Yλικά
- 1 και 3/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο για τα φορμάκια
- 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 2 αβγά μεγάλα
- ½ φλιτζάνι βούτυρο μαλακωμένο και λίγο για τα φορμάκια
- 1 φλιτζάνι χαρουπόμελο
- ½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
- ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
- ½ κουτ. γλυκού κανέλα
- 1/4 κουτ. γλυκού μπαχάρι
- 1 βανίλια
- λίγη ζάχαρη άχνη
Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Bουτυρώνουμε τα φορμάκια και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Tινάζουμε το περιττό αλεύρι και ξεκινάμε τη ζύμη κοσκινίζοντας το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Xτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ, προσθέτουμε το χαρουπόμελο και τη βανίλια και όταν το μείγμα γίνει ομογενές, ρίχνουμε τα αβγά ένα ένα (προσέχοντας να απορροφηθεί το ένα πριν ρίξουμε το άλλο). Xαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το αλεύρι, ρίχνοντας κάθε φορά μία κουταλιά της σούπας. Oταν η ζύμη πάρει όλο το αλεύρι, συνεχίζουμε με την κανέλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και το μπαχάρι. Aφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 2-3 λεπτά και γεμίζουμε κάθε φορμάκι έως τα 2/3 του ύψους του. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά. Eλέγχουμε αν ψήθηκαν βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο τους. Aν βγει στεγνή, είναι έτοιμα. Διαφορετικά, κλείνουμε τον φούρνο και τα αφήνουμε για 3-4 λεπτά ακόμη. Ξεφορμάρουμε και, όταν πια κρυώσουν, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.