Τι έχουμε:
Για τις κρέπες:
- 1 συσκευασία Μίγμα για Κρέπες Γιώτης
- 3 αβγά
- 400 ml γάλα
- μαργαρίνη για το τηγάνι
Για τη γέμιση:
- 3 φιλέτα κοτόπουλο
- 1 κεσεδάκι μανιτάρια λευκά, κομμένα σε φέτες
- 2 φλιτζ. τυρί τσένταρ, τριμμένο
- 1 πιπεριά κόκκινη, σε ροδέλες
- 1 πιπεριά πράσινη, σε ροδέλες
- 2 κουταλιές μαργαρίνη
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλάκι πιπέρι
- Για το γαρνίρισμα:
- φύλλα ρόκας
Τι κάνουμε:
Πλένουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε σε λωρίδες. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε τη μαργαρίνη και σοτάρουμε τις λωρίδες του κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Τις βγάζουμε με μια κουτάλα σε ένα μπολ, τις ψιλοκόβουμε και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τις φέτες από τα μανιτάρια και τις σοτάρουμε για περίπου 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Τις βγάζουμε και τις βάζουμε στο μπολ με το κοτόπουλο, προσθέτουμε τις πιπεριές, το τυρί, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το Μίγμα για Κρέπες Γιώτης και ετοιμάζουμε τον χυλό, σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. Κατόπιν, αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι μεσαίου μεγέθους με μαργαρίνη, το ζεσταίνουμε και ρίχνουμε 2 κουταλιές από τον χυλό.
Με το χέρι μας γέρνουμε το τηγάνι, έτσι ώστε να απλωθεί ο χυλός ομοιόμορφα παντού και να γίνει μια πολύ λεπτή τηγανίτα (κρέπα). Την ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά και με μία σπάτουλα την ξεκολλάμε από τα πλαϊνά τοιχώματα του τηγανιού. Τη γυρνάμε με τη βοήθεια ενός πιάτου από την άλλη πλευρά και την ψήνουμε, έως ότου χρυσίσει ομοιόμορφα.
Βγάζουμε την κρέπα από το τηγάνι, τη βάζουμε σε μία πιατέλα και τη σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο για να διατηρηθεί ζεστή.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, έως ότου τελειώσει ο χυλός, αλείφοντας το τηγάνι με μαργαρίνη κάθε φορά.
Οταν φτιάξουμε όλες τις κρέπες, τις γεμίζουμε με το μείγμα του μπολ και σερβίρουμε γαρνίροντας με φύλλα ρόκας.
Συμβουλή
Μπορούμε αντί για κοτόπουλο να χρησιμο?οιήσουμε κιμά.
το κατάλληλο κρασί Αθήρι.