Μελιτζανοπιτάκια με ταχίνι

22.10.2009
Με... μια ιδιαίτερη γέμιση!

Τι έχουμε:

  • 1 συσκευασία σφολιατίνια έτοιμα
  • σησαμέλαιο για το άλειμμα και το τηγάνισμα

Για τη γέμιση:

  • 300 γραμ. ταχίνι
  • 300 γραμ. τυρί φέτα
  • 2 μελιτζάνες
  • 2 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
  • 100 γραμ. καρυδόψιχα, τριμμένη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

  • φύλλα ρόκας

Τι κάνουμε:

Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε φέτες, τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για μισή ώρα να ξεπικρίσουν.

Στη συνέχεια, τις ξεπλένουμε και αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι αρκετό σησαμέλαιο και όταν κάψει, τηγανίζουμε τις φέτες της μελιτζάνας και από τις δύο πλευρές. Τις βγάζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν το περιττό λάδι.

Πολτοποιούμε τη φέτα σε ένα μπολ με ένα πιρούνι, προσθέτουμε το ταχίνι και τα ανακατεύουμε για να ενωθούν.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC.

Βάζουμε τα μισά σφολιατίνια σε μια επιφάνεια εργασίας, απλώνουμε λίγο από το μείγμα με το ταχίνι, βάζουμε μια φέτα μελιτζάνας, μια φέτα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και λίγο καρυδόψιχα. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα σφολιατίνια και πιέζουμε με τα δάχτυλά μας για να κολλήσουν οι άκρες και να κλειστεί καλά η γέμιση.

Οταν γεμίσουμε όλα τα σφολιατίνια, τα αλείφουμε με λίγο σησαμέλαιο, τα βάζουμε σε ένα ταψί αλειμμένο με σησαμέλαιο και τα πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη καρυδόψιχα.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.

Οταν ροδίσουν, τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα κόβουμε στη μέση και τα σερβίρουμε σε μια πιατέλα, στρωμένη με φύλλα ρόκας.

Συμβουλή
Μπορούμε αντί για φέτα, να χρησιμοποιήσουμε κατίκι ή ανθότυρο.

Το κατάλληλο κρασί: Μerlot.