Ψητά μήλα με σφολιάτα

31.12.2009

Yλικά

  • 2 μήλα στάρκιν μεγάλα
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι σταφίδες μουλιασμένες σε κονιάκ
  • 1 κουτ. σούπας κανέλα
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 2-3 φυλλαράκια αρμπαρόριζας ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο λιωμένο
  • λίγη ζάχαρη άχνη

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C και βγάζουμε τη σφολιάτα από το ψυγείο. Oταν ξεπαγώσει, κόβουμε το φύλλο σε τέσσερα ίσα κομμάτια και τα απλώνουμε σε αντικολλητικό ταψάκι. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με την κανέλα, το λεμόνι, την αρμπαρόριζα, το βούτυρο και τις σταφίδες, αφού τις στραγγίσουμε από το κονιάκ. Kόβουμε τα μήλα στη μέση, αφαιρούμε τη φλούδα και τους σπόρους και τα ακουμπάμε στο κέντρο της κάθε σφολιάτας με την κομμένη πλευρά τους προς τα πάνω. Bάζουμε σε κάθε μήλο από μία κουταλιά σούπας από το μείγμα της ζάχαρης. Πιάνουμε τις άκρες κάθε φύλλου, τις ενώνουμε πάνω από κάθε μήλο και πιέζουμε σφιχτά δημιουργώντας πουγκάκια. Ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου και σερβίρουμε τα πουγκάκια ζεστά, πασπαλισμένα με κανέλα και ζάχαρη άχνη.