Παραλίγο να ανάψει φωτιές ο "Κομιστής"!

05.05.2008
Δύο κορυφαίοι στο είδος τους ηθοποιοί και θεατρικοί παραγωγοί παραλίγο να βρεθούν ο ένας απέναντι στον άλλο εξαιτίας ενός τίτλου. Πρωταγωνιστές; Ο Λάκης Λαζόπουλος και ο Μάρκος Σεφερλής. Αφορμή; Ο «Κομιστής της στέγης». Τι έγινε όμως και τους έφερε αντιμέτωπους;

Από τον ΘΑΝΟ ΜΑΝΙΑΡΑ

Δύο κορυφαίοι στο είδος τους ηθοποιοί και θεατρικοί παραγωγοί παραλίγο να βρεθούν ο ένας απέναντι στον άλλο εξαιτίας ενός τίτλου. Πρωταγωνιστές; Ο Λάκης Λαζόπουλος και ο Μάρκος Σεφερλής. Αφορμή; Ο «Κομιστής της στέγης». Τι έγινε όμως και τους έφερε αντιμέτωπους;

Το παρασκήνιο είναι πλούσιο καθώς κατά τη διάρκεια του μήνα που πέρασε κάποιοι προσπάθησαν να δυναμιτίσουν μια εξ αποστάσεως σχέση αλληλοσεβασμού και κατανόησης που διατηρούν ο Λάκης Λαζόπουλος και ο Μάρκος Σεφερλής τα τελευταία χρόνια.

Όλα ωστόσο εξομαλύνθηκαν μετά την πρωτοβουλία του πρώτου να στείλει μια επιστολή ζητώντας από το δεύτερο να παραιτηθεί από την πρόθεση που είχε να ανεβάσει το συγκεκριμένο έργο το καλοκαίρι στο «Δελφινάριο», καθώς ο Λάκης δουλεύει όλη τη χρονιά τον δικό του «Κομιστή της στέγης» για τη νέα σεζόν που ξεκινάει μετά το ερχόμενο καλοκαίρι. «Όντως ο Λάκης Λαζόπουλος μου ζήτησε με επιστολή του να αλλάξω τον τίτλο του έργου μου το καλοκαίρι. Ήταν πολύ ευγενής και δεν μπορούσα να του το αρνηθώ», αποκάλυψε μιλώντας στο ΛΟΙΠΟΝ ο Μάρκος Σεφερλής επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ και κατέληξε: «Αυτός είναι και ο λόγος που το έργο που ανεβαίνει, αν όλα πάνε καλά, το πρώτο δεκαήμερο του Ιούνη θα φέρει τον τίτλο Αλ μπατίρι news».

Πώς έφτασαν στη συμφιλίωση;
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Λάκης Λαζόπουλος πληροφορήθηκε την πρόθεση του συναδέλφου του στα μέσα Μαρτίου και χωρίς χρονοτριβή έστειλε την επιστολή στα γραφεία της εταιρείας παραγωγής του Μάρκου Σεφερλή στο Περιστέρι. Με μεγάλη δόση χιούμορ, αλλά αναφερόμενος στο συνάδελφό του στον πληθυντικό δείγμα της ταπεινότητας που τον διακρίνει παρά τη λαϊκή αποδοχή, ο Λάκης ζήτησε την κατανόηση της ομάδας Σεφερλή, καθώς, όπως χαρακτηριστικά έγραψε, «Δεν χωράνε πολλοί κομιστές στην ίδια στέγη». Το θέμα για τον Μάρκο θεωρήθηκε λήξαν από την πρώτη κιόλας στιγμή. Αφού διάβασε την επιθυμία του συναδέλφου του, αμέσως έστειλε το δικό του μήνυμα διαλύοντας κάθε φήμη περί κόντρας. Κάπως έτσι μια διαφαινόμενη κόντρα που κάποιοι επεδίωξαν να δημιουργήσουν προκειμένου να γίνει ντόρος λες και τον έχουν ανάγκη οι πρωταγωνιστές του ρεπορτάζ «έλιωσε» εν τη γενέσει της. Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του Μάρκου Σεφερλή: «Πρέπει κάποια στιγμή να πάψουν κάποιοι να κυνηγούν φαντάσματα. Για μένα ο Λαζόπουλος είναι κορυφαίος, διότι πριν απ όλα και πάνω απ όλα είναι ταπεινός».