Τι έχουμε:
- 1 κιλό νορβηγικό μπακαλιάρο, σε φιλέτα
- 1 κιλό πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κομμάτια
- 3 ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζ. λάδι ελιάς
- 2 φλιτζ. νερό
- αλάτι
- πιπέρι
Τι κάνουμε:
Από την προηγούμενη ημέρα βάζουμε τα φιλέτα του νορβηγικού μπακαλιάρου σε ένα μπολ με κρύο νερό για να ξαλμυριστούν, φροντίζοντας να αλλάξουμε το νερό 4-5 φορές.
Την επόμενη ημέρα, ξεπλένουμε τα φιλέτα, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, έως ότου χρυσίσουν. Κατόπιν, ρίχνουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και το νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 5 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις πατάτες, ανακατεύουμε και βράζουμε για άλλα 20 λεπτά. Βάζουμε πάνω από τις πατάτες τα κομμάτια του μπακαλιάρου, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για άλλα 20 λεπτά.
Μόλις μαλακώσουν τα κομμάτια του μπακαλιάρου, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε και λαχανικά της αρεσκείας μας όπως καρότα.
το κατάλληλο κρασί Λευκό Ασύρτικο.