Σολομός με κάππαρη

17.04.2008
Ξεχωριστό πιάτο για ξεχωριστές στιγμές!

Τι έχουμε:

  • 4 φιλέτα φρέσκο σολομό
  • 1/2 φλιτζ. κάππαρη
  • 4 κουταλιές μουστάρδα
  • 4 ποτηράκια κρασί, κόκκινο
  • 2 κουταλιές μαργαρίνη, για το άλειμμα του σκεύους

Για τον πουρέ:

  • 1 συσκευασία έτοιμο μείγμα για πουρέ
  • γάλα
  • στη μύτη από το κουταλάκι μοσχοκάρυδο

Τι κάνουμε:

Πλένουμε τα φιλέτα του σολομού και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Αλείφουμε ένα σκεύος για φούρνο με τη μαργαρίνη και βάζουμε τα φιλέτα σολομού.

Τα αλείφουμε με τη μουστάρδα, ρίχνουμε από πάνω την κάππαρη και τα περιχύνουμε με το κρασί.

Κατόπιν, βάζουμε το σκεύος στον προθερμασμένο φούρνο και τα ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά.

Εν' τω μεταξύ, σε ένα μπολ ετοιμάζουμε τον πουρέ με το γάλα και το μοσχοκάρυδο, σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας.

Βγάζουμε τα φιλέτα σολομού από τον φούρνο και τα σερβίρουμε συνοδεύοντας με τον πουρέ.

Συμβουλή
Μμορούμε να χρησιμομοιήσουμε φιλέτο καπνιστού σολομού.

το κατάλληλο κρασί Chardonnay.