Υλικά
- 1 κιλό κυδώνια καθαρισμένα και κομμένα σε μικρές φέτες
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 κλαδάκι αρμπαρόριζα
- 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού (θα τον σουρώσετε πρώτα)
Εκτέλεση
1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζετε τις φέτες του κυδωνιού και καλύπτετε με αρκετό νερό. Αφήνετε να πάρουν βράση.
2. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τα κυδώνια να σιγοβράσουν μέχρι να γίνουν αρκετά μαλακά (περίπου 30 λεπτά).
3. Στη συνέχεια τα σουρώνετε, τα βάζετε στην άκρη και φυλάτε το νερό. Από το ζωμό της κατσαρόλας κρατάτε περίπου 3 1/2 φλιτζάνια.
4. Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τα κυδώνια. Τον ρίχνετε σε κατσαρόλα μαζί με το ζωμό που έχετε φυλάξει και τη ζάχαρη (για κάθε 2 φλιτζάνια ζωμό χρησιμοποιείτε 1 φλιτζάνι ζάχαρη).
5. Μόλις πάρουν βράση, προσθέτετε την αρμπαρόριζα κομμένη σε ψιλά φυλλαράκια.
6. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 1 ώρα περίπου, έχοντας το καπάκι της κατσαρόλας μισοκλεισμένο.
7. Περίπου 5 λεπτά πριν αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνετε το χυμό του λεμονιού. Η μαρμελάδα σας είναι έτοιμη, αλλά καλό είναι να την αφήσετε στην κατσαρόλα να κρυώσει. Στη συνέχεια τη βάζετε σε αποστειρωμένα βάζα.