Γκουακαμόλε για τέλεια ντιπ

25.07.2012

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα

Yλικά

  • 2 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουτ. σούπας καυτερή πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι χοντρό
  • 3 ώριμα αβοκάντο καθαρισμένα
  • 3 κουτ. σούπας ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουτ. σούπας χυμό μοσχολέμονου (λάιμ)
  • 1 κουτ. σούπας καλαμποκέλαιο (προαιρετικά)

Eκτέλεση

Κόβουμε με ένα πιρούνι τα αβοκάντο και τα ανακατεύουμε μέσα σε ένα μπολ ελαφρά μαζί με όλα τα υλικά. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να «δέσουν» οι γεύσεις, για μία ώρα περίπου. Πρέπει, όμως, να σκεπάσουμε το μπολ, γιατί το αβοκάντο επηρεάζεται εύκολα από τον αέρα και μαυρίζει.