Υλικά
- 300 γραμμ. κουβερτούρα
- 250 γραμμ. βούτυρο
- 4 αβγά ολόκληρα
- 4 κρόκοι αβγών
- 120 γραμμ. ζάχαρη
- 120 γραμμ. αλεύρι
Εκτέλεση
1. Χτυπάτε στο μίξερ τα 4 ολόκληρα αβγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
2. Στο μεταξύ έχετε λιώσει σε μπεν μαρί την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο και όταν το μείγμα του μίξερ ασπρίσει, ρίχνετε και την κουβερτούρα και ανακατεύετε μέχρι να γίνει καφέ.
3. Στη συνέχεια ρίχνετε και το αλεύρι σιγά σιγά, για να πάει παντού, και ανακατεύετε.
4. Το βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί ή φόρμα και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220° C για 6-8 λεπτά. Όταν ψηθεί από πάνω, θα είναι σαν κέικ και μέσα υγρή σοκολάτα.
5. Τρώγεται ζεστό, σκέτο, με κρέμα γάλακτος ακόμα και με παγωτό.