Καλομοίρας διατηρεί καλή θέση. Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι και τα σχόλια παραμένουν θετικά, όπως αυτό που υπάρχει σε μερικά από τα sites που «αναλύουν» τα τραγούδια της Eurovision για τους λιγότερο φαν της διοργάνωσης: «Με το ρυθμό μπορούν ακόμη και να κερδίσουν τη διοργάνωση. Ένα καλό στοίχημα»!

Βέβαια, μπορεί τα σχόλια να είναι ενθαρρυντικά για την ελληνική συμμετοχή, όμως εκείνο που διαπιστώνει κανείς κάνοντας μια έρευνα στα γραφεία στοιχημάτων είναι πως το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης της 24ης Μαϊου είναι η Ρωσία. Οι «bookmakers» δείχνουν να πιστεύουν πολύ στο «Βelieve» με ερμηνευτή τον Ντίμα Μπιλάν, το οποίο έχει αποδόσεις από 3/1 μέχρι 5/1, ενώ σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται το «Οro» από τη Σερβία, με αποδόσεις από 4/1 μέχρι 5/1, και ακολουθούν οι Αρμενία, Ουκρανία, Ιρλανδία και Σουηδία, με αποδόσεις από 6/1 έως και 11/1.

Στα χαμηλά κινείται η συμμετοχή της Κύπρου, με την απόδοση να είναι κυρίως στο 100/1, αλλά υπάρχουν και κάποια πρακτορεία που δίνουν μέχρι και 200/1! Τα αουτσάιντερ αυτού του διαγωνισμού, όπως τα βλέπουν οι ειδικοί των στοιχημάτων, είναι το Σαν Μαρίνο, το Μαυροβούνιο, η Μολδαβία, η Λιθουανία, τα Σκόπια και η Τσεχία, με τις αποδόσεις στις καλύτερες των περιπτώσεων να βρίσκονται στο 150/1, ενώ στα περισσότερα πρακτορεία «εκτινάσσονται» ακόμη και στο 500/1!

Ν. Ζαμπάρας