Μανιτάρια γεμιστά με μπεσαμέλ

17.04.2008
Ενα ορεκτικό που θα σας κερδίσει!

Τι έχουμε:

  • 1 κιλό μανιτάρια, λευκά
  • 300 γραμ. προσούτο, σε λωρίδες
  • 200 γραμ. πιπεριές, κίτρινες ψιλοκομμένες
  • 200 γραμ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 100 γραμ. τσένταρ, τριμμένο
  • 1 κουταλιά μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι πιπερόριζα, τριμμένη
  • 1 κουταλιά μαργαρίνη
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι πιπέρι

Για την μπεσαμέλ:

  • 1 φακελάκι Μπεσαμέλ Γιώτης
  • 600-650 ml γάλα

Τι κάνουμε:

Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε με το γάλα την Μπεσαμέλ Γιώτης, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Προσθέτουμε στο μπολ το προσούτο, την παρμεζάνα, το τσένταρ, τις πιπεριές, το πιπέρι, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε για να ενωθούν τα υλικά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC.

Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα, αφαιρούμε το κοτσάνι, τα αλείφουμε με τη μαργαρίνη, πασπαλίζουμε με το αλάτι, το πιπέρι και την πιπερόριζα και τα βάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.

Με το κουταλάκι γεμίζουμε τα μανιτάρια με το μείγμα από το μπολ.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά.

Οταν ψηθούν, σερβίρουμε αμέσως.

Συμβουλή
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τυρί της αρεσκείας μας.

το κατάλληλο κρασί Ντεμπίνα Ηπείρου.