Προετοιμασία: 10 λεπτά
Αναμονή: 6 ώρες (για τα σύκα)
Μαγείρεμα: 40 λεπτά
Υλικά για 8 άτομα
Βαθμός δυσκολίας: εύκολη
Υλικά
- 2 κιλά πατάτες πολύ μικρές
- 2 φλιτζάνια τσάι του βουνού
- 200 γρ. σύκα αποξηραμένα
- 10 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένο
- 2 κουτ. γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
- 2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού μέλι
- ½ λεμόνι (τον χυμό του)
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Pίχνουμε σε μπολ το τσάι του βουνού και προσθέτουμε τα σύκα να μαλακώσουν για 6 ώρες. Πλένουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους σχολαστικά και τις τρίβουμε να φύγουν τα χώματα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Tοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ταψί. Kόβουμε τα σύκα σε κύβους, τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και τα αναμειγνύουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Περιχύνουμε τις πατάτες με το περιεχόμενο του μπολ, προσθέτουμε αρκετό αλάτι και πιπέρι, και τις ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν για 30-40 λεπτά. Σερβίρουμε με ή χωρίς το σκόρδο.