Τι έχουμε:
- 1 συσκευασία ζυμαρικά, ταλιατέλες
- 150 γραμ. Castello Danablu, κομμένο σε κομματάκια
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 κολοκυθάκια
- 200 γραμ. τόνο, σε νερό
- 4 κομμάτια λιαστής ντομάτας, σε λάδι
- 6 ελιές, μαύρες
- 5 κουταλιές λάδι ελιάς
- 1/2 φλιτζ. φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
- αλάτι
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Για το γαρνίρισμα:
- φύλλα βασιλικού
Τι κάνουμε:
Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα ξύνουμε ελαφρά με ένα μαχαίρι για να φύγει το χνούδι και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
Κόβουμε τις λιαστές ντομάτες σε λωρίδες, αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις κόβουμε σε ροδέλες.
Στραγγίζουμε τον τόνο και τον σπάμε σε μικρά κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό προσθέτουμε 2 κουταλιές από το λάδι και βράζουμε τις ταλιατέλες, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 3- 4 λεπτά, έως ότου χρυσίσουν.
Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τις λιαστές ντομάτες, τον βασιλικό, τις ελιές, ανακατεύουμε, τα σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Στραγγίζουμε καλά τις ταλιατέλες, τις βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τα λαχανικά από το τηγάνι, το Castello Danablu, τον τόνο και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με πιπέρι και γαρνίροντας με φύλλα βασιλικού.
Συμβουλή
Μπορούμε εάν θέλουμε, να χρησιμοποιήσουμε αντί για τόνο, καπνιστή πέστροφα.
Το κατάλληλο κρασί: Λευκό Ηπείρου.