Κρέπες με σπανάκι και κοτόπουλο

10.04.2008
Για να σερβίρουμε τις κρέπες μας πάντα με διαφορετική γέμιση!

Τι έχουμε:

Για τις κρέπες:

  • 1 1/2 φλιτζ. αλεύρι
  • 1 1/2 φλιτζ. γάλα
  • 1 αβγό
  • 3 κουταλιές μαργαρίνη, λιωμένη
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 2 φλιτζ. Κρέμα Γάλακτος ΔΕΛΤΑ
  • 3/4 του κιλού σπανάκι
  • 2 φιλέτα κοτόπουλου
  • αλάτι

Τι κάνουμε:

Καθαρίζουμε το σπανάκι, το πλένουμε, το χοντροκόβουμε και το ζεματίζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό για 1-2 λεπτά, ώστε να μαραθεί.

Στη συνέχεια, το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε αλατισμένο νερό για περίπου 20 λεπτά, ώστε να ασπρίσουν. Τα στραγγίζουμε, τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την Κρέμα Γάλακτος ΔΕΛΤΑ, προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε και βράζουμε για 1-2 λεπτά. Κατόπιν, ρίχνουμε τα μισά κομματάκια από το κοτόπουλο, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Για να φτιάξουμε τις κρέπες, βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, ρίχνουμε το γάλα, το αλάτι και ανακατεύουμε με το αναδευτήρι. Κατόπιν, ρίχνουμε το αβγό, χτυπημένο, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά τα υλικά, μέχρι να γίνουν ομοιογενής χυλός. Βάζουμε σε μέτρια φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι και με ένα πινέλο, το αλείφουμε ελαφρά με μαργαρίνη. Μόλις κάψει, ρίχνουμε 2 κουταλιές από τον χυλό και κουνάμε κυκλικά το τηγάνι, ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα, σε όλη την επιφάνεια.

Μόλις ο χυλός πήξει, αλείφουμε την επιφάνεια της κρέπας με μαργαρίνη και τη γυρίζουμε προσεκτικά με μια σπάτουλα, για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.

Οταν ροδίσει, τη βγάζουμε από το τηγάνι, τη βάζουμε σε μια πιατέλα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία, έως ότου τελειώσει ο χυλός.

Γεμίζουμε τις κρέπες με το μείγμα της κατσαρόλας, προσθέτουμε από πάνω το υπόλοιπο κοτόπουλο, διπλώνουμε σε τρίγωνα και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε στη γέμιση και 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη.

Το κατάλληλο κρασί: Ροδίτης.