Σαλάτα με αντίβ και castello danablu

10.04.2008
Μια πρωτότυπη σαλάτα που θα κλέψει την παράσταση!

Τι έχουμε:

  • 2 αντίβ
  • 150 γραμ. Castello Danablu
  • 1/2 μαρούλι
  • 3 κουταλιές λάδι ελιάς
  • 3 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο
  • αλάτι

Τι κάνουμε:

Χωρίζουμε το μαρούλι σε φύλλα, τα πλένουμε και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Στη συνέχεια, τα χοντροκόβουμε, τα βάζουμε σε μια πιατέλα και τα αλατίζουμε. Κατόπιν, βγάζουμε τα εξωτερικά φύλλα από τα αντίβ, τα ξεπλένουμε, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τα κόβουμε στη μέση και τα βάζουμε πάνω από το μαρούλι.

Προσθέτουμε το Castello Danablu, κομμένο σε κύβους, περιχύνουμε με το λάδι και το μπαλσάμικο, ανακατεμένα και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε και φύλλα ρόκας.

Το κατάλληλο κρασί: Κόκκινο Νάουσας.