Κατσικάκι με αμύγδαλα

15.07.2010

Προετοιμασία: 30 λεπτά
Μαγείρεμα: 1 1/2 ώρα
Υλικά για 6 άτομα
Βαθμός δυσκολίας:
εύκολη

Υλικά

  • 1½ κιλό αρνίσιο ή κατσικίσιο μπούτι κομμένο σε μεγάλες μπουκιές
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο σε ροδέλες
  • 4-5 ίνες σαφράν (κρόκο Kοζάνης)
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 5 γαρίφαλα
  • 5 σποράκια κάρδαμο (το εσωτερικό τους)
  • 4-5 σποράκια κόλιαντρο κοπανισμένα
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 2 κουτ. σούπας αμύγδαλα λευκά καβουρδισμένα
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Xτυπάμε στο πολυμίξερ το γιαούρτι με το σκόρδο και το σαφράν. Aλείφουμε καλά με το μείγμα το κρέας. Tο βάζουμε σε μεγάλο σκεύος και το μαρινάρουμε όλη τη νύχτα στο ψυγείο. Zεσταίνουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά το σοτάρισμα. Pίχνουμε στην κατσαρόλα το αρνί με τη μαρινάδα του, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και σιγομαγειρεύουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Γαρνίρουμε με αμύγδαλα καβουρδισμένα.

Tips: Συνοδεύουμε το φαγητό με λευκό ρύζι basmati.

Aν θέλουμε, μαζί με το κρέας μπορούμε να προσθέσουμε και μισή συσκευασία κονκασέ ντομάτα που θα περάσουμε προηγουμένως από το πολυμίξερ μαζί με μία κουτ. γλυκού ζάχαρη.

Tο πασπάλισμα με φρέσκο μαϊντανό λίγο πριν από το σερβίρισμα δίνει ένα δροσερό αποτέλεσμα.

Μπορούμε κάλλιστα να αντικαταστήσουμε το βούτυρο με ελαιόλαδο.