Τι έχουμε:
Για την ομελέτα:
- 4 μεγάλα αβγά
- 4 κουταλιές γάλα
- 2 κουταλιές λάδι ελιάς
- αλάτι
Για τη γέμιση:
- 100 γραμ. Castello Danablu
- 5-6 μανιτάρια
- 2 κρεμμύδια
- 1 πιπεριά, πράσινη, ψιλοκομμένη
- 1 πιπεριά, κόκκινη, ψιλοκομμένη
- 3 κουταλιές μαργαρίνη
Για το γαρνίρισμα:
- 2-3 κουταλιές Castello Danablu, κομμένο σε κύβους
- 1 πιπεριά, πράσινη, κομμένη σε λωρίδες
- 1 πιπεριά, κόκκινη, κομμένη σε λωρίδες
- κόκκους πιπεριού
Τι κάνουμε:
Ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια, τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα και στη συνέχεια, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Λιώνουμε σε ένα τηγάνι τη μαργαρίνη και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με τα μανιτάρια για 1-2 λεπτά, έως ότου χρυσίσουν τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε να τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 4-5 λεπτά. Στη συνέχεια, τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα, τα βάζουμε σε μια πιατέλα και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθούν ζεστά.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το αναδευτήρι μαζί με το γάλα και αλάτι.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το μείγμα των αβγών και το γέρνουμε ελαφρά, ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά του.
Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, σπρώχνουμε τα αβγά προς το κέντρο του τηγανιού, μέχρι να πήξουν. Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί σε σιγανή φωτιά για 2-3 λεπτά.
Αναποδογυρίζουμε την ομελέτα σε ένα μεγάλο πιάτο και τη βάζουμε πάλι πίσω στο τηγάνι για 1-2 λεπτά, ώστε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
Οταν ψηθεί, τη βγάζουμε με μια σπάτουλα σε μια πιατέλα και βάζουμε στο κέντρο της τα λαχανικά και το Castello Danablu.
Διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο, γαρνίρουμε με Castello Danablu, πιπεριές, κόκκους πιπεριού και σερβίρουμε.
Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε στη γέμιση λαχανικά της αρεσκείας μας.
Το κατάλληλο κρασί: Chardonnay.