Χοιρινό γεμιστό με μανιτάρια

15.04.2008
Ξεχωριστή γεύση για μια τόσο ιδιαίτερη μέρα!

Τι έχουμε:

  • 2 ψαρονέφρια, χοιρινά
  • 2 κεσεδάκια μανιτάρια, πλευρώτους
  • 1/2 ποτηράκι κρασί, κόκκινο
  • 1/2 ποτηράκι ξίδι, μπαλσάμικο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές λάδι ελιάς
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • ειδικό σπάγκο για ψήσιμο
  • λαδόκολλα

Για το γαρνίρισμα:

  • κλωναράκια δεντρολίβανο
  • πιπέρι, κόκκινο

Τι κάνουμε:

Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα.

Πλένουμε τα ψαρονέφρια και τα χτυπάμε με το ειδικό σφυράκι, ώστε να ανοίξουν.

Στη συνέχεια, τα αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα, φροντίζοντας η άκρη τους ενός να ακουμπάει στην άκρη του άλλου.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, έως ότου χρυσίσει. Κατόπιν, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε, έως ότου μαλακώσουν. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για 3-4 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το ξίδι.

Ανακατεύουμε, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια, απλώνουμε το μείγμα με τα μανιτάρια πάνω στα ψαρονέφρια, κατά μήκος, τυλίγουμε σε ρολό και το δένουμε με τον σπάγκο.

Τυλίγουμε το ρολό με τη λαδόκολλα και το βάζουμε σε ένα ταψί.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 35-40 λεπτά.

Οταν ψηθεί, αφαιρούμε τη λαδόκολλα, αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και κόβουμε σε φέτες.

Σερβίρουμε, συνοδεύοντας με πατάτες φούρνου και γαρνίροντας με δεντρολίβανο και πιπέρι.

Συμβουλή
Μπορούμε την ίδια συνταγή να τη φτιάξουμε και με φιλέτο κοτόπουλο ή με φιλέτο μοσχάρι.

Το κατάλληλο κρασί Νεμέα φρέσκια.