Αρνάκι με μαϊντανό

05.08.2010

Προετοιμασία: 30 λεπτά
Μαγείρεμα: 2 ώρες
Υλικά για 6 άτομα
Βαθμός δυσκολίας:
εύκολη

Υλικά

  • 2 κιλά αρνάκι ή κατσικάκι σε μερίδες
  • 1 κιλό μαϊντανό
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • αλάτι, πιπέρι

Για το αβγολέμονο

  • 2 αβγά
  • 1 λεμόνι (τον χυμό του)

Εκτέλεση
Ξεχωρίζουμε και πλένουμε μόνο τα φύλλα από τα κλωναράκια του μαϊντανού. Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει κι από τις δύο πλευρές του. Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τον μαϊντανό, το κρεμμύδι και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Xτυπάμε καλά τα αβγά με το λεμόνι, προσθέτουμε λίγο λίγο με κουτάλα το ζουμί από την κατσαρόλα και αβγοκόβουμε το φαγητό.

Tips: Για καλύτερο αβγολέμονο, χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια σε μαρέγκα και ύστερα προσθέτουμε σιγά σιγά τους κρόκους χτυπώντας με το μίξερ και τέλος το λεμόνι. Oταν θα το ρίξουμε όλο μαζί με το ζουμί πίσω στην κατσαρόλα, φροντίζουμε να χαμηλώσουμε πολύ τη φωτιά, διαφορετικά το αβγολέμονο θα κόψει.

Για περισσότερο άρωμα, μπορούμε μαζί με τον μαϊντανό να προσθέσουμε και ένα ματσάκι φρέσκο δυόσμο.