Πένες με σάλτσα βασιλικού και ταχίνι

17.04.2008
Μια άλλη εκδοχή της «πέστο»...

Τι έχουμε:

  • 1 συσκευασία ζυμαρικά, πένες
  • 10 κομμάτια λιαστής ντομάτας σε λάδι
  • αλάτι

Για τη σάλτσα:

  • 3 κουταλιές ταχίνι
  • 1 φλιτζ. φύλλα βασιλικού
  • 10 κουταλιές λάδι ελιάς
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κουταλιές παρμεζάνα, τριμμένη
  • 2 κουταλιές κουκουνάρι
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι πιπέρι

για το γαρνίρισμα:

  • φύλλα βασιλικού

Τι κάνουμε:

Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και το πολτοποιούμε στο μπλέντερ.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα φύλλα του βασιλικού, πλυμένα και σκουπισμένα, την παρμεζάνα το κουκουνάρι, το ταχίνι, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι.

Χτυπάμε τα υλικά, έως ότου γίνουν ομοιογενές μείγμα. Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τις πένες, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Κατόπιν, τις στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και τις βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα.

Στραγγίζουμε τις λιαστές ντομάτες από το λάδι τους και τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.

Σερβίρουμε τις πένες, περιχύνοντας με τη σάλτσα και τις λιαστές ντομάτες και γαρνίροντας με φύλλα βασιλικού.

Συμβουλή
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορα ζυμαρικά, της αρεσκείας μας.

Το κατάλληλο κρασί: Chardonnay.