Τι έχουμε:
- 1 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
- 3-4 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
- 3 κρεμμύδια
- 2 καρότα, τριμμένα
- 1 ποτηράκι κρασί, κόκκινο
- 1 κουταλιά ντοματοπελτέ
- 1 φλιτζ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 1/2 φλιτζ. λάδι ελιάς
- 2 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
- 7-8 κόκκους πιπεριού
- αλάτι
Για τον πουρέ:
- 1 συσκευασία Πουρέ Πατάτας Γιώτης
- 400 ml φρέσκο γάλα
- 2-3 κλωναράκια σέλινο, ψιλοκομμένο
Για το γαρνίρισμα:
- φύλλα μαϊντανού
Τι κάνουμε:
Πλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, το κόβουμε σε κομμάτια και τα αλευρώνουμε. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα, έως ότου χρυσίσουν.
Προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα σοτάρουμε, έως ότου ροδίσουν ελαφρά και ομοιόμορφα. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις ντομάτες, τα καρότα, τον ζωμό, τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο χλιαρό νερό, αλάτι και τους κόκκους πιπεριού.
Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για περίπου μια ώρα.
Κατά τη διάρκεια του βρασμού προσθέτουμε, αν χρειαστεί, λίγο νερό ακόμα.
Δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι και, όταν δούμε ότι το κρέας έχει μαλακώσει και η σάλτσα έχει δέσει, κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Ετοιμάζουμε σε μπολ, τον Πουρέ Πατάτας Γιώτης σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας, προσθέτουμε το σέλινο και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε το κρέας με τον πουρέ, γαρνίροντας με τον μαϊντανό.
Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε στη σάλτσα 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο.
το κατάλληλο κρασί Μerlot.